ŠTUDIJNÝ ODBOR 2940 M 05 POTRAVINÁRSTVO – spracovanie mlieka

Slides:



Advertisements
Podobné prezentácie
Chceš mať vlastné peniaze už počas štúdia?
Advertisements

ČITATEĽSKÁ GRAMOTNOSŤ
Stredná odborná škola obchodu a služieb,Martin
Prezentácia FEMky.
Matematika a práca s informáciami
Gymnázium Pavla Jozefa Šafárika - Pavol Jozef Šafárik Gimnázium Rožňava Kód ITMS projektu: Názov projektu: Kvalitou vzdelávania otvárame brány.
Zlepšiť vzdelávacie prostredie - vylepšiť prístup k CŽV pre všetkých
Školiteľ: Ing. Helena Fidlerová, PhD.
Vysoká škola zdravotníctva a sociálnej práce sv. Alžbety
Základná škola Rohožník
Učíme efektívne a moderne – inovácia vyučovacieho procesu
MANAŽMENT ĽUDSKÝCH ZDROJOV
Návrh projektu Téma: Zlepšovanie odbornej grafickej pripravenosti žiakov Oblasť vzdelávania: Práca s PC Cieľová skupina: rokov (3 - 4 ročník)
Koncepcia a kompetencie komôr / lekárnikov, lekárov, sestier/
Kariérne možnosti v spoločnosti STRABAG.
Ústav výrobných technológií
Súťaž „Kariérové poradenstvo 2011“
Úspechy žiakov SOŠ technickej
VŠETKOVEDKO   Naša škola sa zúčastnila celoslovenskej vedomostnej súťaže Všetkovedko pre žiakov 2. - 5. ročníka ZŠ.   Naši žiaci súťažili v  samostatných.
Globálne trendy a problémy vo vzdelávaní
Naša škola ZŠ A.Dubčeka.
Maturita 2013.
Kam na strednú školu ? Kde hľadať informácie o strednej škole?
ÚSTAV PRIEMYSELNÉHO INŽINIERSTVA, MANAŽMENTU A KVALITY
Víno TVORBA PROJEKTOV Téma: Dejepis - Víno.
Škola vzdelávania, zdravia a pohody, škola kvality.
REZIDENTSKÝ PROGRAM MZ SR pre všeobecných lekárov a pediatrov
Prírodovedné predmety
Kurz na ochranu človeka a prírody pre 3. ročník
Vzdelávanie sestier Prof. Mgr. Katarína Žiaková, PhD.
Súčasťou projektu bola i revitalizácia drevín a vybudovanie dažďovej záhrady, v ktorej bude zachytávaná časť dažďovej vody zo strechy budovy školy.
Zákon č. 390/2011 Z. z. Pedagogickí a odborní zamestnanci
Manažér a jeho funkcie Predmet: Manažment športu – 2. prednáška
Topic : Sustainable Construction LFS Kirchberg am Walde, Austria
Súťažno - vzdelávacia aktivita
Papier z chemického hľadiska
PYRAMÍDA ZDRAVEJ VÝŽIVY
Komplexná technická starostlivosť o dopravnú techniku
VIRTUÁLNÍ HOSPITACE Biológia Osmtické javy v bunke
Študijný program Kvalita produkcie strojárskej techniky I. stupeň.
Dopady aktívnych opatrení trhu práce na zvyšovanie zamestnanosti
Kvalita a uznávanie neformálneho vzdelávania
Stredná odborná škola - Szakközépiskola Rákocziho 23, Kráľovský Chlmec
Prehľad projektu Oblasti vzdelávania Veková skupina Vzdelávacie ciele
ZŠ Park Angelinum Košice
Kamila Ambrošová Šk. r 2011/ D
PRIJÍMANIE NA VZDELÁVANIE V STREDNÝCH ŠKOLÁCH
Komplexná technická starostlivosť o dopravnú techniku
Matematické vzdelávanie – zmeny pre budúcnosť Košice,
STREdisko odbornej praxe polygrafické
AGENDA: DVOJITÉ KARIÉRY V ŠPORTE
Prognóza trhu práce - skúsenosť z Českej republiky
Moderná škola rodinného typu
Základná škola MARIANKA.
Národné fórum pre rozvoj celoživotného vzdelávania Košice,
Matematika a práca s informáciami
o odbornom vzdelávaní a príprave
Vzdelávanie.
vypracovala: RNDr. Bertová Oľga
Informačné systémy vo verejnej správe
Vyučovanie prírodopisu / biológie na Slovensku
Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre
Aktuálna situácia, ktorú poznáme z praxe:
Najdôležitejšie informácie k Eduzberu 2019
Vykonávacie predpisy ( nariadenia vlády a vyhlášky)
HELLA SLOVAKIA Signal-Lighting s.r.o.
Súkromná stredná odborná škola
Informačné popoludnie SAEC
prof. RNDr. Libor Vozár, CSc. Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre
Rekonštrukcia podlahy v 8.A
Prepis prezentácie:

