Prezentácia sa nahráva. Prosím počkajte

Prezentácia sa nahráva. Prosím počkajte

Stredná odborná škola - Szakközépiskola Rákocziho 23, Kráľovský Chlmec

Podobné prezentácie


Prezentácia na tému: "Stredná odborná škola - Szakközépiskola Rákocziho 23, Kráľovský Chlmec"— Prepis prezentácie:

1 Stredná odborná škola - Szakközépiskola Rákocziho 23, Kráľovský Chlmec
MATURITA 2019

2 Organizácia MS 2019 Maturitnú skúšku v školskom roku 2018/2019 upravuje: zákon č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a vyhláška č.318/2008 Z. z. o ukončovaní štúdia na stredných školách v znení neskorších predpisov.

3 Cieľové požiadavky Cieľové požiadavky na vedomosti a zručnosti maturantov z jednotlivých predmetov sú zverejnené na webovej stránke ŠPÚ.

4 Jednotlivé časti MS pre žiakov s vjs
Slovenský jazyk a literatúra Anglický jazyk Teoretická časť odbornej zložky Praktická časť odbornej zložky

5 Jednotlivé časti MS pre žiakov s vjm
Slovenský jazyk a slovenská literatúra Anglický jazyk Maďarský jazyk Teoretická časť odbornej zložky Praktická časť odbornej zložky

6 Prihlásenie sa na MS Žiak posledného ročníka študijného odboru je povinný prihlásiť sa na MS do V prihláške z cudzieho jazyka žiak uvedie aj úroveň na ktorej chce skúšku vykonať (B1 alebo B2). V prihláške žiak uvedie aj predmet, z ktorého chce vykonať dobrovoľnú maturitnú skúšku. Možné zmeny v prihláške žiaka na MS sú do , prípadne do vo výnimočných prípadoch.

7 Riadny termín EČ a PF IČ MS 2019 12. marec 2019 (utorok) – slovenský jazyk a literatúra (vjs), slovenský jazyk a slovenská literatúra (vjm) 13. marec (streda) – anglický jazyk 15. marec (piatok) – maďarský jazyk a literatúra

8 Slovenský jazyk a literatúra Maďarský jazyk a literatúra
(vjs) Trvanie EČ MS: 100 minút Formát úloh: 40 úloh s výberom odpovede, 24 úloh s krátkou odpoveďou Trvanie PF IČ MS: 150 minút Formát úloh: 1 úloha s dlhou odpoveďou (štyri témy s určenou žánrovou formou, z ktorých si žiak vyberie a vypracuje iba jednu)

9 Slovenský jazyk a slovenská literatúra (vjm)
Trvanie EČ MS: 100 minút Formát úloh: 40 úloh s výberom odpovede, 24 úloh s krátkou odpoveďou Obsah úloh: 24 úloh počúvanie s porozumením, 40 úloh čítanie s porozumením a literatúra Trvanie PF IČ MS: 90 minút Formát úloh: 1 úloha s dlhou odpoveďou (štyri štruktúrované témy s určenou žánrovou formou, z ktorých si žiak vyberie a vypracuje iba jednu)

10 Anglický jazyk (AJB1) Úroveň B1
Trvanie EČ MS: 100 minút Formát úloh: 36 úloh s výberom odpovede, 24 úloh s krátkou odpoveďou Trvanie PF IČ MS: 60 minút Formát úloh: 1 úloha s dlhou odpoveďou (jedno zadanie s určenou žánrovou formou)

11 Nemecký jazyk (úroveň B1, B2 podľa vlastného výberu): ÚF IČ MS
Dobrovoľný predmet Nemecký jazyk (úroveň B1, B2 podľa vlastného výberu): ÚF IČ MS Matematika: ÚF IČ MS Zadania ÚF IČ MS sa nezverejňujú! V riadnom skúšobnom období môže žiak vykonať dobrovoľnú skúšku najviac z dvoch predmetov.

12 TČ OZ MS – súbor odborných predmetov:
PČ OZ a TČ OZ MS PČ OZ MS (1 – 15 tém) - forma: Obhajoba vlastného projektu (20 minút) Praktická realizácia a predvedenie komplexnej úlohy (najviac 8 hodín v jednom dni) TČ OZ MS – súbor odborných predmetov: Žrebovanie: 1 z 25 tém Príprava: 30 min Odpoveď: 30 min

13 ÚF IČ MS SJL, SJS, ANJ ÚF IČ MS z predmetov, ktoré majú EČ a PF IČ MS alebo len EČ MS, na ktoré sa žiak prihlásil, môže žiak vykonať v riadnom termíne MS bez ohľadu na výsledky EČ alebo PF IČ MS z týchto predmetov. Žrebovanie: 1 z 30 tém Príprava: 20 min Odpoveď: 20 min

14 Podmienka: úspešné ukončenie posledného ročníka štúdia!
Účasť na ÚF IČ MS Podmienka: úspešné ukončenie posledného ročníka štúdia! ÚF IČ MS (máj 2019) Hodnotenie: známka (1-5)

15 Úspešnosť na MS - podmienky SJL, SJS, ANJ, MJL
Hodnotenie Počet bodov ÚF IČ MS PF IČ MS EČ MS nie je horšie ako 3 > 25 % alebo > 33 % nie je horšie ako 4 > 25 % a > 33 %

16 Opravný termín EČ a PF IČ MS 2019
Neúspešnosť na MS Ak žiak strednej školy neúspešne vykonal MS z niektorých, najviac však z dvoch predmetov, môže mu ŠMK povoliť konať opravnú skúšku z týchto predmetov alebo časti a formy skúšky z týchto predmetov. Opravný termín EČ a PF IČ MS 2019 3. – 6. septembra 2019 Žiak požiada ŠMK o opravnú skúšku z predmetu, v ktorom neuspel do 30. júna 2019.

17 Neúspešnosť na MS Ak žiak strednej školy neúspešne vykonal MS z viac ako dvoch predmetov, alebo neuspel na opravných skúškach, môže ŠMK povoliť opakovať celú MS. Opakovať MS môže žiak iba raz v riadnom skúšobnom období (najneskôr do troch rokov od ukončenia posledného ročníka). Termín na podanie žiadosti riaditeľovi školy: do 30. septembra 2019

18 Žiak si na každú časť MS prinesie:
Kód žiaka - rodné číslo Žiak si na každú časť MS prinesie: občiansky preukaz alebo iný doklad totožnosti, písacie potreby a vypne mobilný telefón a odloží na určené miesto.

19 Informácie pre rodičov a žiakov
Prístupné na stránke

20 Ďakujem za pozornosť!


Stiahnuť ppt "Stredná odborná škola - Szakközépiskola Rákocziho 23, Kráľovský Chlmec"

Podobné prezentácie


Reklamy od Google