Prezentácia sa nahráva. Prosím počkajte

Prezentácia sa nahráva. Prosím počkajte

DEŇ VÝSKUMU RAKOVINY Nadácia Výskum rakoviny s cieľom upozorniť na priority a potenciál moderného onkologického výskumu na Slovensku sa v roku 2007.

Podobné prezentácie


Prezentácia na tému: "DEŇ VÝSKUMU RAKOVINY Nadácia Výskum rakoviny s cieľom upozorniť na priority a potenciál moderného onkologického výskumu na Slovensku sa v roku 2007."— Prepis prezentácie:

1 DEŇ VÝSKUMU RAKOVINY Nadácia Výskum rakoviny s cieľom upozorniť na priority a potenciál moderného onkologického výskumu na Slovensku sa v roku 2007 rozhodla iniciovať Deň výskumu rakoviny – 7. marec, ktorý by každoročne verejnosti pripomínal význam výskumu nádorových ochorení. Posolstvo tohto dňa vyjadrovala výzva Podporte výskum rakoviny, podporíte šancu na včasné zistenie ochorenia a jeho lepšiu liečbu!

2 Táto výzva nestratila svoj význam ani dnes, keď si pripomíname už tretí Deň výskumu rakoviny, ktorého motto Dnešný výskum pre zajtrajšiu liečbu! je stále aktuálny. Nadácia chce aj tohto roku prostredníctvom Dňa výskumu rakoviny informovať verejnosť, pacientov, vedcov, lekárov, ale aj politikov a slovenskú vládu o tom, ako výskum nádorových ochorení pomáha pacientom, ale poukázať aj na mnohé špecifické problémy, s ktorými musí v súčasnosti bojovať onkologický výskum na Slovensku.

3 Považujeme za potrebné upozorniť na nevyhnutnosť výraznejšej spolupráce
experimentálnych a klinických onkológov. Práve kontinuita základného, klinického a translačného výskumu predstavuje jeden z najvýznamnejších momentov súčasného onkologického výskumu, v ktorom laboratórny výskum prináša nové informácie a invenčné prístupy podrobované v predklinickom, klinickom a translačnom onkologickom výskume tvrdému testu reality. Kombinované tímy vedcov a lekárov-onkológov sú nevyhnutnosťou.

4 Cieľom je využitie nových výsledkov v medicínskej praxi a zlepšenie liečebnej starostlivosti o onkologického pacienta.

5 Nadácia chce poukázať na problémy,s ktorými sa onkologický výskum stretáva, upozorniť na ťažkosti aj pri aplikovaní výsledkov výskumu do klinickej praxe. Nadácia Výskum rakoviny vyjadruje nádej, že aj vláda Slovenskej republiky pochopí výzvu Dňa výskumu rakoviny a podporí myšlienku zahrnutia základného a aplikovaného, klinického výskumu medzi priority vedomostnej politiky na Slovensku a stane sa súčasťou Národného onkologického plánu.


Stiahnuť ppt "DEŇ VÝSKUMU RAKOVINY Nadácia Výskum rakoviny s cieľom upozorniť na priority a potenciál moderného onkologického výskumu na Slovensku sa v roku 2007."

Podobné prezentácie


Reklamy od Google