Prezentácia sa nahráva. Prosím počkajte

Prezentácia sa nahráva. Prosím počkajte

Tále prípadová štúdia Poloha Lyžiarske stredisko Golfové stredisko

Podobné prezentácie


Prezentácia na tému: "Tále prípadová štúdia Poloha Lyžiarske stredisko Golfové stredisko"— Prepis prezentácie:

1 Tále prípadová štúdia Poloha Lyžiarske stredisko Golfové stredisko
. Tále prípadová štúdia Poloha Lyžiarske stredisko Ahoj Golfové stredisko Ubytovanie Výlety

2 Poloha Medzi najkrajšie oblasti cestovného ruchu na Slovensku patria Nízke Tatry. Najväčšie vrchy Ďumbier (2043 m n.m.) a Chopok (2024 m n.m.) sa nachádzajú v centrálnej časti hlavného hrebeňa. Tále sú atraktívnou turistickou oblasťou. Vyznačujú sa horskými lúkami, strmými svahmi a ihličnatým porastom, ktorý vo výške 1600 m nahrádza kosodrevina a končí kamenistými hrebeňmi.    Počas zimnej i letnej turistickej sezóny sú vhodným miestom na prežitie aktívnej dovolenky. V zimnom období lákajú lyžiarov upravované svahy a bežecké lyžiarske trate. V letnom období stredisko vyhľadávajú golfisti, cykloturisti a turisti.

3 Poloha

4 Golfové stredisko Vitajte na Gray Bear, prvom osemnásťjamkovom majstrovskom golfovom ihrisku na Slovensku. Dokončené a otvorené pre hru v roku 2002, Gray Bear bolo navrhnuté americkými dizajnérmi Bobom Waltonom a Skipom Malekom, P.G.A. Ihrisko Gray Bear je nádherne včlenené do pôvodného terénu. Umiestnenie do horského údolia je scénické a podmaňujúce, ihrisko je výzvou ku hre a je podobné sezónnym klasickým golfovým ihriskám. Typicky tvrdé hracie povrchy sú pokryté zmesou kostravových tráv, zduplikované trávami nájdenými na ihriskách British Open v Škótsku. Gray Bear je ihrisko pre peších hráčov, kde sa odpaliská nachádzajú v blízkosti predchádzajúcich jamkovísk a odrážajú sa tak bizarne ako terén sám. Prvá deviatka je umiestnená prevažne na otvorenej lúke, prerušovanej nerovnosťami terénu, s klasickými pieskovými bunkrami, potôčikmi, kopčekmi a vysokou trávou určujúcou smerovanie. Druhá deviatka je zväčša vsadená do lesného porastu masívnych ihličnanov a skál s pozoruhodnou a náročnou záverečnou dráhou, smerujúcou späť na otvorenú lúku. Jamkoviská sú hlavnou črtou, majú tendenciu byť náročné s nekompromisnými kolísaniami a sklonmi rovnakými, aké sa dajú nájsť na originálnych pobrežných usporiadaniach. Avšak, bez ohľadu na záujem o usporiadanie a dizajn, alebo skóre v tejto veci, nádherný upokojujúci výhľad, zvuk horskej bystriny, alebo zahliadnutie množstva divej zvere je možné zažiť počas celej hry. Zážitok z hry na Gray Bear bol výstižne opísaný ako "magický". fotogaléria

5 Fotogaléria

6

7

8 Lyžiarske stredisko Ak ste lyžiarskym nadšencom a pátrate po možnosti ako uskutočniť predstavy o výbornej lyžovačke a oddychu v harmonickom prostredí, vaše hľadanie sa skončilo. Niekoľko inšpiratívnych snímkov na zmysly pohládzajúce momentky scenérie zasneženej prírody Nízkych Tatier, ktoré vás aj napriek štipľavej zime zahrejú si môžete prezrieť vo fotogalérii. O plynulú prevádzku na svahoch sa postará 5 vlekov, precízne udržiavané trate pre náročných lyžiarov a aj svah vyhradený pre tých začínajúcich vás o príjemné zážitky určite nepripravia. Na svoje si prídu aj vyznavači klasického lyžovanie, ktorým je v pôsobivom prostredí zasneženého golfového ihriska k dispozícii pripravená bežecká trať. Po výdatnej lyžovačke vás v reštaurácii ponúknu nielen horúcim čajom, ale zaručene aj horúcim srdcom. Lyžiarsky servis a požičovňa lyžiarskej výstroje spolu s lyžiarskou akadémiou poskytovaný komfort ešte zvýrazňuje a ako bombónik určite zapôsobí atraktívne večerné lyžovanie.

