PYRAMÍDA ZDRAVEJ VÝŽIVY

Slides:



Advertisements
Podobné prezentácie
Kristína Fábryová 5.B ZŠ Mariánska ul. Prievidza
Advertisements

Abstrakt Mgr. Imrich IŠTVAN, PhD..
Kristína Fejková VIII.A
Žiar nad Hronom a okolie
Stredná odborná škola obchodu a služieb,Martin
Meno a priezvisko učiteľa
Jedlé -Nejedlé -Jedovaté
ZŠ s MŠ Malý Čepčín 2013 – – 4. ročník
Môj najkrajší školský zážitok
Matematika a práca s informáciami
Zelená škola Mgr. Eduard Gemza
Učiteľ a čas.
ŠTUDIJNÝ ODBOR 2940 M 05 POTRAVINÁRSTVO – spracovanie mlieka
Matematika a Sneh.
Intel procesor Lukáš Beď 4.A
ODKIAĽ JEDLO POCHÁDZA? Zisťuj, skúmaj, pozoruj, povedz iným odkiaľ sa berie jedlo v našom regióne.
Web Shop - eShop Elektronický obchod Web Shop - eShop
Základná škola Rohožník
MODERNIZÁCIA VZDELÁVANIA NA SÚKROMNEJ HOTELOVEJ AKADÉMII
M. Bellušová, V. Foltínová, D. Kohútová, L. Lipová 2.A 2009/2010
Spojená stredná škola Lieskovská cesta 1 Zvolen
Výzva WHO nemocniciam k aktivite: „Clean care is safer care“
Kupujúci (odberateľ) (objednávajúci)
POČÍTAME S LIENKOU MARIENKOU
Mliekujeme.
Týždeň zdravej výživy.
Odkiaľ pochádza jedlo súťažný príspevok
JEDNOTKY OBSAHU km2 ha a m2 dm2 cm2 mm2
VŠETKOVEDKO   Naša škola sa zúčastnila celoslovenskej vedomostnej súťaže Všetkovedko pre žiakov 2. - 5. ročníka ZŠ.   Naši žiaci súťažili v  samostatných.
Naša škola ZŠ A.Dubčeka.
Stredná odborná škola automobilová Moldavská cesta 2, Košice
Škola vzdelávania, zdravia a pohody, škola kvality.
Žijeme aktívne a zdravo
Súčasťou projektu bola i revitalizácia drevín a vybudovanie dažďovej záhrady, v ktorej bude zachytávaná časť dažďovej vody zo strechy budovy školy.
Týždeň zdravej výživy v Školskom Klube Detí
Tvorba projektu a prezentačné zručnosti
  Budova na prenájom  .
Maturitná skúška zo sjl – písomná časť
MODERNIZÁCIA VZDELÁVANIA NA SÚKROMNEJ HOTELOVEJ AKADÉMII
S Blissom vždy s presným časom!
Súťažno - vzdelávacia aktivita
(Digitálny prezentačný materiál)
VIRTUÁLNÍ HOSPITACE Biológia Osmtické javy v bunke
Vedúci diplomovej práce: prof. Ing. Stanislav Marchevský, Csc.
Projekt podpora kardiovaskulárneho zdravia v prostredí základných škôl mestskej časti Bratislava - Petržalka.
SPRÍSTUPNENIE DENNÉHO CENTRA RADVAŇ OZ ZA DÔSTOJNÚ RADVAŇ
Aktualizačné vzdelávanie učiteľov cvičných firiem
Prehľad projektu Oblasti vzdelávania Veková skupina Vzdelávacie ciele
TUKY, SLADKOSTI, SOĽ ZŠ S MŠ HLADOVKA.
D I F E R E N C O V A N É V Y U Č O V A N I E
Téma: Nástroje na tvorbu prezentácie
Výsledky projektu „V našej škole je pohoda“ za šk. rok 2011/12
Zdravá výživa.
Michaela Skúpa 3. B Barbora Javorská 3.B
Mystická sila pyramíd Dávid Lupták III.A.
Moderná škola rodinného typu
Rovnice a ich riešenia.
VYHĽADÁVANIE LETECKÝCH ZÁJAZDOV
Matematika a práca s informáciami
15. máj – Medzinárodný deň rodiny
Komunikácia činom.
OBJEM KVÁDRA A KOCKY.
Použitie počítačov v geografii (2)
Najdôležitejšie informácie k Eduzberu 2019
Štatistika Martin Čuka 2010/ B.
DOBRÉ A ZLÉ (TUKY, SLADKOSTI, SOĽ) a FITNESS TÍNEDŽERA
Projekt „Bezpečnejšie školy pre deti”
Ako zobrazujeme skutočnosť
Nepriama úmernosť – tabuľka, rovnica a graf
Obsah prezentácie digitálna prezentácia Desatoro
Prepis prezentácie:

PYRAMÍDA ZDRAVEJ VÝŽIVY HOVORME O JEDLE PYRAMÍDA ZDRAVEJ VÝŽIVY

POTRAVINY – ZDROJ ŽIVOTA Denná téma: POTRAVINY – ZDROJ ŽIVOTA Názov školy: Základná škola Bystrická cesta Adresa školy: Bystrická cesta 14, 03401 Ružomberok Kontaktná osoba: Mgr. Ľudmila Mičudová Telefónne číslo: 0908937189 E-mail: micudova@zsbystricka.sk Autor príspevku: Mgr. Eva húsková Názov príspevku: PYRAMÍDA ZDRAVEJ VÝŽIVY Meno a priezvisko žiakov, ktorí súťažný príspevok spolu s učiteľmi pripravili: 5.F- Adela Almašiová , Matúš Antol , Zina Dulíková Michal Dvorský , Maximilián Hruška , Marián Janovec Kristína Klukošová, Timotej Kotlín, Filip Kudla Jasna Praženicová. Veronika Vozárová Ročník, ktorý navštevujú: Piaty / 5.F Celkový počet žiakov školy, ktorí sa do aktivít k vyhlásenej dennej téme zapojil: 80

Názov projektu: PYRAMÍDA ZDRAVEJ VÝŽIVY Práca: Skupinová, jeden projekt Cieľom práce bolo predstaviť zložky potravy, ktoré sú rozdelené do samostatných skupín. Spôsoby schematického zobrazenia sú 2: Pyramída výživy Tanier výživy Obidva spôsoby sú zaujímavé, my sme si pre svoju prezentačnú prácu zvolili pyramídu 

Tu je príklad správneho stravovania

Základné heslo, ktoré platí na celom svete znie: „VŠETKO, ALE V SPRÁVNEJ MIERE.“

Porovnajte

Poučte sa...

Takto pilne sme pracovali...

A tu je naša trieda s hotovou pyramídou

Záver: Zistili sme dôležitosť zastúpenia jednotlivých potravín v našom jedálničku. Pričom najväčšie zastúpenie v našom jedálničku by mali mať obilniny (celozrnné pečivo, výrobky). O svoje poznatky sme sa podelili s ostatnými spolužiakmi na druhom stupni na PREZENTAČNOM DNI

5.F ZŠ Bystrická Adela Almašiová Matúš Antol Zina Dulíková Michal Dvorský Maximilián Hruška Marián Janovec Kristína Klukošová Timotej Kotlín Filip Kudla Jasna Praženicová Veronika Vozárová

Dobrú chuť