Prezentácia sa nahráva. Prosím počkajte

Prezentácia sa nahráva. Prosím počkajte

Manažment kultúry Predmet: Manažment športu – 8. prednáška

Podobné prezentácie


Prezentácia na tému: "Manažment kultúry Predmet: Manažment športu – 8. prednáška"— Prepis prezentácie:

1 Manažment kultúry Predmet: Manažment športu – 8. prednáška
Spracoval: Ing. Jaroslav DODECKÝ, KM FM PU

2 Pojem kultúra Kultúra je definovaná ako systém noriem a hodnôt, podľa ktorých žije určitá skupina ľudí. Kultúra sa neustále mení. V dôsledku migrácie obyvateľstva sa však rozvíjajú určité subkultúry, pôsobiace na transformáciu národných štátov na štáty stále viacej multikultúrne.

3 Firemná kultúra Firemná kultúra je definovaná množstvom definícií. Všetky majú spoločné zdôrazňovanie každej spoloč-nosti, pokiaľ sa jedná o: ich minulý vývoj, úspech alebo chyby, organizačné chovanie v určitom ekonomickom pro-stredí, t.j. trh, konkurencia, prevažujúca kultúra spoločnosti, vonkajšia regulácia… charakteristiku osobností, ktoré stoja na čele spoloč-nosti, zvlášť pokiaľ sa jedná o hodnoty pôvodných zakladateľov.

4 Dôležité hodnoty Dôležitú úlohu pri tvorbe a rozvoji takejto kultúry majú jej základné prvky: hodnoty – vyjadrujú určité preferencie správania, normy – určujú predpisy a pravidlá správania sa, rituály a symbolické činy – predstavujú obyčaje a gestá, artefakty materiálovej povahy – logo, farby a obchodná značka.

5 Spoločenská zodpovednosť podnikov
Spoločenská zodpovednosť podnikov (Corporate Social Responsibility) sa definuje ako: spôsob, ktorým podnik riadi a zlepšuje svoj sociálny a ekologický vplyv za účelom vytvárania hodnoty ako pre svojich akcionárov, tak aj pre záujmové skupiny prostredníctvom inovácie svojej stratégie, organizácie a fungovania,

6 Spoločenská zodpovednosť podnikov
uznávanie stanovených noriem, zvyklostí a národnej legislatívy v domácej tak aj v hostiteľskej krajine svojho podnikania, chápanie, v ktorom sa podnik, firma a spoločnosť dobrovoľne rozhodujú ako prispieť k lepšej spoločnosti a čistejšiemu prostrediu.

7 Kontakt: dodecky@unipo.sk
Ďakujem za pozornosť  Kontakt:


Stiahnuť ppt "Manažment kultúry Predmet: Manažment športu – 8. prednáška"

Podobné prezentácie


Reklamy od Google