Prezentácia sa nahráva. Prosím počkajte

Prezentácia sa nahráva. Prosím počkajte

V Nemecku žije najpočetnejšia turecká menšina zo všetkých štátov Európy. Kebab vymyslel a dal si patentovať istý Turek tiež až v Nemecku. Rujana najväčší.

Podobné prezentácie


Prezentácia na tému: "V Nemecku žije najpočetnejšia turecká menšina zo všetkých štátov Európy. Kebab vymyslel a dal si patentovať istý Turek tiež až v Nemecku. Rujana najväčší."— Prepis prezentácie:

1 V Nemecku žije najpočetnejšia turecká menšina zo všetkých štátov Európy. Kebab vymyslel a dal si patentovať istý Turek tiež až v Nemecku. Rujana najväčší ostrov Nemecka. Zugspitze najvyšší vrch Nemecka. Nemecko

2 Hamburg je prístavom a druhým najväčším mestom Nemecka
Hamburg je prístavom a druhým najväčším mestom Nemecka. Pomenovanie amerického hamburgeru sa priamo spája s týmto mestom.

3 Nemecké produkty - automobily Audi, Mercedes, obuv Adidas, elektronika Grundig, optika Carl Zeiss, či spotrebná chémia - Henkel.

4 Tradičné výrobky - pivo, klobásky, polievky a potraviny Knorr, praclíky, cukríky Haribo.
Príklad nemeckého supermarketu pôsobiaceho aj u nás - Kaufland.

5 Oktoberfest - najväčší pivný festival na svete konajúci sa každoročne v Mníchove. Trvá 16 dní. Tradiční návštevníci nosia bavorské klobúky s chumáčikom kozej srsti a bavorský kroj.

6 Lübeck - bývalé hanzové mesto nachádzajúce sa pri Baltskom mori
Lübeck - bývalé hanzové mesto nachádzajúce sa pri Baltskom mori. Stredoveké centrum mesta je zapísané do zoznamu UNESCO.

7 Katedrála Panny Márie v Aachene patrí k najvýznamnejším cirkevným stavbám v Nemecku. (UNESCO).

8 Zámok Wartburg

9 Berlín - Brandenburská brána, Berlínska televízna veža, pamätník na miesto kadiaľ pôvodne prechádzal Berlínsky múr.

10 Nemecké rýchlovlaky ICE, letisko vo Frankfurte nad Mohanom s lietadlami spoločnosti Lufthansa, úroveň nemeckých ciest a diaľnic.

11 Johannes Gutenberg vynálezca technológie mechanickej kníhtlače pomocou pohyblivých písmen.
Ludwig van Beethoven - významný nemecký hudobný skladateľ. Alexander von Humboldt - nemecký prírodovedec svetového významu a spoluzakladateľ geografie ako empirickej vedy. Albert Einstein - teoretický fyzik, najznámejšou je jeho teória relativity. Marlene Dietrichová - herečka a speváčka. Benedikt XVI. vl. menom Joseph Ratzinger pápež Katolíckej cirkvi; odstúpil z funkcie.


Stiahnuť ppt "V Nemecku žije najpočetnejšia turecká menšina zo všetkých štátov Európy. Kebab vymyslel a dal si patentovať istý Turek tiež až v Nemecku. Rujana najväčší."

Podobné prezentácie


Reklamy od Google