TUKY, SLADKOSTI, SOĽ ZŠ S MŠ HLADOVKA.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentácie
Jar 2. ročník.
Advertisements

Kristína Fábryová 5.B ZŠ Mariánska ul. Prievidza
Hlasovacie zariadenie alebo čo sa práve deje v žiakovej mysli
ČITATEĽSKÁ GRAMOTNOSŤ
Stredná odborná škola obchodu a služieb,Martin
Infarkt myokardu Dominika Darmová 3.E.
Meno a priezvisko učiteľa
Gymnázium J.G.Tajovského Kvantová mechanika Doplnok
Chlieb z hľadiska fyziky
Choroby tráviacej sústavy
3D Technológie Michal Kubaľa III.A.
ZŠ s MŠ Malý Čepčín 2013 – – 4. ročník
Základná škola v Raslaviciach
Gymnázium Pavla Jozefa Šafárika - Pavol Jozef Šafárik Gimnázium Rožňava Kód ITMS projektu: Názov projektu: Kvalitou vzdelávania otvárame brány.
Odolné sídliská – Mgr. Silvia Halková (BROZ)
ŠTUDIJNÝ ODBOR 2940 M 05 POTRAVINÁRSTVO – spracovanie mlieka
ODKIAĽ JEDLO POCHÁDZA? Zisťuj, skúmaj, pozoruj, povedz iným odkiaľ sa berie jedlo v našom regióne.
Základná škola Rohožník
Spojená stredná škola Lieskovská cesta 1 Zvolen
Návrh projektu Téma: Zlepšovanie odbornej grafickej pripravenosti žiakov Oblasť vzdelávania: Práca s PC Cieľová skupina: rokov (3 - 4 ročník)
Med Elixír zdravia.
Mliekujeme.
VÁPNIK.
Týždeň zdravej výživy.
Odkiaľ pochádza jedlo súťažný príspevok
Biologický experiment
VŠETKOVEDKO   Naša škola sa zúčastnila celoslovenskej vedomostnej súťaže Všetkovedko pre žiakov 2. - 5. ročníka ZŠ.   Naši žiaci súťažili v  samostatných.
ŠTVORUHOLNÍKY spracovala Mgr. Jaroslava Lošáková
FYZIKA & SNEH Zuzana Miklošková, Lucia Šantová, Zuzana Ščehovičová, Jana Tomaníková, II.D.
Gymnázium Pavla Jozefa Šafárika - Pavol Jozef Šafárik Gimnázium Rožňava Kód ITMS projektu: Názov projektu: Kvalitou vzdelávania otvárame brány.
Maturita 2013.
Stredná odborná škola automobilová Moldavská cesta 2, Košice
Vaše PODNIKANIE Získava
Víno TVORBA PROJEKTOV Téma: Dejepis - Víno.
Metódy používané na vyučovaní
Otestuj sa Kvízové otázky 3. ročník.
Cieľ : Príjem a výdaj vody rastlinnými pletivami, pri rôznych koncentrovaných roztokoch. Materiál a pomôcky : hľuza zemiaka , nôž , sklené nádoby (3ks),
Vyrezávané sviečky V dss Tau
Žijeme aktívne a zdravo
protivrásková starostlivosť
Súčasťou projektu bola i revitalizácia drevín a vybudovanie dažďovej záhrady, v ktorej bude zachytávaná časť dažďovej vody zo strechy budovy školy.
PSYCHOLÓGIA A UČITELIA
Týždeň zdravej výživy v Školskom Klube Detí
NAJZNÁMEJŠIE HRADY A ZÁMKY (demoverzia)
Tvorba projektu a prezentačné zručnosti
Súťažno - vzdelávacia aktivita
Ovocný koláč s posýpkou
PYRAMÍDA ZDRAVEJ VÝŽIVY
V dňoch 2. a 3. mája 2019 sa na našej škole konal 2
Priamky a kružnice Vzájomné polohy
Projekt podpora kardiovaskulárneho zdravia v prostredí základných škôl mestskej časti Bratislava - Petržalka.
Vaše PODNIKANIE Získava
VIEŠ, ČO MÁŠ ROBIŤ ? Denne seď aspoň 10 minút v tichosti.
Stredná odborná škola - Szakközépiskola Rákocziho 23, Kráľovský Chlmec
Prehľad projektu Oblasti vzdelávania Veková skupina Vzdelávacie ciele
PRIJÍMANIE NA VZDELÁVANIE V STREDNÝCH ŠKOLÁCH
Výsledky projektu „V našej škole je pohoda“ za šk. rok 2011/12
Zdravá výživa.
Michaela Skúpa 3. B Barbora Javorská 3.B
Didaktický projekt Traja králi
Moderná škola rodinného typu
ČOKOLÁDA Michaela Tuschlová 1.C.
Naša Skalka / Pestujeme biodiverzitu v meste /
I.Kupčová, L.Košalková, P.Parolková, T.Ballaschová, M.Mihalik 2010
Matematika a práca s informáciami
Závislosť tráviaceho účinku trypsínu od teploty
DOBRÉ A ZLÉ (TUKY, SLADKOSTI, SOĽ) a FITNESS TÍNEDŽERA
Nikola Mečárová,2.B GSF v Žiline
Projekt „Bezpečnejšie školy pre deti”
Rekonštrukcia podlahy v 8.A
Prepis prezentácie:

TUKY, SLADKOSTI, SOĽ ZŠ S MŠ HLADOVKA

Čo sú tuky, cukry, soľ ? V krátkej prezentácii žiaci spoznali rôzne druhy cukrov, tukov a soli, ich význam a použitie v bežnom živote.

Dôkaz tukov v orechoch Jednoduchým pokusom žiačky dokázali prítomnosť tukov vo vlašských orechoch.

Tuky pre krásu. Tuky sú obsiahnuté aj v kozmetických prípravkoch Tuky pre krásu... Tuky sú obsiahnuté aj v kozmetických prípravkoch. Neveríte?

Tuky „dobré a zlé“

Cukry- čím si osladíš čaj. Najpoužívanejším sladidlom je repný cukor Cukry- čím si osladíš čaj? Najpoužívanejším sladidlom je repný cukor. Ale sladiť sa dá aj zdravšie, napríklad včelím medom, alebo trstinovým cukrom.

BMI- odmeraj sa, odváž sa. S radosťou konštatujeme, že žiaden žiak 6 BMI- odmeraj sa, odváž sa... S radosťou konštatujeme, že žiaden žiak 6. ročníka netrpí nadváhou. Gratulujeme !

Striedmo s tukmi a cukrami Cukry, tuky a soľ umiestnili žiaci na vrchol potravinovej pyramídy, pretože ich zastúpenie v našom jedálnom lístku by malo byť obmedzené.

Ulov zdravú potravinu ...

Neprejedaj sa. Civilizačné choroby- obezita, cukrovka, Neprejedaj sa! Civilizačné choroby- obezita, cukrovka,... sú zapríčinené zlými stravovacími návykmi.

ZŠ s MŠ Hladovka 027 13 Hladovka 238 Mgr ZŠ s MŠ Hladovka 027 13 Hladovka 238 Mgr. Zdenka Šprláková, 0908 267 524, zdenkasprlakova@gmail.com PaedDr. Eva Ťapajová, 0903 210 414, tapajova@gmail.com Aktivity sa zúčastnilo: 28 žiakov 6. ročníka Názov vyhlásenej dennej témy: Tuky, sladkosti, soľ Celkový počet žiakov školy: 237 žiakov