Stiahnuť prezentáciu
Prezentácia sa nahráva. Prosím počkajte
1
Michaela Skúpa 3. B Barbora Javorská 3.B
Delená strava Michaela Skúpa 3. B Barbora Javorská 3.B
2
Hlavná zásada oddelenej stravy
nemiešať potraviny - s rozdielnym časom trávenia - s rozdielnymi požiadavkami na kyslosť, zásaditosť tráviacich štiav Cieľom je : -aby potrava zbytočne dlho neležala v žalúdku - aby sa úplne strávila
3
Ako jesť a ako nie Všeobecné zásady zdravého stravovania Škodlivé stravovacie návyky Alkohol – kedy si treba povedať dosť
4
Diéty Diéty a chudnutie Vyvážená skladba odtučňovacej diéty
Čo nemáme jesť pri diéte Zdroje najdôležitejších zložiek potravy
5
Pitný režim Význam pitného režimu 3 základné pravidlá:
Pitný režim je nevyhnutný pre náš organizmus Vyrovnáva straty tekutín a minerálov v tele 3 základné pravidlá: - piť pravidelne - piť skôr ako sa dostaví pocit smädu - piť v menších dávkach Môže sa pri jedení piť ?
6
Stravovací režim Jedzte aj po 17:00 hodine !
Čo sa deje, ak narušíme trávenie hlavného jedla Raňajky Funkcie raňajok: - Ovplyvňujú výkonnosť - Odstraňujú pocit malátnosti a slabosti - Obnovujú v noci spotrebované rezervy
7
Ideálne vzorové raňajky
čerstvé ovocie celozrnné obilniny (pšenica, ovos, jačmeň, raž) mlieko alebo jogurt orechy a olejnaté semená sušené ovocie prírodné doplnky výživy
8
Ako si udržať dostatok energie
Vitalitu znižuje: Alkohol Fajčenie Úzkosť a stres alergia Vitalitu podporuje: Spánok Raňajky Čerstvý vzduch Hlboké dýchanie Ako zabudovať cvičenie do denného rozvhu?
9
ĎAKUJEME ZA POZORNOSŤ
Podobné prezentácie
© 2024 SlidePlayer.sk Inc.
All rights reserved.