Otestuj sa Kvízové otázky 3. ročník.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentácie
Postup prípravy prezentácie
Advertisements

Prajem Ti, aby to bola inšpirácia aj pre Teba.
Prajem Ti, aby to bola inšpirácia aj pre Teba.
Jar 2. ročník.
December Nemudruj o minulosti, nesnívaj o budúcnosti, ale chop sa okamihu a uč sa od tejto chvíle.
Jar Adely Ostrolúckej ĽUDO ZÚBEK.
“13 RÁD DO ŽIVOTA".
Dobrý pastier Žalm 23 (veršovaná parafráza - MBKB)
Kristína Fejková VIII.A
Lekcia od divých husí.
Malé dievČatko A zlatý balík.
Vitajte mamičky Vitajte nám, vitajte nám mamy, mamky, mamičky. Zasmejte sa, pozdvihnite starostlivé hlavičky.
Prvé jarné kvety.
Múdry, kto rozumie iným, osvietený, kto rozumie sebe.
Vyber správne, doplň i/í alebo y/ý.
NA VIANOCE PAT A MAT.
História PAPIERa Celík, Hajdu, Lukáčová, Luptáková, Moravčík 2010.
Inovácia obsahu a metód vzdelávania prispôsobená potrebám vedomostnej spoločnosti EFEKT VODOVÝCH FARIEB VYPRACOVAL: MGR.ART. BARBORA ČISÁRÍKOVÁ.
Náhoda a pravdepodobnosť
Sv. Don Bosko * 16. augusta 1815 v Becchi v Taliansku
FILMOVÉ ROZPRÁVKOVÉ HÁDANKY
Ako sú na tom naši štvrtáci v čítaní, matematike a prírodovede?
som slobodný, ak nepoviem k ČOMU som slobodný.
Nebojte sa! Ján Pavol II..
POMER RNDr. Marta Megyesiová.
Riešenie krízových situácií
(Dátum poslednej aktualizácie: )
Návrh projektu Téma: Zlepšovanie odbornej grafickej pripravenosti žiakov Oblasť vzdelávania: Práca s PC Cieľová skupina: rokov (3 - 4 ročník)
POČÍTAME S LIENKOU MARIENKOU
Kto som? Vyslobodíš ma? V.Jančová.
Tommy's Window Slideshow
Výkaz ISCP TREXIMA.
Autá a Tuning Evvka 2005.
Slovensko v súčasnosti
Stredná odborná škola obchodu a služieb
JA ZLODUCH 1.
Tehotenský test.
Ako prezentovať prezentáciu?
Viem, čím budem a prečo Milan Cák 4 . B.
Týždeň zdravej výživy v Školskom Klube Detí
Tlačidlá akcie. M o j a s t r á n k a.
Odčítanie celých čísel
Tvorba projektu a prezentačné zručnosti
Sčítanie a odčítanie do 5
RNDr. Marta Megyesiová RNDr. Marta Megyesiová Zaokrúhli.
25/9/2018 Výsledok Tomáš Pavlík
Rebarbora Matej Babej 3.a.
História a vývoj telefónu a nácvik správneho telefonovania
Terézia Šeligová 2.A GSF v Žiline
Michal Mičuch, II.A GSF v Žiline.
Vlak „život“ Pred časom som čítal knihu, v ktorej bol život prirovnaný k ceste vlakom. Je to výnimočne zaujímavé čítanie, pod podmienkou že ho správne.
klikaním na žlté políčka! Potom klikni na výsledok!
Keď si sa narodil, plakal si a všetci okolo teba sa usmievali.
VIEŠ, ČO MÁŠ ROBIŤ ? Denne seď aspoň 10 minút v tichosti.
Stredná odborná škola - Szakközépiskola Rákocziho 23, Kráľovský Chlmec
Zelená Štatistika.
Rozprávka o nenásytnej Batérii
NA BICYKLI BEZPEČNE Otestuj svoje vedomosti z dopravnej výchovy.
Matematika 6. ročník Spracovala: Mgr. Jaroslava LOŠÁKOVÁ
Výsledky projektu „V našej škole je pohoda“ za šk. rok 2011/12
IÓNY..
Precvičte si písanie y/ý alebo i/í po obojakej spoluhláske b
Sv. Don Bosko * 16. augusta 1815 v Becchi v Taliansku
10 RUŽÍ PRE TEBA.
Štandardy v procese spracovania bibliografických informácií i u nás.
Sopka z fyzikálneho hľadiska
Použitie počítačov v geografii (2)
Príbeh o anjeloch.
Ako zobrazujeme skutočnosť
Nepriama úmernosť – tabuľka, rovnica a graf
Prepis prezentácie:

Otestuj sa Kvízové otázky 3. ročník

Chceš si založiť vlastnú záhradku a pestovať rastlinky? Pokús sa správne odpovedať na kvízové otázky. Dozvieš sa či je vhodné pustiť sa do pestovania.

Návod na riešenie: Prečítaj si otázku. Správna odpoveď je len jedna a skrýva sa za jednou z možností a), b), c) alebo d). Klikni na tú, o ktorej si myslíš, že je správna. Ak uhádneš získavaš 3 body. Ak nie si si istý/á, môžeš použiť 1.pomôcku. Vtedy zmizne jedna nesprávna odpoveď a ak správne odpovieš získaš 2 body. Zároveň sa ti objaví 2.pomôcka, ktorú môžeš použiť, ak si nevieš vybrať zo zostávajúcich 3 odpovedí. Potom ti zostane na výber z 2 možností. Za správnu odpoveď získaš 1 bod. Ak však klikneš na nesprávnu odpoveď nezískaš žiadny bod. Svoju nesprávnu odpoveď už nemôžeš opraviť.

