Prezentácia sa nahráva. Prosím počkajte

Prezentácia sa nahráva. Prosím počkajte

znalecký, stavebný a ekonomický softvér

Podobné prezentácie


Prezentácia na tému: "znalecký, stavebný a ekonomický softvér"— Prepis prezentácie:

1 znalecký, stavebný a ekonomický softvér
KROS s. r. o. znalecký, stavebný a ekonomický softvér

2 NOVÉ FUNKCIE V PROGRAME MEMO
Od svojho vydania v januári 2005 prešiel program MEMO mnohými vylepšeniami. Program MEMO 1.20 obsahuje nové funkcie, úpravy a postrehy zozbierané od užívateľov, už počas prvých mesiacov užívania programu. Vzhľadom na rozsiahlosť nových funkcií zapracovaných do programu MEMO je prezentácia rozdelená na dve časti. TIP: Názvy stránok označené hviezdičkou obsahujú funkcie, ktoré boli dopracované až do verzie MEMO 1.20.

3 Úkony v znaleckom denníku sú farebne odlíšené, pre lepšiu orientáciu.
MEMO – ZNALECKÝ DENNÍK V hlavnom formulári boli pridané funkcie na sprehľadnenie znaleckého denníka. Úkony v znaleckom denníku sú farebne odlíšené, pre lepšiu orientáciu.

4 LEGENDA V dolnej časti hlavného formulára sa nachádza „Legenda“ k znaleckému denníku. Vľavo si môžete vybrať zobrazenie údajov v znaleckom denníku. Zaškrtnutím boxu Veľký formát sa zväčšia riadky denníka. Zväčšenie bolo doplnené kvôli čitateľnosti popisu v stĺpci Úkon. Zaškrtnutím boxu Používať farby budú úkony v denníku farebne odlíšené podľa uvedenej legendy.

5 FAREBNÉ ODLÍŠENIE ÚKONOV
Podľa vybratých možností (nezaplatené, vysporiadané...) v dolnej časti hlavného formulára sa v denníku zobrazujú úkony. V našom prípade sú v denníku zobrazené iba Nezaplatené úkony. Všetky úkony sú vyznačené červenou farbou. Zaškrtávaním a odškrtávaním jednotlivých možností sa budú meniť zobrazené úkony podľa aktuálneho nastavenia.

6 INFO O VYÚČTOVANÍ V dolnej časti hlavného formulára nájdete aj informácie o vykonanom vyúčtovaní za všetky znalecké úkony spolu. Údaje sú prevzaté z vyúčtovania znaleckých úkonov za aktuálne nastavený rok. Pomocou údajov máte prehľad o vyúčtovaných a vyplatených sumách. Červenou farbou je vyznačený rozdiel medzi priznanou a vyplatenou sumou.

7 INFO O ZNALECKOM ÚKONE V hlavnom formulári máte možnosť zaškrtnúť box Info o znaleckom úkone. Zaškrtnutím boxu sa zobrazí tzv.mini info, v ktorom sú údaje o úkone, na ktorom ste práve nastavený. V mini info je zobrazený: - zadávateľ - kontakt na zadávateľa - údaje z vyúčtovania

8 *ZOTRIEDENIE PODĽA DÁTUMU
V novej verzii bolo dopracované aj zotriedenie úkonov podľa dátumu. V hlavnom formulári môžete zotriediť úkony napr. podľa dátumu vyžiadania. Dátumy sa Vám zotriedia postupne vtedy, ak kliknete myšou priamo na box, v ktorom je napísané Vyžiadaný. Funkcia zotriedenie podľa dátumu bola dopracovaná aj do iných formulárov, napr: kniha jázd, vyplatenie... .

9 *ZADÁVATELIA Do databázy zadávateľov boli tiež dopracované nové funkcie, ktoré nájdete v dolnej časti formulára. Zaškrtnutím boxu Zobraz doterajšie úkony zadávateľa sa zobrazí tzv. mini info s posudkami vybratého zadávateľa. Detto pri zaškrtnutí boxu Zobraz kontakty zadávateľa. Zaškrtnutý box Farebne odlíš neplatičov označí v databáze červenou farbou zadávateľov, ktorý ešte neuhradili.

10 *ÚVODNÉ TEXTY Do programu HYPO bolo zapracované prenášanie údajov zo zadávania nového posudku z formulára „Znalecký úkon“. Informácie sa prenášajú do úvodných textov programu. K verzii HYPO 5.20 boli dodané šablóny (texty.mdb), pomocou ktorých sa prenášajú vybrané údaje. Šablónu, ktorá je predpísaná programom si môžete upraviť podľa vlastných požiadaviek. V šablóne môžete použiť premennú nasledovne: <<Meno>>, <<Priezvisko>>... . Medzi dvoma šípkami na nachádza premenná, ktorá označuje určitý údaj zo zadávania nového posudku.

11 *UKÁŽKA VYTVÁRANIA TEXTU
Ak chcete naplno využiť doťahovanie údajov z vytvárania posudku do úvodných textov, po naimportovaní textov do programu si vyberte šablónu „Nový vzor podľa 490 /2004“. Šablóna je zobrazená nasledovne (viď obr.): Pri prvom použití vyberte šablónu (zatiaľ bez konkrétnych údajov) a zaškrtnite box Použiť pre nové posudky.

12 *PRÍKLAD VYTVORENÉHO TEXTU
Po odchode z formulára „Úvod a nastavenia“ cez tlačidlo Ok a následnom vrátení budú už v úvode prenesené údaje zo zadávania nového posudku. Ak zostala v texte premenná namiesto konkrétneho údaju, znamená to, že pri zadávaní nového posudku neboli k nasledovným premenných zadané žiadne údaje.

13 *ZOZNAM PREMENNÝCH Zoznam niektorých premenných, ktoré môžete použiť pri vytváraní úvodných textov: Premenná Vysvetlenie <<Titul>> Titul zadávateľa <<Meno>> Meno zadávateľa <<Priezvisko>> Priezvisko zadávateľa <<Firma>> Firma zadávateľa <<Ulica>> Ulica zadávateľa <<Mesto>> Mesto zadávateľa <<PSC>> PSČ zadávateľa <<PoradoveCislo>> Poradové číslo posudku v znaleckom denníku <<UkonDruh>> Druh, predmet, účel úkonu <<UkonObejkt>> Objekt úkonu (posudku) <<UkonTyp>> Typ znaleckého úkonu <<VyziadanieRok>> Rok vyžiadania úkonu (posudku)

14 POKRAČOVANIE O uverejnení druhej časti prezentácie zameranej na nové funkcie v programe MEMO 1.20 Vás budeme informovať prostredníctvom mailovej konferencie k programu HYPO. Pri práci s programami HYPO a MEMO Vám prajeme veľa úspechov. Kolektív tvorcov programu HYPO.

15 znalecký, stavebný a ekonomický softvér
KROS s. r. o. znalecký, stavebný a ekonomický softvér


Stiahnuť ppt "znalecký, stavebný a ekonomický softvér"

Podobné prezentácie


Reklamy od Google