9

10 Fotogaléria

11

12 Ubytovanie Hotel Stupka Hotel Partizán Hotel Golf

13 Hotel Stupka Kategória: *** Hotel sa nachádza v príjemnom prostredí známeho turistického strediska Nízkych Tatier, na Táloch. Ubytovanie: 1-, 2- lôžkové izby s príslušenstvom, apartmány, farebný televízor s možnosťou sledovania satelitných programov, telefón. Vybavenie: reštaurácia, piváreň, slovenská koliba, kongresová miestnosť (40-50 miest), zmenáreň, parkovisko. Stravovanie: raňajky- švédske stoly, obedy, večere á la carte. Šport a zábava: bazén, sauna, masáž, kolkárska dráha, golfový simulátor, tenisové kurty, golfová akadémia, bicykle. V okolí sú veľmi dobré podmienky na lyžovanie, turistiku, cykloturistiku, poľovačky, rybolov.

14 Hotel Partizán Kategória: ****
Hotel Partizán sa nachádza v prekrásnom a tichom prostredí Nízkych Tatier, v rekreačnej oblasti Tále. Poskytuje 90 elegantne zariadených dvojlôžkových izieb, 2 junior apartmány a 3 luxusné apartmány. V hoteli je reštaurácia, slovenská koliba, lobby bar, hala s krbovým zákutím, internet, detský kútik, nočný bar, kongresová sála, a 3 salóniky. Hotel ponúka krytý bazén, suchú a parnú saunu, fitness, solárium, klasickú masáž, biliard, stolný tenis, šípkový automat, stolný futbal, minigolf, jazdu na koňoch, požičovňu bicyklov. V blízkosti hotela sú tenisové kurty, kolky a 18 jamkové golfové ihrisko.

15 Hotel Golf Kategória: * Novo zrekonštruovaný hotel. Nachádza sa v tichom prostredí neďaleko hotela Stupka, s výhľadom na šiestu jamku golfového ihriska. Ubytovanie: 2 – lôžkové izby s príslušenstvom, možnosť prístelky, jeden luxusný apartmán. Vybavenie: reštaurácia, denný bar, terasa, spoločenská miestnosť, rokovacia miestnosť (70 miest), parkovisko. Stravovanie: raňajky - švédske stoly, obedy, večere á la carte, resp.dojednané menu pri skupinových pobytoch. Šport a zábava: turistika, cykloturistika, lyžovanie, fakultatívne výlety. Klienti môžu využívať všetky služby neďalekého hotela Stupka.

16 Výlety Bystrianska jaskyňa Jaskyňa mŕtvych netopierov
Poľovníctvo a rybárstvo Jazdectvo Kúpalisko Tále Čiernohronská železnička

17 Bystrianska jaskyňa Národná prírodná pamiatka Nachádza sa v Bystriansko-valaštianskom krase Horehronského podolia, na okraji obce Bystrá neďaleko južného úpätia Nízkych Tatier. Vytvorená je v strednotriasových vápencoch ponornými vodami Bystrianky. Pozostáva zo Starej jaskyne, Pekla a Novej jaskyne, dosahuje dĺžku asi 2000 m. Starú jaskyňu objavili v roku 1923, ďalšie časti v rokoch 1926 a Časť jaskyne bola sprístupnená v rokoch 1939 a V terajšom stave je sprístupnená od roku 1968 v dĺžke 490 m. Od roku 1972 sa využíva na speleoterapiu.

18 Jaskyňa mŕtvych netopierov
Jaskyňa Mŕtvych netopierov sa nachádza uprostred Slovenska v centrálnej časti hrebeňa Nízkych Tatier v Ďumbierskom vysokohorskom krase (1750 m n.m.). Relatívne drobný, hlboko zavrásnený vápencový masív Kozích Chrbtov s dĺžkou 2 km a šírkou len 300 m, obsahuje vo svojich útrobách množstvo chodieb v doposiaľ známych 14 poschodiach a dvoch paralelných vetvách. Najväčší podzemný priestor - Bystrický dóm, sa nachádza na 7. poschodí v hĺbke 180 m, a jeho objem dosahuje m3. Medzi jedinečné zaujímavosti jaskyne patrí výskyt vulkanických hornín kriedového veku vovrásnených do vápencového súvrstvia. Objavujú sa v jaskynných chodbách na viacerých miestach, kde upozorňujú na seba červenohnedou, alebo zelenou farbou. Vulkanická hornina obsahuje šošovky achátov bieloružového odtieňa. Ďalšou pozoruhodnosťou sú nálezy netopierích kostičiek, nachádzajúcich sa temer všade. Podľa nich dostala jaskyňa aj pomenovanie. Ich vek sa odhaduje na 6000 rokov. V okrajových častiach jaskyne sa nachádzajú kostrové zvyšky kún, medveďov, ba dokonca kozy.

