Predávajúci 1 Predávajúci 2 Predávajúci 3 Kupujúci Dopyt

Slides:



Advertisements
Podobné prezentácie
Postup prípravy prezentácie
Advertisements

Prajem Ti, aby to bola inšpirácia aj pre Teba.
Prajem Ti, aby to bola inšpirácia aj pre Teba.
Chceš mať vlastné peniaze už počas štúdia?
NEINTERAKTÍVNA KOMUNIKÁCIA Mgr. Gabriela Zbojeková, ZŠ TURZOVKA.
Večer Canton Fair.
Správa za praxe Výrobná činnosť podniku
Originálne nástroje pre hydraulické búracie kladivá Atlas Copco nakupujte lacnejšie Spoločnost ISOP a Atlas Copco pripravila predajnú kampaň na pracovné.
OUTPLACEMENT – PRÍPRAVA NA HĽADANIE NOVÉHO PRACOVNÉHO MIESTA
Manuál k vyplneniu výkazov
Praktická matematika Percentá – daň, DPH.
Publicita malého projektu
PodpornÉ skupinkY pre smútiacich
Academic Internet Television Network Showcases
Makroekonomický jav „...a aby nám žiaci neutiekli...“
Web Shop - eShop Elektronický obchod Web Shop - eShop
Podstata a členenie platobného styku
Učíme efektívne a moderne – inovácia vyučovacieho procesu
Vážení rodičia, Naša škola zo získaných prostriedkov finančného príspevku 2% skvalitňuje výchovno – vzdelávací proces a prostredie, v ktorom sa vaše deti.
Mediácia a riešenie sporov pri on-line predaji
Podobne po večeri vzal kalich a hovoril: "Tento kalich je nová zmluva v mojej krvi, ktorá sa vylieva za vás.“ LK 22,20.
Ochrana súkromia medzi matfyzákmi
Riešenie krízových situácií
Návrh projektu Téma: Zlepšovanie odbornej grafickej pripravenosti žiakov Oblasť vzdelávania: Práca s PC Cieľová skupina: rokov (3 - 4 ročník)
Market – trh Ing – dej, činnosť
Kupujúci (odberateľ) (objednávajúci)
Mliekujeme.
24.apríl 2019 Bratislava "Polícia pre 21. storočie"
Autor: Patrik Januška Vedúci práce: Ing. Eduard Kuric
Možnosti podnikania mladých farmárov v ŽV
Tommy's Window Slideshow
Návod: Online objednávací systém EPMEB.SK
Technológia, ktorá pomôže zmeniť svet k lepšiemu.
Stredná odborná škola automobilová Moldavská cesta 2, Košice
REZIDENTSKÝ PROGRAM MZ SR pre všeobecných lekárov a pediatrov
Otestuj sa Kvízové otázky 3. ročník.
Prírodovedné predmety
Dopyt, ponuka, rovnovážna cena
Špeciálna ponuka pre členov Slovenskej komory zubných lekárov
INTEGRITY GROUP © Integrity Group.
FP7: Výskum v prospech MSP
Ponuka kladná odpoveď Predávajúci 1 dodávateľ Predávajúci 2 dodávateľ Predávajúci 3 dodávateľ Kupujúci odberateľ Druh písomnosti, v ktorej ten, kto vyrába.
Tvorba a manažment projektov
Plán na zvyšovanie spokojnosti zákazníkov
Reklama a jej vplyv na spotrebiteľa
Ing. Alojz ANDROVIČ, PhD. – PhDr. Jana MATÚŠKOVÁ Bratislava, máj 2016
Sem zadajte názov projektu Vaše meno Meno vyučujúceho Vaša škola
Tvorba projektu a prezentačné zručnosti
Tvorba a manažment projektov
Lahôdky ALFA s. r. o..
Využitie informácií pri verejnej kontrole
S Blissom vždy s presným časom!
Pedagogická a sociálna akadémia Turč. Teplice
Študijný program Kvalita produkcie strojárskej techniky I. stupeň.
Implementácia a zabezpečenie prevádzky systému ARL – spolupráca knižnice a firmy Dobrý den, vážení a milí, dovolte mi aby som Vam v mene svojom i v mene.
Vertikálne systémy zberu komunálnych odpadov
Aktualizačné vzdelávanie učiteľov cvičných firiem
Podnikanie a podnikateľský plán
Zakladanie živností v Maďarsku 1. prednáška
Business Partner Program
Bez našej bagety nechoď do roboty!
POČÍTAČ A OBCHOD, POČÍTAČ A FINANCIE
Tvorba a manažment projektov
Koordinátor pokladní Náplň práce:
Štandardy v procese spracovania bibliografických informácií i u nás.
Zadávanie zákaziek a kontrola VO
cestovná kancelária Letom-svetom
MUDr.Eva Bérešová viceprezidentka RLK Prešov
Použitie počítačov v geografii (2)
HELLA SLOVAKIA Signal-Lighting s.r.o.
Prepis prezentácie:

