Prezentácia sa nahráva. Prosím počkajte

Prezentácia sa nahráva. Prosím počkajte

doc. Ing. Norbert Ádám, PhD.

Podobné prezentácie


Prezentácia na tému: "doc. Ing. Norbert Ádám, PhD."— Prepis prezentácie:

1 doc. Ing. Norbert Ádám, PhD.
Kancelárske balíky doc. Ing. Norbert Ádám, PhD.

2 Microsoft Office 2016 Textový procesor
Výkonný, univerzálny Určený na prácu s dokumentmi nielen textovým obsahom Webové stránky Content management system (framework): WordPress, Drupal Brožúry, letáky, oznámenia Microsoft Publisher

3 Microsoft Office 2016 pokračovanie
Určený na prácu s dokumentmi nielen textovým obsahom Publikácie pre tlač Desktop publishing : Adobe PageMaker, Corel Ventur alebo QuarkXPress Tabuľky s číselnými aj nečíselnými dátami Microsoft Excel

4 Systémové požiadavky balíka Office 2016
Operačný systém Windows 10, Windows 8.1, Windows 8, Windows 7 Service Pack 1 Windows 10 Server, Windows Server 2012 (R2), Windows Server 2018 R2 32 bitov ? 64 bitov Počítač a procesor Procesor x86 alebo 64-bitový procesor s frekvenciou aspoň 1 GHz alebo vyššou a množinou pokynov SSE2.

5 Systémové požiadavky balíka Office 2016
Pamäť 32 bitov : 1 gigabyte (GB) alebo viac 64 bitov : 2GB alebo viac Miesto na disku 3GB

6 Systémové požiadavky balíka Office 2016 pokračovanie
Rozlíšenie monitora 1280 x 800 Prehliadače Windows Internet Explorer 11 a novšie verzie (Microsoft Edge) Mozilla Firefox, Apple Safari, Google Chrome.

7 32-BIT ? 64-BIT Vo väčšine prípadov je vhodné nainštalovať 32-bitovú verziu balíka Microsoft Office. Odporúčame 32-bitovú verziu, pretože pomáha vyhnúť sa problémom s kompatibilitou s väčšinou aplikácií, obzvlášť s doplnkami od iných výrobcov. Na inštaláciu 64-bitovej verzie balíka Microsoft Office v počítači musí byť nainštalované 64-bitové vydanie operačného systému.

8 Komponenty balíka Office 2016
Word Program Word je softvér, ktorý vám umožňuje vytvárať dokumenty v počítači. Excel Excel je tabuľkový procesor (softvér), ktorý ponúka nástroje na vytvorenie tabuľky, na výpočet a analýzu údajov. PowerPoint Pomocou softvéru PowerPoint môžete pripravovať materiály na prezentáciu prostredníctvom projektora.

9 Komponenty balíka Office 2016 pokračovanie
OneNote Program Microsoft OneNote je digitálny poznámkový blok, v ktorom môžete na jednom mieste zhromažďovať všetky svoje poznámky a informácie a využívať pritom výhody účinného vyhľadávania, keď chcete rýchlo nájsť požadovanú položku. Outlook Program Outlook je softvér, ktorý vám umožňuje nielen odosielať, prijímať a spravovať y, ale aj spravovať kalendár a kontakty, napríklad priateľov a obchodných partnerov.

10 Komponenty balíka Office 2016 pokračovanie
Publisher Microsoft Publisher pridáva nové možnosti vytvárania, tlače a distribúcie publikácií profesionálnej kvality a predajných a marketingových materiálov. Access Microsoft Access je nástroj na správu relačných databáz od firmy Microsoft.

11 Komponenty balíka Office 2016 pokračovanie
Visio Microsoft Office Visio je profesionálny nástroj určený špeciálne na vytváranie diagramov, obsahujúci pokročilé nástroje kreslenia a šablóny, čím nahrádza v tejto oblasti často používané aplikácie Microsoft Word a PowerPoint. Skype for Business Zjednocuje hlasovú komunikáciu, rýchle správy (angl. instant messaging), audio a video konferencie do jednej prepojenej platformy.