19 Poľovníctvo a rybárstvo
Slovensko je raj pre poľovníkov a rybárov. Pre účastníkov poľovačiek a rybačiek poskytuje slovenská flóra a fauna neobyčajné zážitky. Pri organizovaní týchto podujatí poskytujeme klientom kompletný servis. Poľovnícky a rybársky lístok, poistenie, odborný doprovod, tlmočenie, ohodnotenie trofejí, preparovanie trofejí, ubytovanie a stravovanie, ostatné služby podľa požiadaviek klientov.

20 Jazdectvo Slovenský hucul klub je ekologická nezisková organizácia na záchranu a ochranu huculských koní so sídlom v obci Lom nad Rimavicou v okrese Brezno. Založená bola v roku 1999 a v súčasnosti ju tvorí cca 20 členov - rodiny s deťmi, mládež, študenti, mladí ľudia...

21 Čiernohronská železnička
V súčasnosti ČHŽ premáva denne počas letnej turistickej sezóny od 1.5. V do 15.9., prevádzka je zabezpečovaná na zrekonštruovanom úseku trate z Chvatimechu do Čierneho Balogu a do Vydrovskej doliny (spolu 14 km). Od do ČHŽ premáva každú sobotu na úseku Chvatimech - Čierny Balog (12 km). Mimoriadne jazdy je možné si objednať kedykoľvek!. Vozový park pozostáva z dvoch parných lokomotív, šiestich motorových lokomotív a zrekonštruovaného motorového vozňa M Lokomotívy sú v prevádzke spolu so súpravou historických osobných vozňov. Časť z nich vrátane reštauračného vagóna, je v prevedení letných výhliadkových vagónov, ktoré umocňujú priamy zážitok z jazdy a prírody. Tieto vagóny získala ČHŽ prestavbou pôvodných nákladných vagónov, v jednom prípade ide o originálny letný výhliadkový vagón zachránený zo zrušenej trate Ružomberok - Korytnica Kúpele. Záujem cestujúcich však prevyšuje ponuku a ČHŽ v súčasnosti zabezpečuje rekonštrukcie ďalších osobných vagónov pre prevádzku. Zaujímavosťou je i ručný spôsob brzdenia súprav, obvyklý práve na lesných železniciach. Vlakový personál je z veľkej časti opäť z dobrovoľníckych brigádnikov, ktorí tak pokračujú vo svojej činnosti započatej v roku Finančný efekt osobnej dopravy však nestačí na pokrytie prevádzkových nákladov, o nákladoch na ďalšiu rekonštrukciu ani nehovoriac. Na jar v roku 2001 sa po 19-tich rokoch podarilo obnoviť i pravidelnú nákladnú dopravu reziva z píly Jánošovka do Hronca. Každý pracovný deň tak ČHŽ odviezla a preložila do vagónov "veľkej železnice" m3 reziva. Nákladná doprava reziva čiastočne pokryla náklady na prevádzku ČHŽ v zimnom období ale ani to netrvalo dlho, keďže od je prevádzka na píle v Jánošovke uzavretá.

22 Kúpalisko Tále Prírodné kúpalisko Tále sa nachádza pri hoteli Partizán v Nízkych Tatrách v turistickom stredisku Bystrá Dolina – Tále. Do areálu kúpaliska je bezplatný vstup a kúpanie je na vlastné nebezpečie. Vybavenie:     - bufet     - reštaurácia Slovenská koliba     - minigolf     - volejbalové ihrisko     - detský areál (hojdačky, preliezky)     Vedľa kúpaliska sa nachádza 18-jamkové golfové ihrisko.


Stiahnuť ppt "Tále prípadová štúdia Poloha Lyžiarske stredisko Golfové stredisko"

Podobné prezentácie


Reklamy od Google