Prezentácia sa nahráva. Prosím počkajte

Prezentácia sa nahráva. Prosím počkajte

Valné zhromaždenie SNUS Častá Papiernička,

Podobné prezentácie


Prezentácia na tému: "Valné zhromaždenie SNUS Častá Papiernička,"— Prepis prezentácie:

1 Valné zhromaždenie SNUS Častá Papiernička, 20.4.2016
Stratégia SNUS Valné zhromaždenie SNUS Častá Papiernička,

2 Úvod Výbor SNUS schválil Stratégiu SNUS na najbližších 5 rokov, s výhľadom na ďalšie obdobie Impulz, ktorý má pomôcť ďalšiemu skvalitňovaniu a zefektívňovaniu činnosti spoločnosti Stratégia zhŕňa súčasný stav, analyzuje ho, definuje, kam chce SNUS smerovať v strednodobom horizonte a stanovuje úlohy, ktoré majú dosiahnutiu cieľov napomôcť

3 Poslanie a Vízia SNUS Poslanie: Podporovať, koordinovať a popularizovať tvorivé aktivity svojich členov a informovať o jadrovej energetike a iných aplikáciách mierového využívania ionizujúceho žiarenia. Vízia: Byť aktívnou organizáciou v pravdivom informovaní o jadrovej energetike a iných aplikáciách ionizujúceho žiarenia, rešpektovanou a vyhľadávanou odbornou i laickou verejnosťou.

4 Štruktúra cieľov, zámerov, plánov, programu
Poslanie Vízia Strategické ciele, zámery, priority ČO? Kvantitatívne ciele KOĽKO? Akčný plán / program AKO? Celkové smerovanie, kam chceme ísť – kvalitatívne ciele a zámery, vrátane priorít Merateľné ciele / kľúčové ukazovatele, prostredníctvom ktorých budeme tiež sledovať napĺňanie stratégie. Napr. v oblasti členstvo počet aktivít, vydaných publikácií ekonomické a materiálne ciele ... Hodnotenie Špecifické aktivity, akcie a úlohy So zodpovednosťami a termínmi Strednodobé (5 rokov)/ krátkodobé (1 rok)

5 Oblasti zamerania stratégie
1. Individuálne a kolektívne členstvo 2. Organizačná výstavba a orgány SNUS 3. Ekonomické a finančné ciele 4. Programové ciele Konferencie, prednášky, kurzy Publikácie, propagácia / komunikácia, verejnosť Činnosť sekcií Spolupráca s podnikmi, školami, ústavmi, organizáciami

6 1. Individuálne a kolektívne členstvo
Udržať dostatočnú základňu individuálnych a kolektívnych členov SNUS 1. Individuálne členstvo Cielene oslovovať novo nastupujúcich zamestnancov ohľadne členstva v SNUS u „veľkých“ kolektívnych členov – SE, EBO, EMO, JAVYS, VUJE 2. Kolektívne členstvo 4 úlohy ohľadne spolupráce s manažmentom kolektívnych členov a oslovenia potenciálnych nových členov

7 2. Organizačná výstavba a orgány SNUS
1. Zabezpečiť efektívnu organizačnú výstavbu, zaisťujúcu združovanie členov SNUS do sekcií a odborných skupín podľa odborných záujmov Zhodnotiť existujúci stav a činnosť sekcií a navrhnúť prípadné zmeny. 2. Zabezpečiť funkčnosť akademickej rady (AR) SNUS. Sfunkčniť AR SNUS - premyslieť a navrhnúť zameranie AR SNUS. 3. Organizovať programovo hodnotné, zaujímavé a nákladovo efektívne VZ SNUS. Zhodnotiť organizáciu, náklady a obsahovú náplň VZ a prípadné kroky k zmene.

8 3. Ekonomické a finančné ciele
1. Dosiahnuť vyrovnané hospodárenie SNUS do roku 2018 Spracovať zásady poskytovania dotácií na akcie pre členov SNUS.

9 4. Programové ciele 1 - Konferencie, prednášky, kurzy
1. Organizovať podujatia pre odbornú verejnosť Na r napr. NUSIM, konferencia „NUCLES“, semináre s OIK, „všeobecnejšie“ témy seminárov KJF MFF UK (2x), školiace kurzy systém QA pre laboratóriá 2. Organizovať podujatia pre laickú verejnosť. Aspoň 3 prednášky pre verejnosť a 2 návštevy škôl ročne.

10 4. Programové ciele 2 - Publikácie, propagácia, komunikácia
1. Udržiavať internetovú stránku SNUS ako moderný nástroj komunikácie s odbornou i laickou verejnosťou Redizajn webovej stránky SNUS a jej pravidelná aktualizácia 2. Vydávať publikácie z oblasti JE, či využívania ion. žiarenia. Aspoň raz za 5 rokov vydať jednu publikáciu. Prepracovať Bulletin do formy „Newsletter“. Udržať a rozšíriť databázu významných osobností v oblastí jadra 3. Organizovať cielené komunikačné kampane, či aktivity. Kampaň o žiarení – napr. postery, TV relácia, účasť odborníka v médiách a pod.

11 4. Programové ciele 3 - Činnosť sekcií
1. Ženy v jadre a Radiačná ochrana napr. odborné konferencie, semináre, exkurzie, dni otvorených dverí... 2. Seniori v jadre zoznam významných osobností a udalostí, zozbierať zážitky osobností 3. Mladá generácia informačný stan SNUS na festivale POHODA, odborné exkurzie MG odborná konferenciu MG v rámci VZ SNUS 2017 4. Sekcia Rádiochémia stretnutia na ZŠ a SŠ „Rádionuklidy okolo nás“, organizovať exkurzie

12 4. Programové ciele 4 – Spolupráca s podnikmi, školami, ústavmi,...
1. Spolupracovať so školami pri vysvetľovaní otázok JE Zorganizovať aspoň dve návštevy stredných či základných škôl ročne Pomáhať školám pri organizácii návštev infocentier JE. Aktívne sa zapojiť do týždňa vedy a techniky - praktické ukážky na školách. 2. Spolupracovať s podnikmi, ústavmi a organizáciami z oblasti jadra a využívania ionizujúceho žiarenia. Spoluúčasť / podpora dňa otvorených dverí SHMÚ Zorganizovať seminár s vojakmi, CO, MZ SR, hasičmi - na tému „Prírodné - umelé rádionuklidy v životnom prostredí.


Stiahnuť ppt "Valné zhromaždenie SNUS Častá Papiernička,"

Podobné prezentácie


Reklamy od Google