Prezentácia sa nahráva. Prosím počkajte

Prezentácia sa nahráva. Prosím počkajte

Cisco a Internetové siete

Podobné prezentácie


Prezentácia na tému: "Cisco a Internetové siete"— Prepis prezentácie:

1 Cisco a Internetové siete
Úvod -Prečo práve táto téma? -Čo som si pripravil

2 Minulosť internetu 1964 ARPANet (Advanced Research Projects Agency),
1983 prechod na TCP/IP 1986 NSFNet (National Science Foundation) / Bitnet+Usenet 1991 Tim Berners-Lee – vznik World Wide Webu Webový prehliadač Mosaic 1994 Marc Andreessen a „Netscape Navigator ” 1996 slovo „internet“ už bežne používané.

3 Vývoj internetu Pokročilý prenos Byť Online Zemské prekážky
S čím nám pomôže internet 1. Rozhodnúť sa čo si obliecť vďaka predpovedi počasia. 2. Nájsť najrýchlejšiu trasu do cieľa prezretím cestných správ a webkamier. 3. Skontrolovať účet v banke a zaplatiť účty online. 4. Prijímať a posielať y, alebo internetové volania. 5. Získavať informácie o zdravotnom stave a radách od expertov po celom svete 6. Stiahnuť si nové recepty a techniky k príprave špeciálnej večere. 7. Zdieľať svoje fotky, domáce videá a zážitky s priateľmi vo svete.

4 Sieťové médiá Kritériá pre výber správneho média sú:
1.Vzdialenosť na ktorej vie médium úspešne viesť signál, 2.Prostredie v ktorom sa nachádza, 3.Množstvo dát a rýchlosť, ktorou sa majú prenášať, 4.Cena média a jeho inštalácie. Moderné siete primárne využívajú tri typy médií.

5 Internetwork Wide area network Local Area Network (Miestna sieť)
Štruktúra sietí sa môže líšiť: - veľkosťou pokrytej plochy - počtom pripojených užívateľov - počtom a typom poskytujúcich služieb Wide area network Intranet

6 Protokoly (pravidlá) TCP/IP model
Uvedený v 1970 Definuje štyri kategórie HTTP (Hypertextový transportný protokol) Transport Protokol Internetwork Protokol

7 Komunikačný proces Kompletný komunikačný proces obsahuje tieto kroky:
1. Vytvorenie dát v aplikácii odchádzajúceho zariadenia. 2. Segmentácia a zabalenie dát ako prechádzajú rôznymi protokolmi v odchádzajúcom zariadení. 3. Prenos dát na médium 4. Transport dát cez internetwork ktoré sa skladá z médií a dočasných zariadení. (Dočasnými zariadeniami sú napr. routre, switche, huby atd.) 5. Príjem dát v cieľovom zariadení. 6. Rozbalenie a zoradenie kúskov dát do 1 kusu v cieľovom zariadení. 7. Poskytnutie dát aplikácii.

8 Cisco

9 Ďakujem za pozornosť


Stiahnuť ppt "Cisco a Internetové siete"

Podobné prezentácie


Reklamy od Google