Prezentácia sa nahráva. Prosím počkajte

Prezentácia sa nahráva. Prosím počkajte

Autori: Ľubomír Urík Jakub Makuka

Podobné prezentácie


Prezentácia na tému: "Autori: Ľubomír Urík Jakub Makuka"— Prepis prezentácie:

1 Autori: Ľubomír Urík Jakub Makuka
Ignácov život Autori: Ľubomír Urík Jakub Makuka

2 Jedna matka mala dvoch synov. Jedného vlastného a druhého adoptovaného
Jedna matka mala dvoch synov. Jedného vlastného a druhého adoptovaného. Svojho mala veľmi rada, ale na adoptovaného sa ani pozrieť nemohla. A to len preto, že Ignác bol krajší ako jeho brat Uchman. Ignác nevedel o svojej kráse, preto sa čudoval, prečo sa macocha tak hnevá, kedy koľvek na ňu pozrie. Všetku prácu musel sám porobiť, upratovať, variť, prať, šiť, priasť, tkať, aj trávu žať. I kravičku musel sám obriadiť. Uchman sa len fintil a po izbe si spieval (la la la). Ale Ignác všetku robotu rad urobil.

3 Trpezlivo znášal, keď ho nevlastný brat i macocha hrešili, i mu nadávali. A boli zo dňa na deň horši. A to iba preto, že Ignác bol zo dňa na deň krajší a Uchman škaredší. Tu si macocha pomyslela: "Načože si ja nechávam pekného adoptovaného syna v dome? Prídu vohľači, zapáči sa im Ignác, a Uchman a mi ostaneme na ocot."

4 Od tej chvíle hľadeli macocha i syn ako sa Ignáca zbaviť
Od tej chvíle hľadeli macocha i syn ako sa Ignáca zbaviť. Hladom ho morili, bili ho. Ale on trpel a pritom všetkom bol zo dňa na deň krajší. V ktorýsi deň, bolo to v polovici januára, zachcelo sa Uchmanovi fialky voňať. "Choď Ignác, donesieš mi z hory kyticu fialôk. Chcem ich mať za pásom, aby som ich mohol ovoniavať." Rozkázal mu. "Jaj, bože, brat , čože ti to prišlo na um? Či to kto slýchal, aby pod snehom fialky rástli?“

5 "Ty potvora jedna akýsi, ako sa mi opovažuješ odvrávať, keď ti ja rozkážem? Už aj choď! A keď nedonesieš z hory fialky, zabijem ťa!" zahrozil mu Uchman. Macocha Ignáca schytila, vystrčila von a vymkla ho. Ignác sa snažil dostať do vnútra ale márne.

6 Išiel do garáže a zobral náhradný zámok z dverí a peši išiel s nim za zámočníkom. Trvalo mu to 3/6 z 1 hodiny. Za koľko min. prišiel za zámočníkom? Po ceste ho zastavili policajti že nemá reflexné prvky. Dali mu štyri reflexné pásiky, a išiel ďalej.

7 Zámočník mu povedal že musí prísť za 1/3 dna. Koľko hodín z dna to je?
Keď že mal dosť voľného času tak išiel do obchodu a stretol tam červenú čiapočku a vlka. Červena čiapočka bola pri elektronike a kupovala smartphone pre starú mamu nech konečne môže byť na facebooku aj doma a nie len u červenej čiapočky. Vlka stretol pri pokladni kupovať notebook značky TOSHIBA.

8 Ignác si kúpil starú babetu 210 a išiel k zámočníkovi
Ignác si kúpil starú babetu 210 a išiel k zámočníkovi. Trvalo mu to 1/4 z voľného času. Koľko minút to je? Zámočník mu dal kľúč ale Ignácovi spadol hneď do kanalizácie. Išiel do lesa a tam stretol vlka. Bol napojený na wifi ktorú vlastnila babička červenej čiapočky. Poprosil ho či môže isť na facebook aby napísal lajniakovi či nemá benzín do babety .

9 V 20L bandaske mal 7/10 litrov benzínu. Koľko litrov benzínu tam mal?
Ignác si benzín musel ísť zobrať peši. Zaklopal mu na dvere a zaplatil mu 20,00€. Kým prišiel späť Babetu tam už nemal. Išiel na políciu oznámiť krádež babety. Povedali mu že nech sa ide pozrieť ku Uchmanovi. Ignác musel ísť domov pešo.

10 Domov to má ešte 20km. Prejde 4/5 km. Koľko km mu ostáva domov
Domov to má ešte 20km. Prejde 4/5 km. Koľko km mu ostáva domov? Keď prišiel domov babeta bola v garáži a na nej boli kľúče od domu. Macocha ani Uchman neboli doma išli do Auparku. Ignác zatiaľ zobral kľúče a vošiel dnu. Macochu s Uchmanom vymkol.

11 Zobral kreditnú kartu a vybral z účtu všetky peniaze
Zobral kreditnú kartu a vybral z účtu všetky peniaze. Rýchlo ušiel z domu oknom na autobus. V autobuse zaspal a vystúpil v dedine ktorá sa volá Babkov. Postavil si tam dom a začal hospodáriť zatiaľ čo macocha s Uchmanom sa snažili dostať do ich domu.

12


Stiahnuť ppt "Autori: Ľubomír Urík Jakub Makuka"

Podobné prezentácie


Reklamy od Google