Ježiš prišiel ku Galilejskému moru, vystúpil na vrch a tam sa sadol

Slides:



Advertisements
Podobné prezentácie
Sila ktorá premáha zlo Marek 1, február 2015
Advertisements

Santa Fé, štát Nové Mexiko, USA
Anjelské chóry.
Problémy Európy.
Problémy Európy.
„Znepokojujúce otázky svetovej politiky na začiatku 21. storočia“
Frazeológia.
Prepis prezentácie:

Ježiš prišiel ku Galilejskému moru, vystúpil na vrch a tam sa sadol Ježiš prišiel ku Galilejskému moru, vystúpil na vrch a tam sa sadol. Prichádzali k nemu celé zástupy, ktoré mali so sebou chromých, slepých, mrzákov, nemých a mnohých iných. Kládli mu ich k nohám a on ich uzdravoval. A zástupy žasli, keď videli, že nemá hovoria, mrzáci sú zdraví, chromí chodia a slepí vidia, a velebili Boha Izraela.

5. Božie prikázanie

ŽIVOT

Život a zdravie je vzácny Boží dar Život a zdravie je vzácny Boží dar. Boh nám ho dáva, aby sme radostne žili na zemi a aby sme si zaslúžili nebo. Prikázal nám, aby sme sa o zdravie starali. Dávame pozor, aby sme z vlastnej viny neochoreli, nespôsobili nešťastie, na ceste a pri vode dodržiavali bezpečnostné predpisy. Máme chrániť zdravie a život blížnych. Zabiť človeka, ublížiť na zdraví, trýzniť — to je proti Božej vôli. Pán Ježiš chce viac. Ak nám niekto ublíži, nepomstíme sa mu, nebijeme sa a nenadávame mu. Nenávisť, zlosť, hnev nemajú mať miesto v našom srdci. Z našich úst nemajú vyjsť urážky a nadávky. Každému prajeme dobro a povzbudzujeme k dobrému.

Urči veci, ktoré chránia život a tie, ktoré ho ohrozujú.

Pán Ježiš pomáhal chorým a trpiacim Pán Ježiš pomáhal chorým a trpiacim. Aj mnohí kresťania pomáhali a pomáhajú tým najbiednejším. Na obrázku máš takýchto. Vieš, kto sú? Domáca úloha: Kto sa prehrešuje proti 5. Božiemu prikázaniu? / Nezabiješ./ Kto sebe alebo iným škodí na zdraví. Slabo sa oblieka, fajčí, pije veľa alkoholu, bije sa, žije v hneve, trápi zvieratá.

5. Božie prikázanie Život nám dal Boh! Je to posvätný dar. Boh nám prikazuje chrániť život a zdravie svoje aj iných. A máme chrániť aj prírodu a pomáhať chorým a modliť sa za nich.