Prezentácia sa nahráva. Prosím počkajte

Prezentácia sa nahráva. Prosím počkajte

Michaela Skúpa 3. B Barbora Javorská 3.B

Podobné prezentácie


Prezentácia na tému: "Michaela Skúpa 3. B Barbora Javorská 3.B"— Prepis prezentácie:

1 Michaela Skúpa 3. B Barbora Javorská 3.B
Delená strava Michaela Skúpa 3. B Barbora Javorská 3.B

2 Hlavná zásada oddelenej stravy
nemiešať potraviny - s rozdielnym časom trávenia - s rozdielnymi požiadavkami na kyslosť, zásaditosť tráviacich štiav Cieľom je : -aby potrava zbytočne dlho neležala v žalúdku - aby sa úplne strávila

3 Ako jesť a ako nie Všeobecné zásady zdravého stravovania Škodlivé stravovacie návyky Alkohol – kedy si treba povedať dosť

4 Diéty Diéty a chudnutie Vyvážená skladba odtučňovacej diéty
Čo nemáme jesť pri diéte Zdroje  najdôležitejších zložiek potravy

5 Pitný režim Význam pitného režimu 3 základné pravidlá:
Pitný režim je nevyhnutný pre náš organizmus Vyrovnáva straty tekutín a minerálov v tele 3 základné pravidlá: - piť pravidelne - piť skôr ako sa dostaví pocit smädu - piť v menších dávkach Môže sa pri jedení piť ?

6 Stravovací režim Jedzte aj po 17:00 hodine !
Čo sa deje, ak narušíme trávenie hlavného jedla Raňajky Funkcie raňajok: - Ovplyvňujú výkonnosť - Odstraňujú pocit malátnosti a slabosti - Obnovujú v noci spotrebované rezervy

7 Ideálne vzorové raňajky
čerstvé ovocie celozrnné obilniny (pšenica, ovos, jačmeň, raž) mlieko alebo jogurt orechy a olejnaté semená sušené ovocie prírodné doplnky výživy

8 Ako si udržať dostatok energie
Vitalitu znižuje: Alkohol Fajčenie Úzkosť a stres alergia Vitalitu podporuje: Spánok Raňajky Čerstvý vzduch Hlboké dýchanie Ako zabudovať cvičenie do denného rozvhu?

9 ĎAKUJEME ZA POZORNOSŤ


Stiahnuť ppt "Michaela Skúpa 3. B Barbora Javorská 3.B"

Podobné prezentácie


Reklamy od Google