Prezentácia sa nahráva. Prosím počkajte

Prezentácia sa nahráva. Prosím počkajte

Inovácia obsahu a metód vzdelávania prispôsobená potrebám vedomostnej spoločnosti EFEKT VODOVÝCH FARIEB VYPRACOVAL: MGR.ART. BARBORA ČISÁRÍKOVÁ.

Podobné prezentácie


Prezentácia na tému: "Inovácia obsahu a metód vzdelávania prispôsobená potrebám vedomostnej spoločnosti EFEKT VODOVÝCH FARIEB VYPRACOVAL: MGR.ART. BARBORA ČISÁRÍKOVÁ."— Prepis prezentácie:

1 Inovácia obsahu a metód vzdelávania prispôsobená potrebám vedomostnej spoločnosti
EFEKT VODOVÝCH FARIEB VYPRACOVAL: MGR.ART. BARBORA ČISÁRÍKOVÁ apríl 2014 „Moderné vzdelávanie pre vedomostnú spoločnosť/Projekt je spolufinancovaný zo zdrojov EÚ“

2 OBSAH Ako postupovať pri vytvorení efektu

3 Vo Photoshope otvorte nový dokument
Vo Photoshope otvorte nový dokument. Veľkosť dokumentu je ľubovoľná, podmienená veľkosťou fotky. V mojom prípade je to 1024x684pix. Vytvorte nový layer Layer>New>Layer, vyplňte ho bielou farbou a potom choďte na Filter>Texture>Texturizer. Ako textúru zvoľteCanvas, Scaling nastavte na 75 %, a Relief na 3, ako osvetlenie vyberte možnosť Top Right.

4

5 Teraz dodáme ešte jeden, textúrovaný layer, ktorý nám bude určovať konečný look našej fotografie. Na internete je množstvo zaujímavých textúr, ktoré sa dajú použiť ako pozadie, pre náš vodovkový efekt je vhodný napríklad pergamenový zostarnutý papier, ktorý umiestnite na plochu File>Place. Layer obrázka s textúrou potom umiestnite tak, aby sa nachádzal ako prvý v palete Layers. Následne znížte jeho Opacity na 65 %.

6 Teraz dodáme ešte jeden, textúrovaný layer, ktorý nám bude určovať konečný look našej fotografie. Na internete je množstvo zaujímavých textúr, ktoré sa dajú použiť ako pozadie, pre náš vodovkový efekt je vhodný napríklad pergamenový zostarnutý papier, ktorý umiestnite na plochu File>Place. Layer obrázka s textúrou potom umiestnite tak, aby sa nachádzal ako prvý v palete Layers. Následne znížte jeho Opacity na 65 %.

7

8 Teraz umiestnime na pripravenú plochu našu fotografiu File>Place
Teraz umiestnime na pripravenú plochu našu fotografiu File>Place. Layer s obrázkom umiestnite pod layer s papierovou textúrou, malo by to vyzerať takto:

9 Teraz označte layer s fotkou a choďte na Layer>Group Layer
Teraz označte layer s fotkou a choďte na Layer>Group Layer. Layer s fotkou je teraz umiestnený vo vnútri novovzniknutého foldra. Kliknite na tento Folder a choďte na Layer>Layer Mask>Hide all. Naša fotka sa teraz skryla za masku, usporiadanie layerov v palete je teraz v tomto poradí:

10

11 A prepracovali sme sa k najzaujímavejšej časti, to je použite štetcov s efektom vodových farieb. Vyberte jeden zo štetcov, farba nech je biela a začnite ním maľovať v označenom foldri s fotkou. Vaša fotka sa začne postupne odrývať.

12

13

14 Teraz vytvorte nový layer (Layer>New>Layer), ktorý umiestnite pod folder s fotkou a layer s papierovou textúrou. Opäť vyberte vodové štetce a začnite farbiť živými farbami ako zelená, žltá či ružová.

15

16 Fotke môžete ešte upraviť farbu v Image>Adjustment>Photo Filter, taktiež môžete ešte znížiť Opacity papierovej textúry, alebo sa ešte pohrať s filtrami, na záver dodať svoj podpis či prianie a dovolenková pohľadnica je na svete.

17

18 POUŽITÝ ZDROJ INFORMÁCIÍ


Stiahnuť ppt "Inovácia obsahu a metód vzdelávania prispôsobená potrebám vedomostnej spoločnosti EFEKT VODOVÝCH FARIEB VYPRACOVAL: MGR.ART. BARBORA ČISÁRÍKOVÁ."

Podobné prezentácie


Reklamy od Google