ODKIAĽ JEDLO POCHÁDZA? Zisťuj, skúmaj, pozoruj, povedz iným odkiaľ sa berie jedlo v našom regióne
Denná téma: Odkiaľ jedlo pochádza? Názov školy: Základná škola Bystrická cesta Adresa školy: Bystrická cesta 14, 03401 Ružomberok Kontaktná osoba: Mgr. Ľudmila Mičudová Telefónne číslo: 0908937189 E-mail: micudova@zsbystricka.sk Autor príspevku: PaedDr. Eva Nováková Názov príspevku: Zisťuj, skúmaj, pozoruj, povedz iným odkiaľ sa berie jedlo v našom regióne Meno a priezvisko žiakov, ktorí súťažný príspevok spolu s učiteľmi pripravili: Všetci žiaci 2.A triedy Ročník, ktorý navštevujú: druhý Celkový počet žiakov školy, ktorí sa do aktivít k vyhlásenej dennej téme zapojil: 19 žiakov z 2. A prezentovalo svoje informácie a projekty žiakom 18 žiakom z 2.C a 14 žiakom z 2. B triedy Spolu 51 žiakov
ZŠ Bystrická - jedáleň Exkurzia v školskej jedálni Žiaci pozorovali prácu našich kuchárok Viedli rozhovor s pani vedúcou školskej jedálne na tému odkiaľ jedlo pochádza, kým príde na tanier a cez okienko sa dostane až k žiakom Cieľ: vážiť si prácu iných, vedieť, odkiaľ prichádza jedlo pred tým, než ho dostaneme na tanier
ZŠ Bystrická – 2. A trieda PPT- Odkiaľ jedlo prichádza Obaly z jednotlivých výrobkov – ale aj výrobky: bryndza, syr, mlieko. Cieľ: * vedieť, ktoré domáce zviera nám dáva ktorý produkt, * zistiť od koho pochádza bryndza, žinčica /téma nášho regiónu- veľa vidíme a teraz už vieme prečo sa na našich lúkach pasú ovce/ * v skupinovej práci žiaci vytvorili pre iných materiál – projekt, ktorým naučia iných ako je to s jedlom a odkiaľ sa berie
Naše práce
2.A 1 Sarah Borovská 2 Matúš Čieško 3 Deana Gejdošová 4 Barbora Hykelová 6 Nikola Ištoková 7 Jakub Jandura 8 Erik Kavenský 9 Sophie Krettová 10 Jakub Kurajda 11 Tereza Labajová 12 Lea Anna Leštinská 13 Matúš Márnota 14 Lucia Mydliarová 15 Lukáš Oprchal 16 Dominika Pálušová 17 Sára Priesolová 18 Lukáš Schmidt 21 Jana Konderíková 22 Jakub Salva 23 Nina Janovcová 2.A