DOPYT - pýtať sa zisťujeme či nám môžu vyhovieť v takej veci, dodať tovar, materiál, službu Predávajúci 1 Predávajúci 2 Predávajúci 3 Kupujúci Dopyt – obchodný listý, ktorým hľadá kupujúci vhodného dodávateľa (výrobcu, predajcu) požadovaného tovaru a služieb. Obsah dopytu – získať čo možno najkomplexnejšie informácie pri výbere dodávateľa (výrobcu, predajcu).

Obsah dopytu presný popis predmetu záujmu (tovaru alebo služby), zdôvodnenie záujmu, prípadne otázka na alternatívne riešenie údaje o množstve alebo rozsahu dodávky, služby, dodacie podmienky, požadovaná dodacia lehota, alebo otázka na možnú dod. lehotu, spôsob prepravy, žiadosť o uvedenie cenových a platobných podmienok, žiadosť o uvedenie záručných podmienok, otázky týkajúce sa zabezpečenia servisu (záručného, pozáručného), Záväznosť dopytu – je nezáväzný, jeho účelom je získať prieskum, všeobecný prehľad o ponukách na trhu.

Obsah dopytu Štylizácia hesla veci: uvádza sa druh listu (dopyt) a predmet dopytu (tovar, materiál, služba) Dopyt na kuchynskú linku Dopyt po počítačoch Dopyt – ľahká strešná krytina Drevené okná - dopyt Oslovenie: Vážená obchodná spoločnosť, Vážení priatelia, Vážení obchodní partneri, Vážený pán,

Osnova dopytu Spôsob získania informácií o dodávateľovi (niekedy odpadá). Zdôvodnenie záujmu (za akým účelom sa T, M, S obstaráva uľahčuje adresátovi utvoriť si obraz o našich potrebách). Popis predmetu záujmu (druh, rozsah, dodanie služby). Návrh dodacích podmienok (očakávania). Výzva na zaslanie ponuky. Záverečné zhrnutie (niekedy odpadá), pozdrav

Spôsob vyjadrovania v dopyte Získanie informácií Z inzertných novín sme sa dozvedeli o Vašej ponuke (ponuke Vašich výrobkov, produktov, služieb...). V denníku Sme z 5. t. m. nás zaujal Váš inzerát, v ktorom ponúkate... Na výstave... nás zaujali produkty Vašej firmy a preto máme záujem nadviazať s Vami obchodnú spoluprácu. Na Vašej internetovej stránke (nás zaujala...) sme si prečítali informácie o Vašich výrobkoch (službách). Vaša informácia o novinkách nás oslovila a radi využijeme Vašu ponuku na zaslanie katalógu Jeseň/Zima 200x. Zaujala nás Vaša televízna reklama (reklama uverejnená v inzertných novinách, v časopise...). Obraciame sa na Vás s dopytom, či nám môžete dodať...

Spôsob vyjadrovania v dopyte Na základe odporúčania Vašich obchodných partnerov obraciame sa na Vás s dopytom na... Ďakujeme Vám za Váš ponukový list. Váš výrobný program nás oslovil. Na základe našej doterajšej spolupráce sa opätovne obraciame na Vás s dopytom na nové výrobky (nový sortiment Vašich výrobkov). Po predchádzajúcich dobrých skúsenostiach s Vašimi službami sme sa rozhodli osloviť Vás a nadviazať nové obchodné vzťahy. Podľa nášho telefonického dohovoru Vás žiadame o zaslanie ponuky... Prosíme Vás zaslať ponuku do 20. t. m. Prosíme zaslať katalóg a cenník. V ponuke žiadame uviesť cenové, platobné a prepravné podmienky a spôsob zabezpečenia pozáručného servisu.

