Stredná odborná škola - Szakközépiskola Rákocziho 23, Kráľovský Chlmec

Slides:



Advertisements
Podobné prezentácie
Úcta a poslušnosť Boh chcel, aby sme si po ňom ctili svojich rodičov, ktorým vďačíme za svoj život, a ktorí nám odovzdali poznanie Boha. Sme povinní ctiť.
Advertisements

ČITATEĽSKÁ GRAMOTNOSŤ
ERASMUS MOBILITA - ŠTÚDIUM
Stredná odborná škola obchodu a služieb,Martin
Meno a priezvisko učiteľa
POUŽITIE POČÍTAČOV V REGIONÁLNEJ GEOGRAFII (2)
OUTPLACEMENT – PRÍPRAVA NA HĽADANIE NOVÉHO PRACOVNÉHO MIESTA
Miestna akčná skupina Stredný Liptov
Prezentácia FEMky.
Komplexné služby pre váš web
Matematika a práca s informáciami
Ako ušetriť peniaze a čas pomocou webového sídla a jeho služieb?
PodpornÉ skupinkY pre smútiacich
ŠTUDIJNÝ ODBOR 2940 M 05 POTRAVINÁRSTVO – spracovanie mlieka
OBČIANSKE ZDRUŽENIE PRIMA ROK 2008
Register mimovládnych neziskových organizácií (R MNO)
Zákonník práce 311/2001 Z.z. a jeho novely
Vysoká škola zdravotníctva a sociálnej práce sv. Alžbety
ERASMUS MOBILITA - ŠTÚDIUM
Ochrana súkromia medzi matfyzákmi
Riešenie krízových situácií
Návrh projektu Téma: Zlepšovanie odbornej grafickej pripravenosti žiakov Oblasť vzdelávania: Práca s PC Cieľová skupina: rokov (3 - 4 ročník)
Kariérne možnosti v spoločnosti STRABAG.
Súťaž „Kariérové poradenstvo 2011“
VŠETKOVEDKO   Naša škola sa zúčastnila celoslovenskej vedomostnej súťaže Všetkovedko pre žiakov 2. - 5. ročníka ZŠ.   Naši žiaci súťažili v  samostatných.
Prioritná os č. 6: TECHNICKÁ POMOC Odbor technickej pomoci
Globálne trendy a problémy vo vzdelávaní
Maturita 2013.
Kam na strednú školu ? Kde hľadať informácie o strednej škole?
Stredná odborná škola automobilová Moldavská cesta 2, Košice
Daňové veci mi rieši zamestnávateľ Daňové priznanie si robím sám
Škola vzdelávania, zdravia a pohody, škola kvality.
Otestuj sa Kvízové otázky 3. ročník.
Prírodovedné predmety
AIESEC Banská Bystrica
Kurz na ochranu človeka a prírody pre 3. ročník
Vzdelávanie sestier Prof. Mgr. Katarína Žiaková, PhD.
EU project guidelines Mgr. Mária Tunová
Zákon č. 390/2011 Z. z. Pedagogickí a odborní zamestnanci
Tvorba projektu a prezentačné zručnosti
Maturitná skúška zo sjl – písomná časť
Komplexná technická starostlivosť o dopravnú techniku
VIRTUÁLNÍ HOSPITACE Biológia Osmtické javy v bunke
V dňoch 2. a 3. mája 2019 sa na našej škole konal 2
Implementácia a zabezpečenie prevádzky systému ARL – spolupráca knižnice a firmy Dobrý den, vážení a milí, dovolte mi aby som Vam v mene svojom i v mene.
Prehľad projektu Oblasti vzdelávania Veková skupina Vzdelávacie ciele
ZŠ Park Angelinum Košice
Kamila Ambrošová Šk. r 2011/ D
KROK ZA KROKOM – STAŇ SA KADETOM
PRIJÍMANIE NA VZDELÁVANIE V STREDNÝCH ŠKOLÁCH
Komplexná technická starostlivosť o dopravnú techniku
Matematické vzdelávanie – zmeny pre budúcnosť Košice,
Osobná Prezentácia Meno a priezvisko.
Výsledky projektu „V našej škole je pohoda“ za šk. rok 2011/12
Osláv aj ty Európsky deň jazykov
Didaktický projekt Traja králi
7 rokov Natália Molnárová Vývojárka Ciele
Moderná škola rodinného typu
Národné fórum pre rozvoj celoživotného vzdelávania Košice,
Matematika a práca s informáciami
o odbornom vzdelávaní a príprave
vypracovala: RNDr. Bertová Oľga
ŠTART Skúšobný test s predmetu „ Príprava obyvateľstva na
Rada školy a výberové konanie
EDUZBER 2019 Zber údajov o počtoch žiakov škôl v školskom roku 2019/2020 prostredníctvom RIS (§ 7 ods. 4 zákona NR SR č. 597/ 2003 Z. z. o financovaní.
Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre
Informačný seminár – MOPS
Súkromná stredná odborná škola
Projekt „Bezpečnejšie školy pre deti”
Prepis prezentácie:

Stredná odborná škola - Szakközépiskola Rákocziho 23, Kráľovský Chlmec MATURITA 2019

Organizácia MS 2019 Maturitnú skúšku v školskom roku 2018/2019 upravuje: zákon č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a vyhláška č.318/2008 Z. z. o ukončovaní štúdia na stredných školách v znení neskorších predpisov.

Cieľové požiadavky Cieľové požiadavky na vedomosti a zručnosti maturantov z jednotlivých predmetov sú zverejnené na webovej stránke ŠPÚ.

