Prezentácia sa nahráva. Prosím počkajte

Prezentácia sa nahráva. Prosím počkajte

Samuel Bubica, ZŠ Ulica mieru,4.B. 2012/2013

Podobné prezentácie


Prezentácia na tému: "Samuel Bubica, ZŠ Ulica mieru,4.B. 2012/2013"— Prepis prezentácie:

1 Samuel Bubica, ZŠ Ulica mieru,4.B. 2012/2013
Delfín Samuel Bubica, ZŠ Ulica mieru,4.B. 2012/2013

2 Opis tela Všeobecné sfarbenie druhu je tmavosivý alebo čierny chrbát a svetlejšie brucho. Indivíduá sa líšia odtieňom a vzorovaním. Živí sa rozličnými rybami, mäkkýšmi, hlavonožcami a kôrovcami ktoré chytá pomocou zubov v krátkom a robustnom zobci. Má párov malých kolíkovitých zubov v oboch čeľustiach.

3 Rozmnožovanie Delfíny sú spoločenské tvory, žijúce v skupinách najrozličnejšieho zloženia. Alebo spolu žijú zvieratá jedného pohlavia, alebo sú samice a samce spolu so svojimi mláďatami. Delfíny skákavé sa zvyčajne pária na jar alebo v lete, samice potom o desať až dvanásť mesiacov brezivosti porodia jedno mláďa. Matke pri pôrode pomáhajú dva, často aj viacero delfínov, ktoré fungujú ako „pôrodné baby“. Tie ju chránia pred útokmi žralokov, ktoré by mohla prilákať krv vytečená pri matkinom pôrode. Po narodení mláďaťa sa celá skupina dáva do pohybu a „pôrodné baby“ sprevádzajú novonarodeného delfína na jeho prvej ceste za vzduchom k vodnej hladine.

4 Zaujímavosti Delfín skákavý je rozšírený podobne ako jeho príbuzný delfín obyčajný vo všetkých moriach teplého a mierneho pásu . Západnej a východnej pologule. Možno sa s ním stretnúť v Stredozemnom aj Čiernom mori.

5 Zdroje


Stiahnuť ppt "Samuel Bubica, ZŠ Ulica mieru,4.B. 2012/2013"

Podobné prezentácie


Reklamy od Google