Prezentácia sa nahráva. Prosím počkajte

Prezentácia sa nahráva. Prosím počkajte

Výstupy a podnety zo sekcie Mládež a svet

Podobné prezentácie


Prezentácia na tému: "Výstupy a podnety zo sekcie Mládež a svet"— Prepis prezentácie:

1 Výstupy a podnety zo sekcie Mládež a svet
Konferencia 2MB – Dva milióny budúcností Jana Miháliková, Peter Kupec, Peter Huray

2 Globálne vzdelávanie Dve oblasti rozvoja GV v školách s prispením sektora práce s mládežou (neformálne vzdelávanie) Posilňovanie kompetencii učiteľov ponukou napr. zjednodušených existujúcich metodík a dokumentov(neformálne vzdelávanie) Prepájanie organizácií poskytujúcich kvalitné GV so školami Využívať databázu expertov a organizácii pre poskytnutie GV Využívanie na zážitkové aktivity GV napr. „prázdne“ dni počas maturít Využívať existujúce štruktúry pre rozvoj kritického myslenia a diskusie napr. štruktúrovaný dialóg.

3 Mobilita mládeže Skvalitniť prípravu mladých ľudí na mobilitu, aby dosiahla lepší efekt, Viac pracovať so získanou skúsenosťou účastníkov po návrate z ich mobilitnej aktivity: Pre osobný a profesijný rozvoj (konzultovanie vlastných nápadov) Pre získanie ďalších dobrovoľníkov pre EDS (zdieľanie skúseností) Pre rozvoj kapacity samotnej vysielajúcej organizácie

4 Mobilita mládeže Erasmus+ Mládež a šport
Podpora skúsených žiadateľov vs. začiatočníkov Vzdelávanie v oblasti mobility v regióne naviazané na trvalejšie finančné zdroje Propagovať a pripraviť sektor práce s mládežou na plné využitie European Solidarity Corps Zlepšiť informovanosť o možnostiach a pravidlách o schémach na podporu mobilitných aktivít (mobilita mládeže vs. mobility pri rozvoji vidieka).


Stiahnuť ppt "Výstupy a podnety zo sekcie Mládež a svet"

Podobné prezentácie


Reklamy od Google