Jedlé -Nejedlé -Jedovaté

Slides:



Advertisements
Podobné prezentácie
Asparágus lekársky (Špargľa)
Advertisements

HUBBLOV VESMÍRNY ĎALEKOHĽAD
Mgr. Ján Hlaváč, OBN – 1. ročník
Patrícia Pastoreková, III.L 2012/2013
MPC Nitra, Katka Vajliková SEV SAŽP Dropie
Vyber správne, doplň i/í alebo y/ý.
KRV Natália Adamove, Barbora Huštáková 3.L.
OCEÁNY MORIA RIEKY JAZERÁ VODOPÁDY PRIELIVY, ZÁLIVY, PRIEPLAV
Choroby tráviacej sústavy
Vitamíny Erika Majerová Dominika Pracná 3.C.
Hubert Katarína Labajová 5.B.
Poruchy aktivity a pozornosti
Vybrané návykové látky a ich dopad na ľudský organizmus
ZŠ s MŠ Malý Čepčín 2013 – – 4. ročník
Gymnázium Pavla Jozefa Šafárika - Pavol Jozef Šafárik Gimnázium Rožňava Kód ITMS projektu: Názov projektu: Kvalitou vzdelávania otvárame brány.
Človek – chemická továreň
Učiteľ a čas.
Grécko (dovolenková destinácia)
ODKIAĽ JEDLO POCHÁDZA? Zisťuj, skúmaj, pozoruj, povedz iným odkiaľ sa berie jedlo v našom regióne.
Povinne hlÁsenÉ ochorenia
Podobne po večeri vzal kalich a hovoril: "Tento kalich je nová zmluva v mojej krvi, ktorá sa vylieva za vás.“ LK 22,20.
OKO Lucia Benediktyová 3.L.
Víno z pohľadu etiky a umenia a kultúry
Týranie a zneužívanie detí
Čo spôsobuje naše ochorenia?
Lineárna rovnica ax + b = 0.
(Dátum poslednej aktualizácie: )
Komunitné záhrady v Bratislave
FARBOSLEPOSŤ.
Odkiaľ pochádza jedlo súťažný príspevok
Maturita 2013.
SOP pre prepuknutie epidémie cholery
Alkohol a alkoholické nápoje
Vírusové ochorenia Kristína Piliarová.
„DEŇ ZEME“ Spolu s občanmi nášho mesta Lipt. Hrádok sme sa zúčastnili akcie „DEŇ ZEME“, ktorá mala za cieľ vyčistiť a skrášliť naše životné prostredie.
Metódy používané na vyučovaní
Otestuj sa Kvízové otázky 3. ročník.
Slovenské Jedlá na všetky sviatky.
orangutany A PALMOVÉ OLEJE
Vplyv vína na ľudský organizmus
PSYCHOLÓGIA A UČITELIA
Intímna hygiena a pohlavné choroby
Týždeň zdravej výživy v Školskom Klube Detí
Tvorba projektu a prezentačné zručnosti
Rebarbora Matej Babej 3.a.
VPLYV NÁVYKOVÝCH LÁTOK NA ĽUDSKÝ ORGANIZMUS
Michal Mičuch, II.A GSF v Žiline.
(Digitálny prezentačný materiál)
PYRAMÍDA ZDRAVEJ VÝŽIVY
Zmes čudáctva a talentu
Priamky a kružnice Vzájomné polohy
Mgr. Jozef Uríček Matematika - ôsmy ročník
Deň Zeme Romana Jelenčíková 7.A.
Téma: Nástroje na tvorbu prezentácie
Teplo TEPLO - úlohy.
Nemecko Kód ITMS projektu:
Michaela Skúpa 3. B Barbora Javorská 3.B
Mystická sila pyramíd Dávid Lupták III.A.
Andrej Šimko 3.D Znečistenie pôdy V okolí Prešova.
Vírusy (Vírusové ochorenia).
ČOKOLÁDA Michaela Tuschlová 1.C.
Precvičte si písanie y/ý alebo i/í po obojakej spoluhláske b
Lineárne r o v n i c e Mgr. Ján Nandráži spracovala: E. Hlačinová.
Vírusy a Antivírusy.
Vyučovanie prírodopisu / biológie na Slovensku
Kyselina acetylsalicylová
Projekt „Bezpečnejšie školy pre deti”
Nepriama úmernosť – tabuľka, rovnica a graf
sústava dvoch rovníc o dvoch neznámych
Prepis prezentácie:

Jedlé -Nejedlé -Jedovaté Huby Jedlé -Nejedlé -Jedovaté

Zopakujme si

Jedlé huby Mnohé huby spolunažívajú s koreňmi stromov. Druhý názov huby nám môže prezradiť, pod akým stromom ju treba hľadať. Jedlé huby obsahujú veľa vitamínov. Často ich zbierame a robíme z nich rôzne pochúťky.

Nejedlé huby Nejedlé huby nezbierame, nie sú vhodné na kuchynskú úpravu. Obyčajne majú nepríjemnú chuť, sú horké, alebo zapáchajú. Niektoré sú v surovom stave JEDOVATÉ Hríb satanský

Tieto rýdziky majú pálivú chuť. Spôsobujú hnačky a vracanie. Rýdzik kravský Rýdzik korenistý

Jedovaté huby

Jedovaté huby Jedovaté huby poškodzujú ľudský organizmus Spôsobujú aj smrť Jedovaté účinky húb sa prejavujú niekedy až po niekoľkých hodinách Dostavuje sa zvracanie a prudké hnačky Otrava muchotrávkou červenou sa prejavuje ihneď –potením, slzením aj poruchami videnia

Muchotrávka zelená

Muchotrávka tigrovaná

Muchotrávka červená

Tešte sa na budúcu hodinu, budeme pracovať s atlasom húb.

Máte chuť na jedlo z húb? 

Vypracovala Mgr. Erika Krnáčová Pre baby zo 7. ročníka Vypracovala Mgr. Erika Krnáčová