ŠTUDIJNÝ ODBOR 2940 M 05 POTRAVINÁRSTVO – spracovanie mlieka Forma, spôsob a organizácia štúdia: denné štúdium pre absolventov základnej školy 1. Základné údaje •Dĺžka štúdia: 4 roky •Odbor je určený: dievčatám aj chlapcom; •Podmienky prijatia: úspešné ukončenie 9. ročníka ZŠ, zdravotná spôsobilosť, vykonanie prijímacej skúšky (slovenský jazyk, chémia) •Spôsob ukončenia štúdia: maturitná skúška; •Doklad o vzdelaní: maturitné vysvedčenie; medzinárodný certifikát IES •Poskytnutý stupeň vzdelania: úplné stredné odborné vzdelanie; klasifikácia stupňov vzdelania podľa ISCED-3A

Teoretické vzdelávanie bude prebiehať v škole v klasických triedach a odborných učebniach: Biológie a mikrobiológie Chémie Odbornej praxe, Cudzích jazykov Informatiky Technológie spracovania Spracovania mlieka Ekonomiky Učtovníctva Praktické vyučovanie sa uskutoční vo forme učebnej, odbornej a individuálnej praxe v zmluvných potravinárskych firmách. Na dopravu žiakov slúži školský mikrobus .

Profil absolventa cieľom je vzdelávanie a výchova kvalifikovaných odborníkov pre jednotlivé odvetvia potravinárskeho priemyslu pre hodnotenie, kontrolu a výrobu potravín žiak sa pripravuje na zvládnutie základných úkonov v prevádzkových a laboratórnych podmienkach uplatní sa pri výkone povolania technológa, majstra, laboranta, stredného manažéra v odvetviach potravinárskeho priemyslu , ako aj v oblasti kontroly potravín , ako aj v súkromnom podnikaní. Absolvent je schopný orientovať sa v problematike potravinárskej technológie, v problematike analýzy a hodnotenia potravín , potravinárskej legislatívy.

Vyučovacie odborné predmety Ekonomika Technológia Analytická chémia Strojníctvo Automatizácia Aplikovaná biológia Mikrobiológia Výživa a zdravie Kontrola hodnotenia potravín Podnikanie , obchod ,služby Tovaroznalectvo Hygiena a sanitácia Odborná prax Učtovníctvo Aplikovaná informatika Potravinárska legislatíva

2. Pracovné uplatnenie absolventov: v potravinárskom priemysle distribúcii potravín v obchode , službách, laboratóriách, v kontrolných orgánoch – hygiena potravín vo výskume podnikaní

Možnosti ďalšieho vzdelávania: pomaturitné VOŠ vidiecka turistika VŠ s prírodovedným zameraním Univerzita veterinárneho lekárstva a farmácie v Košiciach SPU Nitra ďaľšie vzdelávacie programy zamerané na rozšírenie kvalifikácie