Prezentácia sa nahráva. Prosím počkajte

Prezentácia sa nahráva. Prosím počkajte

pre potenciálnych žiadateľov a prijímateľov

Podobné prezentácie


Prezentácia na tému: "pre potenciálnych žiadateľov a prijímateľov"— Prepis prezentácie:

1 pre potenciálnych žiadateľov a prijímateľov
INFORMAČNÝ SEMINÁR pre potenciálnych žiadateľov a prijímateľov z Operačného programu Rybné hospodárstvo 2014 – 2020

2 Príručka pre žiadateľa DOP, verzia 5
začlenenie Príručky k oprávnenosti výdavkov do Príručky pre žiadateľa DOP, odstránenie duplicít a zredukovanie textu, Príručka pre žiadateľa, verzia 5 – 96 strán Predtým Príručka pre žiadateľa, verzia strán (vrátane Príručky k oprávnenosti výdavkov DOP) hypertextové odkazy pre sprehľadnenie a uľahčenie orientácie, skrátenie intervalu hodnotiaceho kola na 1 mesiac,

3 Príručka pre žiadateľa DOP, verzia 5
nahradenie vyžadovania niektorých dokladov čestným vyhlásením: napr. osvedčenie na hospodársky chov rýb, plnenie spravodajskej povinnosti, finančná spôsobilosť na spolufinancovanie projektu, podmienka, že žiadateľ neporušil zákaz nelegálnej práce a nelegálneho zamestnávania za obdobie 3 rokov predchádzajúcich podaniu ŽoNFP (predtým 5 rokov), podmienka začatia VO na hlavnú aktivitu projektu (predtým podmienka mať vykonané VO).

4 Rozhodnutie o schválení s podmienkou
rozhodnutie o schválení, ktoré obsahuje podmienku, ktorej splnenie je predpokladom na uzavretie Zmluvy o NFP (viď. dočasné nahradenie dokladu), určenie lehoty na preukázanie splnenia danej podmienky maximálna možná lehota na preukázanie splnenia danej podmienky, 6 mesiacov od právoplatnosti rozhodnutia o schválení s podmienkou, zrýchlenie schvaľovacieho procesu, v prípade, ak napriek tomu žiadateľ do stanoveného termínu nestíha preukázať splnenie danej podmienky, môže podať novú ŽoNFP.

5 Dočasné nahradenie dokladu
povolenie na realizáciu stavby vrátane projektovej dokumentácie, forma dočasného nahradenia dokladu: žiadosť o stavebné povolenie (fotokópia) v zmysle § 58 stavebného zákona vrátane dokladu o jej preukázateľnom podaní (fotokópia) resp. písomné ohlásenie stavebnému úradu (fotokópia) v zmysle § 57 stavebného zákona vrátane dokladu o jeho preukázateľnom podaní (fotokópia), dokumenty preukazujúce oprávnenosť z hľadiska plnenia požiadaviek v oblasti posudzovania vplyvov na životné prostredie, informácia povoľujúceho orgánu o výsledku konania o podnete v zmysle § 19 zákona o posudzovaní vplyvov,

6 Dočasné nahradenie dokladu
odborné stanovisko okresného úradu v sídle kraja vydané podľa § 28 zákona o ochrane prírody a krajiny k možnosti významného vplyvu projektu alebo plánu na územie sústavy chránených území, forma dočasného nahradenia dokladu: doklad o predložení návrhu plánu alebo projektu na posúdenie orgánu ochrany prírody v zmysle § 28 ods. 3 zákona o ochrane prírody a krajiny, doklad preukazujúci vlastnícky alebo iný právny vzťah žiadateľa oprávňujúci žiadateľa užívať všetky nehnuteľnosti, ktoré súvisia s realizáciou projektu, návrh na vklad do katastra nehnuteľností.

7 Kritériá pre výber projektov
rozšírenie rozsahu potenciálnych oprávnených žiadateľov, rozšírenie rozsahu o: príspevkové organizácie, rozpočtové organizácie, verejnoprávne inštitúcie, Naďalej platí podmienka preukázania oprávnenia na hospodársky chov rýb. zmena definície ostatných podnikov ostatné podniky už nie sú limitované počtom zamestnancov ani obratom (v minulosti max zamestnancov a obrat do 200 miliónov eur),

8 Kritériá pre výber projektov
zmeny v bodovaných kritériách: zrušenie zvýhodnenia žiadateľov so skúsenosťami z realizáciou projektu podobného a/alebo porovnateľného projektu, projektom bude udržaných existujúcich pracovných miest – 5 bodov (predtým existujúcich pracovných miest), preferované investície: Projekt zahŕňa len nákup dopravných prostriedkov - 5 bodov (predtým 0 bodov), preferované investície: Projekt nezahŕňa investície súvisiace s realizáciou opatrení na predchádzanie zanášaniu dnovými sedimentmi - 4 body (predtým 0 bodov).

9 Obstarávanie osobami podľa § 8 ods.3 ZVO
nová verzia Príručky k obstarávaniu platná od , východiskové dokumenty: ustanovenie § 8 ods.3 zákona č. 343/2015 Z. z. o verejnom obstarávaní, pre žiadateľov v rámci OP RH dáva plošnú výnimku a narozdiel od minulosti neodkazuje na inú časť zákona o VO, metodický pokyn CKO č. 12 k zadávaniu zákaziek nespadajúcich pod zákon o verejnom obstarávaní, pre žiadateľov v rámci OP RH neuvádza presné postupy,

10 príručka sa vzťahuje na všetkých žiadateľov v rámci OP RH 2014-2020, ktorí nie sú:
verejnými obstarávateľmi (§ 7 ZVO), obstarávateľmi (§ 9 ZVO).

11 Zásada hospodárnosti hospodárnosť overuje Poskytovateľ, avšak preukazuje ju aj žiadateľ, forma preukazovania žiadateľom: prieskum trhu, znalecký posudok, odkaz na verejne dostupné zdroje, softvér CENKROS, ODIS a pod., overovanie hospodárnosti poskytovateľom (10% tolerancia), ak výška hospodárnych výdavkov predstavuje menej ako 80% = neschválenie ŽoNFP, žiadateľ je oprávnený nenárokovať si celú sumu uvedenú v zmluve s dodávateľom.

12 Prieskum trhu minimálne 3 cenové ponuky na sebe nezávislých dodávateľov, ktorí dodávajú rovnaký alebo porovnateľný predmet zákazky, nesmú byť vzájomne v subdodávateľskom vzťahu ani blízke osoby, záznam z prieskumu trhu --- > Priemerná cena.

13 Náležitosti cenovej ponuky
listinná forma, potvrdená dodávateľom, nesmie byť staršia ako 90 kalendárnych dní pred termínom podpisu zmluvy s dodávateľom, v slovenskom alebo českom jazyku, inak preklad, vymedzený predmet dodávky tovarov, služieb, stavebných prác, doložené oprávnenie dodávateľa podnikať v danej oblasti, pri stavebných prácach 2 referencie za posledných 5 rokov.

14 Dokumentácia, ktorú je potrebné predložiť:
zmluvu s dodávateľom, všetky písomné oslovenia a všetky cenové ponuky, záznam z prieskumu trhu (príloha č.1), čestné vyhlásenie k úplnosti a súladu predkladanej dokumentácie s originálnou dokumentáciou z obstarávania (príloha č.2), čestné vyhlásenia o vylúčení konfliktu záujmov (príloha č.3).

15 Ďakujem za pozornosť


Stiahnuť ppt "pre potenciálnych žiadateľov a prijímateľov"

Podobné prezentácie


Reklamy od Google