Prezentácia sa nahráva. Prosím počkajte

Prezentácia sa nahráva. Prosím počkajte

Manažér a jeho funkcie Predmet: Manažment športu – 2. prednáška

Podobné prezentácie


Prezentácia na tému: "Manažér a jeho funkcie Predmet: Manažment športu – 2. prednáška"— Prepis prezentácie:

1 Manažér a jeho funkcie Predmet: Manažment športu – 2. prednáška
Spracoval: Ing. Jaroslav DODECKÝ, KM FM PU

2 Manažér Manažér je človek, ktorý disponuje znalosťami, skúsenosťami, a obvykle aj právomocou v jemu zverenej oblasti Úlohou manažérov je tieto zdroje vzájomne skombinovať a využívať tak, aby sa dosiahol stanovený cieľ organizácie. Za týmto účelom manažér koordinuje tieto aktivity prostredníctvom jemu podriadených ľudí.

3 Typy manažérov Vrcholoví (top) manažéri tvoria relatívne malú časť vedúcich v organizácii. Majú právomoc stanovovať ciele organizácie, jej celkovú stratégiu ich dosiahnutia a politiku organizácie. Práca vrcholového manažéra je veľmi zodpovednou a nestálou činnosťou.

4 Typy manažérov Manažéri strednej úrovne patria k nim predovšetkým manažéri divízií a závodov a iní. Primárne zodpovedajú za implementáciu plánov a politiky organizácie vypracovaných vrcholovým manažmentom. Zároveň dohliadajú na aktivity manažérov prvého stupňa manažmentu a koordinujú ich.

5 Typy manažérov Prvostupňoví manažéri dozerajú na výkonných pracovníkov a koordinujú ich činnosť. V porovnaní s vrcholovými a strednými manažérmi strávia väčšiu časť svojho času kontrolou práce svojich podriadených.

6 Manažérske schopnosti
Manažér potrebuje na výkon svojej funkcie špecifické schopnosti. Za najdôležitejšie schopnosti manažérov sa zvyčajne pokladajú: Odborné, Interpersonálne, Koncepčné, Diagnostické, Analytické schopnosti

7 Kontakt: dodecky@unipo.sk
Ďakujem za pozornosť  Kontakt:


Stiahnuť ppt "Manažér a jeho funkcie Predmet: Manažment športu – 2. prednáška"

Podobné prezentácie


Reklamy od Google