Prezentácia sa nahráva. Prosím počkajte

Prezentácia sa nahráva. Prosím počkajte

Pomôcky: Úloha: igelitové vrecká (4 kusy) 6 kúskov chleba Chladnička Čas: 3 týždne Zistiť ,v ktorom prostredí sa najrýchlejšie vytvorí pleseň na chlebe.

Podobné prezentácie


Prezentácia na tému: "Pomôcky: Úloha: igelitové vrecká (4 kusy) 6 kúskov chleba Chladnička Čas: 3 týždne Zistiť ,v ktorom prostredí sa najrýchlejšie vytvorí pleseň na chlebe."— Prepis prezentácie:

1

2 Pomôcky: Úloha: igelitové vrecká (4 kusy) 6 kúskov chleba Chladnička Čas: 3 týždne Zistiť ,v ktorom prostredí sa najrýchlejšie vytvorí pleseň na chlebe. Cieľ: Zistiť aké sú navhodnejšie podmienky pre vytvorenie plesní.

3 Postup: Pripravíme si 6 kúskov chleba. Dva namočíme do vody a potom ich vložíme do igelitových vrecúšok (každý zvlášť). Dva dáme len tak do vrecúšok a dva kúsky necháme tak. Z každej dvojice vyberieme jeden a dáme ho do chladničky. Pozorujeme všetky kúsky 3 týždne.

4 1.Týžden Pleseň sa začala vytvárať len na chlebe, ktorý bol vo vrecku pri izbovej teplote. Ostatné chleby boli nezmenené.

5 2.Týždeň Mokrý chlieb je už celý splesnený. Začínajúca pleseň je aj na suchom chlebe, ktorý je v sáčku a nie je v chladničke. Ostatné chleby sú stále rovnaké.

6 3.Týždeň Skoro celý splesnený je chlieb,ktorý bol v mokrý vo vrecku a v chladničke. Mokrý chlieb mimo chladničky: Chlieb vo vrecku je takmer celý splesnený. Začína plesnieť aj suchý chlieb Vo vrecku,ktorý je v chladničke. Chleby,ktoré neboli vo vrecku nie sú vôbec splesnené.

7 Záver: Zistila som,že pleseň sa najskôr vytvorí na chlebe,ktorý je mokrý vo vrecku a pri izbovej teplote. Sú to najvhodnejšie podmienky pre vytvorenie plesní. Kormančíková 2.A


Stiahnuť ppt "Pomôcky: Úloha: igelitové vrecká (4 kusy) 6 kúskov chleba Chladnička Čas: 3 týždne Zistiť ,v ktorom prostredí sa najrýchlejšie vytvorí pleseň na chlebe."

Podobné prezentácie


Reklamy od Google