Jednotlivé časti MS pre žiakov s vjs Slovenský jazyk a literatúra Anglický jazyk Teoretická časť odbornej zložky Praktická časť odbornej zložky

Jednotlivé časti MS pre žiakov s vjm Slovenský jazyk a slovenská literatúra Anglický jazyk Maďarský jazyk Teoretická časť odbornej zložky Praktická časť odbornej zložky

Prihlásenie sa na MS Žiak posledného ročníka študijného odboru je povinný prihlásiť sa na MS do 28.9.2018. V prihláške z cudzieho jazyka žiak uvedie aj úroveň na ktorej chce skúšku vykonať (B1 alebo B2). V prihláške žiak uvedie aj predmet, z ktorého chce vykonať dobrovoľnú maturitnú skúšku. Možné zmeny v prihláške žiaka na MS sú do 15.10.2018, prípadne do 31.01.2019 vo výnimočných prípadoch.

Riadny termín EČ a PF IČ MS 2019 12. marec 2019 (utorok) – slovenský jazyk a literatúra (vjs), slovenský jazyk a slovenská literatúra (vjm) 13. marec 2019 (streda) – anglický jazyk 15. marec 2019 (piatok) – maďarský jazyk a literatúra

Slovenský jazyk a literatúra Maďarský jazyk a literatúra (vjs) Trvanie EČ MS: 100 minút Formát úloh: 40 úloh s výberom odpovede, 24 úloh s krátkou odpoveďou Trvanie PF IČ MS: 150 minút Formát úloh: 1 úloha s dlhou odpoveďou (štyri témy s určenou žánrovou formou, z ktorých si žiak vyberie a vypracuje iba jednu)

Slovenský jazyk a slovenská literatúra (vjm) Trvanie EČ MS: 100 minút Formát úloh: 40 úloh s výberom odpovede, 24 úloh s krátkou odpoveďou Obsah úloh: 24 úloh počúvanie s porozumením, 40 úloh čítanie s porozumením a literatúra Trvanie PF IČ MS: 90 minút Formát úloh: 1 úloha s dlhou odpoveďou (štyri štruktúrované témy s určenou žánrovou formou, z ktorých si žiak vyberie a vypracuje iba jednu)

Anglický jazyk (AJB1) Úroveň B1 Trvanie EČ MS: 100 minút Formát úloh: 36 úloh s výberom odpovede, 24 úloh s krátkou odpoveďou Trvanie PF IČ MS: 60 minút Formát úloh: 1 úloha s dlhou odpoveďou (jedno zadanie s určenou žánrovou formou)

Nemecký jazyk (úroveň B1, B2 podľa vlastného výberu): ÚF IČ MS Dobrovoľný predmet Nemecký jazyk (úroveň B1, B2 podľa vlastného výberu): ÚF IČ MS Matematika: ÚF IČ MS Zadania ÚF IČ MS sa nezverejňujú! V riadnom skúšobnom období môže žiak vykonať dobrovoľnú skúšku najviac z dvoch predmetov.

TČ OZ MS – súbor odborných predmetov: PČ OZ a TČ OZ MS PČ OZ MS (1 – 15 tém) - forma: Obhajoba vlastného projektu (20 minút) Praktická realizácia a predvedenie komplexnej úlohy (najviac 8 hodín v jednom dni) TČ OZ MS – súbor odborných predmetov: Žrebovanie: 1 z 25 tém Príprava: 30 min Odpoveď: 30 min

ÚF IČ MS SJL, SJS, ANJ ÚF IČ MS z predmetov, ktoré majú EČ a PF IČ MS alebo len EČ MS, na ktoré sa žiak prihlásil, môže žiak vykonať v riadnom termíne MS bez ohľadu na výsledky EČ alebo PF IČ MS z týchto predmetov. Žrebovanie: 1 z 30 tém Príprava: 20 min Odpoveď: 20 min

Podmienka: úspešné ukončenie posledného ročníka štúdia! Účasť na ÚF IČ MS Podmienka: úspešné ukončenie posledného ročníka štúdia! ÚF IČ MS (máj 2019) Hodnotenie: známka (1-5)

Úspešnosť na MS - podmienky SJL, SJS, ANJ, MJL Hodnotenie Počet bodov ÚF IČ MS PF IČ MS EČ MS nie je horšie ako 3 > 25 % alebo > 33 % nie je horšie ako 4 > 25 % a > 33 %

Opravný termín EČ a PF IČ MS 2019 Neúspešnosť na MS Ak žiak strednej školy neúspešne vykonal MS z niektorých, najviac však z dvoch predmetov, môže mu ŠMK povoliť konať opravnú skúšku z týchto predmetov alebo časti a formy skúšky z týchto predmetov. Opravný termín EČ a PF IČ MS 2019 3. – 6. septembra 2019 Žiak požiada ŠMK o opravnú skúšku z predmetu, v ktorom neuspel do 30. júna 2019.

Neúspešnosť na MS Ak žiak strednej školy neúspešne vykonal MS z viac ako dvoch predmetov, alebo neuspel na opravných skúškach, môže ŠMK povoliť opakovať celú MS. Opakovať MS môže žiak iba raz v riadnom skúšobnom období (najneskôr do troch rokov od ukončenia posledného ročníka). Termín na podanie žiadosti riaditeľovi školy: do 30. septembra 2019

Žiak si na každú časť MS prinesie: Kód žiaka - rodné číslo Žiak si na každú časť MS prinesie: občiansky preukaz alebo iný doklad totožnosti, písacie potreby a vypne mobilný telefón a odloží na určené miesto.

Informácie pre rodičov a žiakov Prístupné na stránke www.nucem.sk

Ďakujem za pozornosť!