Prezentácia sa nahráva. Prosím počkajte

Prezentácia sa nahráva. Prosím počkajte

Týždeň zdravej výživy v Školskom Klube Detí

Podobné prezentácie


Prezentácia na tému: "Týždeň zdravej výživy v Školskom Klube Detí"— Prepis prezentácie:

1 Týždeň zdravej výživy v Školskom Klube Detí
od 22. októbra do 26. októbra 2012

2 Program: Deň Názov aktivity Pondelok: Utorok: Štvrtok: Piatok:
Pyramída ZV (Zdravej výživy) prednáška spojená s prezentáciou Vitamínkovia (Výroba plagátov) Utorok Ovocníčkovia a zeleninkári ( Vedomostná a výtvarná súťaž) Ako dodržať správny pitný režim ( Zábavné úlohy) Streda Ovocníčkovia a zeleninkári (modelovanie z vizovického cesta) Pravidlá správneho stravovania ( prezentácia) Pečená tekvica (ochutnávka) Štvrtok Hrušková bomba ( Hrušky - zdroj dobrej nálady) Nepozeraj - počúvaj - čuchaj - chutnaj - hádaj! ( hádanie podľa vône a chuti o aký druh ovocia resp. zeleniny ide) Piatok Supiš tajomstvo  Pohybom ku zdraviu ( Pochopiť význam pravidelného pohybu)

3 Pondelok Pyramída ZV Vitamínkovia

4 Ovocníčkovia a zeleninkári Ako dodržať správny pitný režim
Utorok Ovocníčkovia a zeleninkári Ako dodržať správny pitný režim Nečakajte na smäd! Pite pravidelne počas dňa. nečakajte na pocit smädu. Ten je výstrahou, že telu chýbajú tekutiny. Piť treba aj v čase, keď smäd necítite. Ráno treba začať deň pohárom vody, ideálne je deň pohárom vody aj skončiť.

5 Ovocníčkovia a zeleninkári Pravidlá správneho stravovania
Streda Ovocníčkovia a zeleninkári Pravidlá správneho stravovania Jedzte rozmanité jedlá, Vyberajte si stravu, kde je zastúpené veľké množstvo obilnín, ovocia a zeleniny, Vyberte si stravu, ktorá obsahuje málo tukov, cholesterolu, cukru a soli Pite- pite- pite VODU

6 Streda Pečená tekvica

7 Nepozeraj - počúvaj - čuchaj - chutnaj - hádaj!
Štvrtok Hrušková bomba Nepozeraj - počúvaj - čuchaj - chutnaj - hádaj!

8 Piatok Supiš tajomstvo Pohybom ku zdraviu
Červené ovocie a zelenina pomáhajú srdiečku. Zelené zas našim očiam. Modré a fialové pomáhajú, aby sme si všetko  dobre pamätali.  Žlté a oranžové nás chránia pred zlými chorobami. No a biela farba ovocia a zeleniny udržuje správnu hladinu cholesterolu.

9 Spracovala: Mgr. Viktória Mészárosová
Ďakujem za pozornosť Spracovala: Mgr. Viktória Mészárosová


Stiahnuť ppt "Týždeň zdravej výživy v Školskom Klube Detí"

Podobné prezentácie


Reklamy od Google