Prezentácia sa nahráva. Prosím počkajte

Prezentácia sa nahráva. Prosím počkajte

EDUZBER 2019 Zber údajov o počtoch žiakov škôl v školskom roku 2019/2020 prostredníctvom RIS (§ 7 ods. 4 zákona NR SR č. 597/ 2003 Z. z. o financovaní.

Podobné prezentácie


Prezentácia na tému: "EDUZBER 2019 Zber údajov o počtoch žiakov škôl v školskom roku 2019/2020 prostredníctvom RIS (§ 7 ods. 4 zákona NR SR č. 597/ 2003 Z. z. o financovaní."— Prepis prezentácie:

1 EDUZBER 2019 Zber údajov o počtoch žiakov škôl v školskom roku 2019/2020 prostredníctvom RIS
(§ 7 ods. 4 zákona NR SR č. 597/ 2003 Z. z. o financovaní v znení neskorších predpisov)

2 Ktoré ŠaŠZ robia Eduzber prostredníctvom RIS a crinfo.iedu.sk?
Školy všetkých zriaďovateľov, v ktorých sa vzdelávanie považuje za sústavnú prípravu na povolanie financované zo štátneho rozpočtu (RK MŠVVaŠ SR a RK MV SR) Školské zariadenia v zriaďovateľskej pôsobnosti OÚ v sídle kraja financované z RK MV SR Viac informácii nájdete aj na webovej stránke:

3 Ktoré zariadenia nevypĺňajú údaje za Eduzber?
Centrum pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie v zriaďovateľskej pôsobnosti OÚ v sídle kraja (údaje budú získané z CVTI - ÚIPŠ). ZUŠ, MŠ, JŠ a školské zariadenia v zriaďovateľskej pôsobnosti obcí, VÚC a neštátnych zriaďovateľov, ktoré sú financované z DPFO. Počty žiakov ZUŠ, MŠ, JŠ a školských zariadení (vrátane počtu potenciálnych stravníkov) v zriaďovateľskej pôsobnosti obcí a neštátnych zriaďovateľov sa vyplnia do štatistického výkazu Škol (MŠVVŠ SR)

4 Aké sú povinnosti škôl pri zbere dát?
Škola zašle údaje zo školského informačného systému do RIS. Na portáli crinfo Skontroluje, prípadne opraví údaje vo formulároch jednotlivých kategórií Vygeneruje výsledný protokol Vytlačí rovnopisy odoslaného výsledného protokolu (EDUZBER_PSaSZ - 4x) Škola s právnou subjektivitou: Doručí zriaďovateľovi podpísané a opečiatkované rovnopisy výsledných protokolov (EDUZBER_PSaSZ - 3x). Škola bez právnej subjektivity: Doručí zriaďovateľovi 3 rovnopisy protokolov, ktoré nie sú podpísané a opečiatkované. (EDUZBER_PSaSZ - 3x)

5 Aké sú povinnosti zriaďovateľa pri zbere dát?
Ak má školy bez právnej subjektivity: Preberie rovnopisy nepotvrdených výsledných protokolov bez právnej subjektivity (3x), Potvrdí doručené výsledné protokoly. Pri školách s právnou subjektivitou: Preberie rovnopisy potvrdených výsledných protokolov (3x). Na portáli CRINFO Elektronicky preberie protokoly a overí zhodu s doručenými protokolmi jeho škôl, Vytvorí výsledný protokol zriaďovateľa, Vytlačí výsledné protokoly zriaďovateľa (EDUZBER_PZ - 3x), Potvrdí vytlačené rovnopisy výsledného protokolu zriaďovateľa, Doručí rovnopisy potvrdených výsledných protokolov zriaďovateľa na OÚ v sídle kraja a rovnopisy potvrdených výsledných protokolov jeho škôl (EDUZBER_PZ + EDUZBER_PSaSZ) – 2x.

6 Aké sú povinnosti OÚ pri zbere dát?
Preberá rovnopisy výsledných protokolov zriaďovateľov spolu s výslednými protokolmi škôl (EDUZBER_PZ + EDUZBER_PSaSZ). Na portáli CRINFO Elektronicky preberie protokoly a overí zhodu s doručenými protokolmi zriaďovateľov v jeho územnej pôsobnosti, Vytvorí výsledný protokol OÚ., Vytlačí výsledné protokoly OÚ (EDUZBER_POU - 2x), Potvrdí vytlačené rovnopisy výsledného protokolu OÚ za kraj a odovzdá všetky protokoly na ministerstvo (EDUZBER_POU + EDUZBER_PZ + EDUZBER_PSaSZ) – 1x.

7 Termíny spracovania údajov
Do školy, v ktorých sa vzdelávanie považuje za sústavnú prípravu na povolanie, vytvoria protokol (EDUZBER_PSaSZ – 4x) a odovzdajú tri rovnopisy zriaďovateľovi - 1 pre zriaďovateľa, 1 pre OÚ, 1 pre MŠVVaŠ SR. Do zriaďovatelia vytvoria protokol zriaďovateľa (EDUZBER_PZ – 3x) a odovzdajú dva rovnopisy na OÚ - 1 pre OÚ a 1 MŠVVaŠ SR. Do OÚ vytvorí protokol za kraj (EDUZBER_POU – 2x) a jeden rovnopis odovzdá na ministerstvo spolu so všetkými protokolmi zriaďovateľov (EDUZBER_PZ ), protokolmi ich škôl (EDUZBER_PSaSZ).

8 Ďakujem za pozornosť.


Stiahnuť ppt "EDUZBER 2019 Zber údajov o počtoch žiakov škôl v školskom roku 2019/2020 prostredníctvom RIS (§ 7 ods. 4 zákona NR SR č. 597/ 2003 Z. z. o financovaní."

Podobné prezentácie


Reklamy od Google