Prezentácia sa nahráva. Prosím počkajte

Prezentácia sa nahráva. Prosím počkajte

SPŠ STAVEBNEJ a GEODETICKEJ na Lermontovovej 1 KOŠICE

Podobné prezentácie


Prezentácia na tému: "SPŠ STAVEBNEJ a GEODETICKEJ na Lermontovovej 1 KOŠICE"— Prepis prezentácie:

1

2 SPŠ STAVEBNEJ a GEODETICKEJ na Lermontovovej 1 KOŠICE
Študentská spoločnosť pri SPŠ STAVEBNEJ a GEODETICKEJ na Lermontovovej 1 KOŠICE

3 Junior Achievement Slovensko – mládež pre budúcnosť – niečo z histórie
(JA SR) je nezávislá, nezisková, vzdelávacia organizácia založená 24. januára 1994, registrovaná ako právnická osoba na MV SR č. 203/2-93/  Organizácia je licenčným partnerom Junior Achievement Worldwide a členom Junior Achievement-Young Enterprise Europe. Je tiež členom skupiny INEKO.

4 Vývoj programu Počiatky Junior Achievement (JA) siahajú do roku 1916, kedy vznikla v Amerike myšlienka prakticky pomáhať a vzdelávať mladých ľudí, ktorí prichádzali za prácou z poľnohospodárskych oblastí USA do veľkých miest. Ekonomické vzdelávacie programy Junior Achievement majú dlhodobú celosvetovú históriu. Začína sa v roku 1919 založením neziskovej vzdelávacej organizácie Junior Achievement v meste Springfield štát Massachusetts, USA, ktorá vytvárala mimoškolské podnikateľské kluby pre študentov. Organizácia vyvinula metodiku a programy praktickej pomoci mladým ľuďom v začiatkoch ich podnikania. Programy, vďaka svojej metodike a konkrétnym úspechom, sa stávali veľmi obľúbenými medzi mladými ľuďmi, učiteľmi a zamestnávateľmi v mnohých štátoch USA. Prilákali významné osobnosti, podnikateľov a firmy, ktorí investovali stále viac financií do tohto nového ekonomického vzdelávania. V roku 1955 americký prezident Eisenhower vyhlásil Národný týždeň Junior Achievement. Krátko po ňom sa programy JA realizovali už v 139 veľkých mestách v takmer 50 štátoch USA.

5 ŠTUDENTSKÁ SPOLOČNOSŤ
Študentská spoločnosť je jednou z najpopulárnejších súčastí programu Aplikovaná ekonómia. V tejto fáze výučby si študenti zakladajú skutočnú firmu, simulujúcu akciovú spoločnosť a musia prejsť všetkými krokmi podnikania od založenia, plánovania činnosti, cez marketingový prieskum trhu , vlastnú činnosť až po likvidáciu  firmy a rozdelenie zisku ku koncu školského roka. Vďaka tejto praktickej skúsenosti, ktorá je medzi študentmi programu Aplikovaná ekonómia veľmi obľúbená, získavajú študenti možnosť aplikovať teoreticky nadobudnuté skúsenosti o fungovaní podnikateľského subjektu okamžite v praxi. Učia sa tak nielen ekonómiu, ale aj  byť zodpovednými,  vedieť sa rozhodovať a viesť firmu.

6 Info o STAVOX-e Študentská spoločnosť Zastúpenie spoločnosti
Viceprezidenti (foto) Podnikateľský plán Prvé úspechy spoločnosti Ukončenie činnosti

7 Š. S. STAVOX

8 Š. s. STAVOX si Vám dovoľuje predstaviť jej zastúpenie

9 A tu sú naši viceprezidenti s pani profesorkou
Zľava: Ladislav Komjathy, ing. Grancová, Matúš Bogdan, Mária Kožejová, Ján Dirga, Petronela Szabová, Erik Surgent.

10 A ako každá firma aj mi sme si určili podnikateľský plán. A tu je:
Doplniť v škole!!!!

11 Naše prvé úspechy. Prijímanie prvákov do cechu stavbarského dňa 14. 11
Foto 1 foto2

12 Čaj Káva Sušienky 5,00,- SK 8,50,- SK 13,50,- SK
Naše prvé úspechy. Občerstvenie pri príležitosti dňu otvorených dverí dňa Čaj Sušienky Káva 5,00,- SK 8,50,- SK 13,50,- SK

13

14 Ďakujem za pozornosť. Team STAVOX


Stiahnuť ppt "SPŠ STAVEBNEJ a GEODETICKEJ na Lermontovovej 1 KOŠICE"

Podobné prezentácie


Reklamy od Google