Dominik Medvecký II.B GSF v Žiline

Slides:



Advertisements
Podobné prezentácie
Santa Fé, štát Nové Mexiko, USA
Advertisements

=MESIAC PRIRODZENÁ DRUŽICA ZEME =
Evolving logic functions
Liečivé rastliny Dominika Bohunická.
Pozorovanie rastlinných buniek
MPC Nitra, Katka Vajliková SEV SAŽP Dropie
Madagaskar.
KRV lat. sanguis.
Tehotenstvo a pôrod Tehotenstvo a pôrod Simona Pinková III.L
NA VIANOCE PAT A MAT.
Chlieb z hľadiska fyziky
Percentá Dominik Staňo, 7.C.
Môj najkrajší školský zážitok
Gymnázium Pavla Jozefa Šafárika - Pavol Jozef Šafárik Gimnázium Rožňava Kód ITMS projektu: Názov projektu: Kvalitou vzdelávania otvárame brány.
Andrea Čaklóšová, 3.B Lukáš Poliak, 3.B
charakteristika a biologický význam
ODKIAĽ JEDLO POCHÁDZA? Zisťuj, skúmaj, pozoruj, povedz iným odkiaľ sa berie jedlo v našom regióne.
Základy jadrovej Fyziky
Základná škola Rohožník
MERANIE Krvného TLAKU V ZÁVISLOSTI OD VEKU a námahy
Biologický experiment
Cisco a Internetové siete
Kompostovanie A. Minárik.
„Každá kvapka sa počíta“
Víno TVORBA PROJEKTOV Téma: Dejepis - Víno.
Karin Blahová, II.B Gymnázium sv. Františka z Assisi v Žiline
H u s t o t a l á t k y Dva rovnako veľké valčeky.
H u s t o t a l á t k y Dva rovnako veľké valčeky.
Pomôcky: Úloha: igelitové vrecká (4 kusy) 6 kúskov chleba Chladnička Čas: 3 týždne Zistiť ,v ktorom prostredí sa najrýchlejšie vytvorí pleseň na chlebe.
Názov aktivity: Alenkine obliečky
Cieľ : Príjem a výdaj vody rastlinnými pletivami, pri rôznych koncentrovaných roztokoch. Materiál a pomôcky : hľuza zemiaka , nôž , sklené nádoby (3ks),
Krv a krvné skupiny Ivana Petáková III.L.
Žijeme aktívne a zdravo
Vplyv vína na ľudský organizmus
Znečistenie vody človekom
Týždeň zdravej výživy v Školskom Klube Detí
Topic : Sustainable Construction LFS Kirchberg am Walde, Austria
Následky fajčenia na pľúca
Čierne diery.
Čierne Diery.
Zimná vojna.
Terézia Šeligová 2.A GSF v Žiline
Michal Mičuch, II.A GSF v Žiline.
Papier z chemického hľadiska
Analýza aktivity na počítači v pracovnom prostredí
Sopky z chemického hľadiska
Vertikálne systémy zberu komunálnych odpadov
Aj plyn padá k zemi Kristínka Dovalová.
Výsledky projektu „V našej škole je pohoda“ za šk. rok 2011/12
Zdravá výživa.
ZÁKLADNÉ ÚDAJE oblasť podnikania výroba organokremičitých prípravkov
Papier z hľadiska fyziky
Mystická sila pyramíd Dávid Lupták III.A.
Tvorba a manažment projektov
IÓNY..
I.Kupčová, L.Košalková, P.Parolková, T.Ballaschová, M.Mihalik 2010
Banán č.1 Podmienky: - uzavretý priestor -žiadne svetlo
Malé molekuly ako inhibítory amyloidnej agregácie
Závislosť tráviaceho účinku trypsínu od teploty
Opakovanie Zmesi a chemicky čisté látky.
Stredná odborná škola automobilová
Využitie ultrazvuku v medicíne
Sopka z fyzikálneho hľadiska
Kyselina acetylsalicylová
Použitie počítačov v geografii (2)
Ukážky z inovácie výučby v predmete
«Ako myslíš srdcom, taký si» Príslovia 23:7
Magnetické a transportné vlastnosti zlúčenín La1-xAgx(Co0,03Mn0,97)O3
Nikola Mečárová,2.B GSF v Žiline
Zrážky 7. ročník.
Prepis prezentácie:

Dominik Medvecký II.B GSF v Žiline BIOLOGICKÝ EXPERIMENT Dominik Medvecký II.B GSF v Žiline

Téma: Pozorovanie rozkladu kúskov mäsa v rôznych tekutinách. Pomôcky:3 malé uzatvoriteľné nádoby zo skla, plastová nádoba, nôž, denko, mäso a tekutiny.

Úloha č. 1-Pripraviť materiály a pozorovať ich cca 7-8 dní. (Fáza I Úloha č.1-Pripraviť materiály a pozorovať ich cca 7-8 dní.(Fáza I.-Streda 18:15)

Fanta-Mäso zbledlo Sprite-Nič Cola-Menší úbytok Vo vš. Prípadoch mäso zmäklo

Koniec I. Fázy

Začiatok Použité tekutiny-Voda, Pivo, Ocot Foto stratené v archíve...

Ocot-Mäso sčernelo Pivo-Menší úbytok Voda-Rozpad mäsa na kusy

Koniec pokusu Vo vš. prípadoch došlo k miernemu rozožratiu

Na tejto úlohe som zistil, ako pôsobia jednotlivé látky na organizmus Na tejto úlohe som zistil, ako pôsobia jednotlivé látky na organizmus. Mäso sa 100% nerozložilo kvôli malému množstvo tekutiny a nedošlo ani k žiadnej výmene (starej za novú).