Michaela Skúpa 3. B Barbora Javorská 3.B Delená strava Michaela Skúpa 3. B Barbora Javorská 3.B
Hlavná zásada oddelenej stravy nemiešať potraviny - s rozdielnym časom trávenia - s rozdielnymi požiadavkami na kyslosť, zásaditosť tráviacich štiav Cieľom je : -aby potrava zbytočne dlho neležala v žalúdku - aby sa úplne strávila
Ako jesť a ako nie Všeobecné zásady zdravého stravovania Škodlivé stravovacie návyky Alkohol – kedy si treba povedať dosť
Diéty Diéty a chudnutie Vyvážená skladba odtučňovacej diéty Čo nemáme jesť pri diéte Zdroje najdôležitejších zložiek potravy
Pitný režim Význam pitného režimu 3 základné pravidlá: Pitný režim je nevyhnutný pre náš organizmus Vyrovnáva straty tekutín a minerálov v tele 3 základné pravidlá: - piť pravidelne - piť skôr ako sa dostaví pocit smädu - piť v menších dávkach Môže sa pri jedení piť ?
Stravovací režim Jedzte aj po 17:00 hodine ! Čo sa deje, ak narušíme trávenie hlavného jedla Raňajky Funkcie raňajok: - Ovplyvňujú výkonnosť - Odstraňujú pocit malátnosti a slabosti - Obnovujú v noci spotrebované rezervy
Ideálne vzorové raňajky čerstvé ovocie celozrnné obilniny (pšenica, ovos, jačmeň, raž) mlieko alebo jogurt orechy a olejnaté semená sušené ovocie prírodné doplnky výživy
Ako si udržať dostatok energie Vitalitu znižuje: Alkohol Fajčenie Úzkosť a stres alergia Vitalitu podporuje: Spánok Raňajky Čerstvý vzduch Hlboké dýchanie Ako zabudovať cvičenie do denného rozvhu?
ĎAKUJEME ZA POZORNOSŤ