Spôsob vyjadrovania v dopyte Zdôvodnenie záujmu Máme záujem nadviazať s Vami obchodné kontakty... Pre veľký únik tepla v dôsledku nedostatku izolácie... Z dôvodov modernizácie spôsobu spracovania údajov.... Dovoľujeme si informovať sa, či nás môžete zásobovať dostatočným množstvom... Popis predmetu záujmu Máme v úmysle kúpiť... Na zabezpečenie školy v prírode hľadáme vhodné podmienky...

Spôsob vyjadrovania v dopyte Návrh na zaslanie dodacích podmienok V ponuke žiadame uviesť cenové, platobné a prepravné podmienky a spôsob zabezpečenia pozáručného servisu. Veríme, že Vaša ponuka bude základom našej vzájomne výhodnej spolupráce. Prosíme zaslať cenník tovaru. Potešíte nás aj informáciami o dodacích a platobných podmienkach. Oznámte nám, prosím, dodacie a platobné podmienky, informácie o kvalite, množstvových rabatoch a zárukách. Zároveň Vás prosíme o informácie o dodacích a platobných podmienkach i o spôsobe dodania. Pri určení ceny počítajte s veľkou konkurenciou.

Spôsob vyjadrovania v dopyte 5. Výzva na zaslanie ponuky Vašu ponuku očakávame do dvoch týždňov. (do 30. t. m.) Chceme sa včas pripraviť na nadchádzajúce obdobie... preto Vašu odpoveď očakávame... Veríme, že Vaša ponuka bude základom našej vzájomne výhodnej spolupráce. 6. Záverečné zhrnutie, pozdrav Očakávame Vašu ponuku a ostávame s pozdravom. Očakávame Vašu skorú odpoveď a sme s pozdravom.  Nezvýrazňujeme: žiadame, požadujeme, očakávame, obratom „Plastické“ prejavy, z ktorých možno vyčítať postoj k veci svedčia o nízkej kultúrnej úrovni autora prejavu.

Jazykové okienko Správne Chybne Máme v úmysle kúpiť dozvedieť sa ďakujeme ospravedlňte inzerátne noviny potencionálny jedná sa o tieto výrobky hardware, software množstevný rabat razítko konala príkaz k Správne Rozhodli sme sa kúpiť Naplánovali sme si kúpiť Našim zámerom je kúpiť Zamýšľame sa nad kúpou získať informáciu dopočuť sa o Vás dovoľte poďakovať sa Vám dovoľte, aby sme sa Vám ospravedlnili inzertné noviny potenciálny ide o tieto výrobky hardvér, softvér množstvový rabat pečiatka uskutočnila príkaz na úhradu

Účastníci obchodného styku BELSTAV, s. r. o. stavebné práce Teslova 1 826 24 Bratislava IČO: 19512277 IČ DPH: SK2060033255 Bankové spojenie: 893011404/3100 E-mail: jan.drobny@belastav.sk Registrácia: OR Okr. súdu Bratislava I, Sro 1294/B Internet: www.belstav.sk Vedúci odd. zásobovania: Mgr. Ján Drobný DOORTRADE, s. r. o. Výroba a predaj dverí Rumunská 11 040 01 Košice IČO: 34523972 IČ DPH: SK2130056688 Bankové spojenie: 40000267827/7500 E-mail: mbaburek@doortrade.sk Registrácia: OR Okr. súdu Košice I, Sro 817/B Internet: www.doortrade.sk Konateľ: Ing. Martin Babůrek Spoločnosť BELSTAV ďakuje za ponukový list. Vzhľadom na to, že ich výrobný program spoločnosti DOORTRADE oslovil, prosí doplniť niekoľko informácií, ktoré môžu byť pre nich rozhodujúce pri výbere dodávateľa. Zaujíma sa o dodacie a platobné podmienky, kvalitu, rabaty a záruky. Očakáva skorú odpoveď a ostáva s pozdravom.