Prezentácia sa nahráva. Prosím počkajte

Prezentácia sa nahráva. Prosím počkajte

JA ZLODUCH 1.

Podobné prezentácie


Prezentácia na tému: "JA ZLODUCH 1."— Prepis prezentácie:

1 JA ZLODUCH 1

2 Bol raz jeden zloduch menom Grue
Bol raz jeden zloduch menom Grue. Jeho pomocníci boli malí žltý mimoni, ktorých bolo Jedného dňa si ich Grue zavolal, pretože mal výborný nápad a to taký, že ukradne pomocou zmenšovaciej zbrane ukradne Mesiac. Pri tom mu chcel pomôcť doktor Repareo Problémom boli financie. Mal našetrených 5384 dolárov a potreboval 1547 dolárov. Koľko dolárov ešte musí našetriť?

3

4 Na ďalší deň Grue zašiel do banky pre všetkých zloduchov a chcel si zobrať zlodušskú pôžičku na krádež Mesiaca. Riaditeľ banky mu však nevyhovel pretože mu nechcel dať pôžičku lebo jeho úspešnosť v zločinoch nebola veľká. Splnil iba 2/10 z 20 zločinov. Koľko zločinov Grueovi nevyšlo? Po ťažkom odmietnutí predstavil riaditeľ banky Grueovi najúspešnejšieho zloducha Vectora, ktorý ukradol z Gizy jednu pyramídu. Grue hneď zacítil nenávisť k Vectorovi, lebo mu kradne všetku slávu, tak mu zmrazil hlavu.

5 Na ďalší deň Grue išiel do Afriky s dvoma Mimoňmi z celkového počtu Zapíš zlomkom počet mimoňov, ktorý išli s Grueom na misiu. Ukradol zmenšovaciu zbraň, no netušil že ho sleduje jeho nový nepriateľ Vector. Grue sa ani nenazdal a Vector mu ukradol zbraň spopod nosa.

6 Potom Grue dostal nápad
Potom Grue dostal nápad. Adoptoval si 3 dievčatá z detského domova, ktoré sa volali Margo, Agnes a Idet. Na ďalší deň sa podarilo Grueovi a jeho adoptovaným dcéram ukradnúť Vectorovi zmenšovaciu zbraň. Vectorovi sa podarilo ukradnúť zbraň za 3/10 z hodiny, Grueovi to trvalo 2/15 z hodiny. Kto bol rýchlejší?

7 Potom Grue konečne mohol ísť na Mesiac, pretože sa mu podarilo zohnať dostatok financií, čo mu trvalo iba 7 dní. Musel našetriť 3837 dolárov. Vypočítaj koľko dolárov našetril za 1 deň. (stačí vypočítať na 2 des. Miesta) Hneď ráno Grue letel na Mesiac, ktorý zmenšil pomocou zbrane a doniesol ho domov. Nečakal však že mu ho Vector ukradne. Vector to však nedomyslel, pretože Mesiac sa začal zväčšovať na pôvodnú veľkosť až nakoniec vyšiel do vesmíru spolu s Vectorom. Grue bol trochu sklamaný, že nemá Mesiac, ale bol rád, že našiel novú rodinu, ktorou boli pre neho jeho 3 dcéry Margo, Agnes a Idet.

8 Ďakujeme za pozornosť Lenka Hrtánková a Aďa Makuková


Stiahnuť ppt "JA ZLODUCH 1."

Podobné prezentácie


Reklamy od Google