Prezentácia sa nahráva. Prosím počkajte

Prezentácia sa nahráva. Prosím počkajte

Austrália-zaujímavé miesta

Podobné prezentácie


Prezentácia na tému: "Austrália-zaujímavé miesta"— Prepis prezentácie:

1 Austrália-zaujímavé miesta

2 Vodopád- Agnes Falls Agnes Falls je krásny vodopád v Austrálii. Nachádza sa v južnej časti krajiny, v štáte Victoria, cca 160 km od Melbourne, neďaleko mesta Toora. Agnes Falls je súčasťou Agnes Falls Scenic Reserve, ktorá ponúka aj bohatú faunu a flóru.

3 Jaskyna- Abrakurrie Cave
Abrakurrie Cave je údajne podľa niektorých zdrojov najdlhšia priechodná jaskyna na Južnej pologuli. Nachádza sa v západnej Austrálii, v oblasti Nullarbor Plain. Abrakurrie Cave má tvar písmena S a je dlhá cca 350 m. Nachádza sa asi 70 m pod zemou. Abrakurrie Cave je voľne prístupná.

4 Little Desert National Park
Little Desert National Park je ojedinelý národný park v Austrálii. Nachádza sa v štáte Victoria, cca 360 km od Melbourne. Little Desert National Park bol založený v roku 1968 a zaberá rozlohu 1326 km2. Je unikátne vďaka tunajšej pôde, ktorá má veľký obsah piesku a veľmi málo živín.

5 Alice Springs Desert Park
Alice Springs Desert Park je zoologická-botanický park v Austrálii. Nachádza sa v Severnom teritóriu, cca 10 mint jazdy autom od centra mesta Alice Springs. Alice Springs Desert Park sa rozkladá na ploche 1300 ha. Hlavná časť parku ale zaberá rozlohu 52 ha.

6 Národný park Purnululu
Najdôležitejšie pieskovcový kras na svete. Oblasť je jedinečná nádhernými kužeľovitými skalnými vežami, tiesňavami, útesy aj tune. Rozkladá sa na 2 tisícoch km štvorcových v pohorí Bungle Bungle. Nachádza sa tu mnoho vzácnych rostliných druhov. Medzi najvýznamnejšia patrí palma olejnaté a úžasné eukalyptové lesy.

7 Kráľovská budova pre výstavy a zahrady Carlton
Výstavná budova s prekrásnou záhradou. Bola navrhnutá pre veľké medzinárodné výstavy v roku 1880 a 1888 v Melbourne. Stavba je z tehál, trámov, ocele a bridlice a kombinuje prvky byzantské, románske, Lombardsko a prvky talianskej renesancie. Je typickou stavbou pre obdobie svetových výstavách v rokoch 1850 až 1915, ktoré boli uskutočnili za účelom predstaviť priemyselný pokrok vo svete.

8 Pevnosť Denison Pevnosť Denison je obranná pevnosť, ktorá leží v Sydney v Austrálii. Nachádza sa pri vjazde loďou do prístavu v Sydney. Pôvodný účel pevnosti bol brániť Sydney počas prípadných útokov ruských bojových lodí na Sydney, k tejto situácii však nikdy nedošlo a Pevnosť Denison zostala nevyužitá.

9 National Museum of Australia
National Museum of Australia je národné múzeum Austrálie, ktoré dokumentuje sociálne dejiny tohto štátu. Nachádza sa v Canberre, na polostrove Acton, v architektonicky veľmi zaujímavé budove, ktorá symbolizuje spojenie Austrálčanov.

10 Miroslava Kovačovicová
vypracovala: Miroslava Kovačovicová


Stiahnuť ppt "Austrália-zaujímavé miesta"

Podobné prezentácie


Reklamy od Google