Získané body si postupne zapisuj a nakoniec ich spočítaj. Na odpovediach môžeš získať: - najviac 30 bodov a najmenej 0 bodov. Vyhodnotenie tvojich vedomostí podľa počtu získaných bodov nájdeš na konci. Tak smelo do toho!

Zapíš si body a klikni sem. 1. Ako sa volá rastlina, na ktorej rastú takéto plody? a) baza čierna 1.pomôcka b) tis obyčajný 2.pomôcka c) krušpán vždyzelený d) skalník Dammerov Správne. Nesprávne. 3 body 2 body 1 bod Nesprávne. Nesprávne. 0 bodov Zapíš si body a klikni sem.

Zapíš si body a klikni sem. 2. Dúška materina je aká rastlina? a) jedovatá 1.pomôcka b) okrasná 2.pomôcka c) liečivá d) exotická Správne. Nesprávne. 3 body 2 body 1 bod Nesprávne. Nesprávne. 0 bodov Zapíš si body a klikni sem.

Zapíš si body a klikni sem. 3. Aký vzrast má cezmína ostrolistá? a) je to ker 1.pomôcka b) je to strom 2.pomôcka c) je to bylina d) je to ker alebo strom Správne. Nesprávne. 3 body 2 body 1 bod Nesprávne. Nesprávne. 0 bodov Zapíš si body a klikni sem.

Zapíš si body a klikni sem. 4. Ako sa volá strom, na ktorom rastú takéto listy? a) buk lesný 1.pomôcka b) dub letný 2.pomôcka c) cezmína ostrolistá d) tis obyčajný Správne. Nesprávne. 3 body 2 body 1 bod Nesprávne. Nesprávne. 0 bodov Zapíš si body a klikni sem.

Zapíš si body a klikni sem. 5. Akej farby nemôže mať kvety zvonček karpatský? a) červené 1.pomôcka b) modré 2.pomôcka c) fialové d) biele Správne. Nesprávne. 1 bod 3 body 2 body Nesprávne. Nesprávne. 0 bodov Zapíš si body a klikni sem.

Zapíš si body a klikni sem. 6. Ako sa volá plod buka lesného? a) žaluď 1.pomôcka b) oriešok 2.pomôcka c) bukvica d) bobuľa Správne. Nesprávne. 3 body 2 body 1 bod Nesprávne. Nesprávne. 0 bodov Zapíš si body a klikni sem.

Zapíš si body a klikni sem. 7. Čo narastie na stonkách škumpe po odkvitnutí kvetov? a) orechy 1.pomôcka b) vlasy 2.pomôcka c) chlpy d) chumáče Správne. Nesprávne. 3 body 1 bod 2 body Nesprávne. Nesprávne. 0 bodov Zapíš si body a klikni sem.

Zapíš si body a klikni sem. 8. Akej farby má plody skalník Dammerov? a) fialové 1.pomôcka b) žlté 2.pomôcka c) čierne d) červené Správne. Nesprávne. 3 body 1 bod 2 body Nesprávne. Nesprávne. 0 bodov Zapíš si body a klikni sem.

Zapíš si body a klikni sem. 9. Tis obyčajný je aká rastlina? a) listnatá, vždyzelená 1.pomôcka b) listnatá, opadavá 2.pomôcka c) ihličnatá, vždyzelená d) ihličnatá, opadavá Správne. Nesprávne. 3 body 1 bod 2 body Nesprávne. Nesprávne. 0 bodov Zapíš si body a klikni sem.

Zapíš si body a klikni sem. 10. Kedy kvitne krušpán vždyzelený? a) v apríli a máji 1.pomôcka b) v júni a júli 2.pomôcka c) v auguste d) v marci Správne. Nesprávne. 3 body 1 bod 2 body Nesprávne. Nesprávne. 0 bodov Zapíš si body a klikni sem.

Vyhodnotenie: 30 – 26 bodov Gratulujem. Máš dobré vedomosti o rastlinkách. Ak chceš môžeš si založiť vlastnú záhradku. Získavaj však aj naďalej nové vedomosti o rastlinkách, ktoré tam budeš pestovať a verím, že budeš mať z nich radosť. 25 – 17 bodov Celkom dobre. Mám však pre teba jednu radu. Ak si chceš založiť vlastnú záhradku, musíš sa ešte veľa naučiť o rastlinkách, ktoré chceš pestovať. Kúp si náučné knihy, alebo si potrebné vedomosti nájdi na internete, no nezabudni si ich overiť z viacerých zdrojov. 17 – 8 bodov Neodporúčam ti založenie záhradky. Máš na to príliš málo vedomostí. Musel/a by si sa ešte veľmi veľa učiť, alebo požiadať niekoho, kto by ti pomohol. Ak budeš usilovný/á možno niekedy v budúcnosti sa môžeš pustiť do pestovania aj sám/sama. 7 – 0 bodov To sú veľmi slabé vedomosti. V nijakom prípade sa nepúšťaj do pestovania rastliniek. Na záhradku radšej zabudni. Ak chceš prírode nejako pomôcť tak ju chráň. Hlavne pred zlými ľuďmi, ktorí ju ničia.