Prezentácia sa nahráva. Prosím počkajte

Prezentácia sa nahráva. Prosím počkajte

2000 Majk Spirit ako DILEMA začína písať prvé texty, spolu s vtedajšou skupinou B5 (Brána Petržalky) následne nahrávajú v domácich podmienkach cez magnetofon.

Podobné prezentácie


Prezentácia na tému: "2000 Majk Spirit ako DILEMA začína písať prvé texty, spolu s vtedajšou skupinou B5 (Brána Petržalky) následne nahrávajú v domácich podmienkach cez magnetofon."— Prepis prezentácie:

1

2 2000 Majk Spirit ako DILEMA začína písať prvé texty, spolu s vtedajšou skupinou B5 (Brána Petržalky) následne nahrávajú v domácich podmienkach cez magnetofon na kazety. 2001 Vzniká prvá oficiálna skladba "Poézia Ulice", v spolupráci so Suverenom (vtedy ako MCL), o beat sa postaral Kebab (vtedy ako DJ Kubo). H16 zatiaľ existuje len ako pouličná banda a graffiti crew, ale chalani už vedia, že "Naša voľba je hip-hopová tvorba". 2002 Majk Spirit ako DILEMA nahráva ďalšie dve sólo skladby - "Byť či nebyť" a "Viera". Prichádzajú prvé malé vystúpenia v zostave Dilema, MCL, Cigo a DJ Woogy. 2003 Majk ešte ako Dilema nahráva skladbu "Nech ti nej**e", v spolupráci s Oteckom (vtedy ako Kardinál Korec), o produkciu sa postaral Abe. Skladba sa stáva pouličným hitom, a poslúžila ako základný stavebný kameň pre vznik teraz už legendárnej rapovej crew H16 v zložení - Majk Spirit (Dilema), Grimaso, Abe, Cigo, Otecko (Kardinál) a Yanco Král (vtedy ako DJ Yanko). 2004 H16 vydáva svoj debutový singel "Jednašeska ftvojom klube", ktorý vyšiel pod vydavateľstvom Hip-Hop.sk v náklade 2000 kusov. Skladba "Jednašeska ftvojom klube" sa stáva hitom, a skupina H16 začína pravidelne koncertovať na Slovensku aj v Čechách.

3 2005 H16 už celkom pravidelne koncertuje hlavne v Bratislavskom kraji. Prvé honorované vystúpenie v Pražskom klube Roxy pred poľskou skupinou Gramatik. Legenda slovenskej scény Vec vydáva svoj album Dobre Ráno, kde sa v skladbe "S vlkmi žijem, s vlkmi vyjem" objavuje ako hosť H16 - Dilema, Cigo a Kardinál. H16 sa s ďalšou skladbou "Seriózna Hra" objavuje aj na výberovke Rap Superstar vol.1, ktorú ošéfoval Viktor Hazard.   2006 Vychádza debutový album H16 - Kvalitný Material, ktorý po niekoľkých týždňoch získava platinovú platňu za predaj. Na albume je viac ako 60 minút rapu v 16 skladbách a medzi hosťami sa objavili Vec, Rytmus, Čistychov, Tina a Wich. Ku skladbám Idem si svoje/Ide karta, Nech Vidia a Zarábaj Keš boli natočené videoklipy. H16 sa tiež objavila ako hosť na albume legendárneho českého rapového dua Indy&Wich, a tiež na albume legendárneho slovenského dua Moja Reč. 2007 H16 po úspešnom albume koncertuje čoraz viac. V tomto roku vychádza mixtejp DJ Yanko Kral - Thug Erčite vol.2, v náklade 2000 kusov. Majk Spirit si mení meno z Dilema na Koko Šajs/Koko Najs a nahráva legendárny sólový trek "60 barov" pre mixtejp DJa Kappu, a dalšie dva "Návod" v spolupráci s Opakom a Supom, a "Jak sa vieš hýbať" v spolupráci s Egom a Orionom, pre Grimasov producentský album.

4 2008 H16 vydáva svoj druhý štúdiový album s názvom "Čísla Nepustia", ktorý takmer tiež získal platinovú platňu za predaj. Ku skladbe "Staré Časy" bol natočený aj videoklip. H16 sa zúčastňuje všetkých zásadných hip-hopových podujatí, pravidelne koncertuje po celej Česko-Slovenskej scéne a právom sa radí medzi elitu CZ/SK rapovej scény. 2009 Majk Spirit, ešte ako Koko Najs, sa objavuje ako hosť na albume Moja Reč - DualShock v skladbe "Hrdinovia". Skupina H16 vydáva koncom roka mixtejp Antivirus, na ktorom je 30 zvukových stôp. Mixtejp bol urobený ako poďakovanie verným fanušikom za dlhoročnú podporu, bol poskytnutý na bezplatný download na internete a vylisovaných bolo len 2000ks exkluzívnych CDs, ktoré sa dali zohnať len na koncertoch H16. 2010 H16 ako jedna z mála SK hiphopových kapiel koncertuje už niekoľko rokov víkend čo víkend. Chalani začali spoluprácu aj s Nemeckým producentom MadSkillom, s ktorým natočili ku spoločnej skladbe "Hrdina je zasa v hre" video - video na vrcholovej úrovni. V letných mesiacoch vychádza ďalšie video ku prijemnej pohodovej skladbe "Sranda musí byť". Majk hosťuje na albume Suvereno - Kras vs Joker, hneď v troch skladbách. Na jeseň sa začínajú práce na mixtejpe Mladý Rebel - už pod menom Majk Spirit. Mixtejp bol opäť k dispozícii na internete na voľné stiahnutie a vylisovaných bolo len exkluzívnych 900ks CDs. Mixtejp získal veľmi pozitívne ohlasy, a Majk sa začína pohrávať s myšlienkou urobiť sólo album. 

5 2011 V prvej polovici roka sa Majk Spirit objavuje ako hosť vo viacerých singloch - David Steel - Rešpekt a Pokora, Layla - Nestrácaj Dych, Roman Zámožný - Liga Majstrov, Moja Reč - Čo sa týka mňa, Wich&Nironic - Starrider, Suvereno - Rebel. Prvý singel z pripravovaného albumu nesie názov Good Vibration a hudobne ho ošéfoval MadSkill. Skladba sa po natočení videoklipu stala najprv internetovým hitom, a na jeseň tesne pred vydaním albumu Good Vibration ovládla prvú priečku v hitparáde TOP22 na rádiu Europa vychádza debutový sólový album Majk Spirit - Nový Človek.

6 Nový človek Som aký som 15. Všetko spolu hrá Počítaj so mnou 16. Jazvy
Hip-Hop Hviezdy El Matador Hľadám pravdu Sen Babylon Good Vibration Nový človek Ženy treba ľúbiť Nebuď tragéd Free Ži a nechaj žiť Legendárna Ja a ty Bič! Sexy

7 Obľubená pieseň Som aký som

8 Majk Spirit

9

10

11

12


Stiahnuť ppt "2000 Majk Spirit ako DILEMA začína písať prvé texty, spolu s vtedajšou skupinou B5 (Brána Petržalky) následne nahrávajú v domácich podmienkach cez magnetofon."

Podobné prezentácie


Reklamy od Google