Prezentácia sa nahráva. Prosím počkajte

Prezentácia sa nahráva. Prosím počkajte

Tommy's Window Slideshow

Podobné prezentácie


Prezentácia na tému: "Tommy's Window Slideshow"— Prepis prezentácie:

1 Tommy's Window Slideshow
Ako duchovne rásť v Novom roku Tommy's Window Slideshow ♫ Zapnite si reproduktory. OBRÁZKY POSUNIETE KLIKNUTÍM Úryvky z Piatich krokov duchovného rastu od Samuela M. Shoemakera. Copyright © 2007 Tommy's Window. All Rights Reserved

2 Je povzbudzujúce uvedomiť si, že z Božej perspektívy je každý z nás
dielo vo vývoji. Je veľmi potešujúce vedieť, že Boh chce vidieť, ako robíme ten najväčší možný pokrok a že urobí všetko pre to, aby nám v tom pomohol; On nám pomôže natoľko, nakoľko mu dovolíme.

3 Päť rád, ktoré nám pomôžu duchovne rásť a dospievať:
„Veď ja poznám zámer, ktorý mám s vami - hovorí Pán. Sú to myšlienky pokoja a nie súženia : dám vám budúcnosť a nádej.” Jeremiáš 29:11 Päť rád, ktoré nám pomôžu duchovne rásť a dospievať:

4 1 Zapojte Boha do svojich rozhodnutí. Už od útleho detstva sa učíme
prostredníctvom rodičovských pokynov. Presne tak i duchovne rastieme, keď sa učíme poslúchať Božie príkazy, keď sa k nemu obraciame vo svojich modlitbách a vo svojich rozhodnutiach uplatňujeme jeho princípy.

5 2 Cvičte sa vo viere. Podobne ako sa učíme zo skúseností:
trpíme v dôsledku zlých rozhodnutí a získavame odmenu za dobré rozhodnutia, tak i duchovne rastieme, ak je naša viera skúšaná. Vieme, že tak sa učíme riešiť životné problémy.

6 3 Dávajte zo seba. Keď zabudneme na seba a zameriame sa na potreby
iných a na ich šťastie, staneme sa sprostredkovateľmi Božej lásky k týmto ľuďom. Keď vyprázdnime seba, naplní nás Boh. ,,Niekto /priam/ rozhadzuje, a /predsa/ mu stále pribúda. … Človek, žo žehná /rád druhým, sám/ zbohatne, ten však, kto /iných/ preklína, aj sám bude prekliaty.” Kniha prísloví 11,24a. 25 ,,Dávajte a dajú vám: mieru dobrú, natlačenú, natrasenú, vrchovatú vám dajú do lona. Lebo akou mierou budete merať vy, takou sa nameria aj vám.” Lukáš 6:38

7 4 Priznajte si svoje slabosti a pracujte na nich.
Všetci sa máme v čom polepšiť. Tento fakt je taký všeobecný, že ho dokážeme prijať bez problémov. Ťažšie to prijímame, ak ide o naše slabé stránky, ak sa v tom angažujú aj iní ľudia. Ponižuje nás priznanie si našich slabostí, dokonca aj pred sebou samými i pred Bohom. Ale ak si ich pred inými pokorne priznáme a preukážeme otvorenosť k ich pomoci, radám, pripomienkam a modlitbám, ocitneme sa na rýchlej ceste k duchovnému pokroku.

8 5 Prijmite nové výzvy. Prejavom ľudskej povahy, hlavne keď starneme,
je hovoriť: ,,Ja som už taký” alebo: ,,Toto môžem urobiť, ale tamto nie.” Ak tak robíme, prestávame rásť. Keď sa uzatvárame pred novými informáciami a ideami, prestávame rásť intelektuálne. Ak sa uzatvárame pred inými ľuďmi, prestávame rásť citovo. Ak sa však uzatvárame pred novými výzvami, prestávame rásť intelektuálne, citovo i duchovne. Teda každý z nás je dielom vo vývoji. Robíme pokrok a postupujeme dopredu, keď prijímame nové výzvy.

9 Boh vám chce v tomto prichádzajúcom roku pomáhať,
aby ste sa stali viac sebou samými. Pán môže v skutočnosti urobiť oveľa viac! Môže vám pomôcť stať sa oveľa väčšími, takými, akých vás On chce mať. Ak urobíte svoj diel práce, Boh vám to umožní, pretože vás miluje. Viac tém v PowerPointe nájdete na:


Stiahnuť ppt "Tommy's Window Slideshow"

Podobné prezentácie


Reklamy od Google