12 Komponenty balíka Office 2016 pokračovanie
OneDrive Vzdialený ukladací priestor, tzv. cloudové úložisko. Ukladací priestor OneDrive je dostupný buď cez webové rozhranie alebo cez aplikáciu OneDrive, ktorá umožňuje údaje prezerať v okne prieskumníka a synchronizovať ich medzi počítačom a cloudom. InfoPath 2013 (je nutná dodatočná inštalácia) Ako nástroj na návrh a vypĺňanie elektronických formulárov ponúka návrhárom formulárov a používateľom sofistikovanú platformu na precízne zhromažďovanie dát aj ich šírenie.

13 Inštalácia balíka Office
Spustíme inštaláciu balíka Office. V dialógovom okne Výber typu inštalácie kliknime na tlačidlo Prispôsobiť. Na karte Možnosti inštalácie kliknite pravým tlačidlom na programy, ktoré nechceme inštalovať, a zvolíme si položku Nie je k dispozícii. Stlačením tlačidla Inštalovať dokončíme vlastnú inštaláciu.

14 Odinštalovanie balíka Office
Operačné systémy Windows Vista, Windows 7 a vyššie. Kliknite na položku Programy a potom na položku Programy a súčasti. Kliknite na názov balíka Office, ktorý chcete odstrániť, a potom kliknite na tlačidlo Odinštalovať.

15 Inštalácia alebo odstránenie jednotlivých komponentov
Ukončite všetky programy. V systéme Microsoft Windows kliknite na tlačidlo Štart a potom kliknite na položku Ovládací panel. Vykonajte jednu z nasledujúcich akcií:

16 Inštalácia alebo odstránenie jednotlivých komponentov pokračovanie
Operačné systémy Windows Vista, Windows 7 a vyššie. Kliknite na položku Programy a potom kliknite na položku Programy a súčasti. Kliknite na balík alebo program balíka Microsoft Office, ktorý chcete zmeniť, a potom kliknite na tlačidlo Zmeniť.

17 Inštalácia alebo odstránenie jednotlivých komponentov pokračovanie
V dialógovom okne Inštalácia balíka Office kliknite na prepínač Pridať alebo odstrániť súčasti a potom na tlačidlo Ďalej. Vyberte požadované možnosti vlastnej inštalácie: Kliknutím na tlačidlo (+) sa rozbalí priečinok a zobrazia sa ďalšie funkcie. Symbol vedľa každej funkcie udáva, ako sa daná funkcia nainštaluje v predvolenom nastavení. Spôsob inštalácie funkcie môžete zmeniť kliknutím na jej symbol a výberom iného symbolu v zobrazenom zozname. Významy symbolov sú nasledovné:

18 Inštalácia alebo odstránenie jednotlivých komponentov pokračovanie
Spúšťať z tohto počítača. Funkcia sa nainštaluje a uloží na pevnom disku. Podradené funkcie sa na pevný disk neuložia a nenainštalujú. Všetko spúšťať z tohto počítača. Na pevný disk sa nainštaluje daná funkcia a všetky jej podradené funkcie. Nainštalovať pri prvom spustení. Funkcia sa nainštaluje na pevný disk, keď ju prvýkrát použijete. Potrebujete disk CD alebo sieťový server, z ktorého bol a vykonaná pôvodná inštalácia. Táto možnosť nemusí byť k dispozícii pre všetky súčasti. Nie je k dispozícii. Funkcia sa nenainštaluje, pretože nie je k dispozícii.

19 Inštalácia alebo odstránenie jednotlivých komponentov pokračovanie
Po dokončení výberu vlastných možností inštalácie vykonajte nasledujúce kroky: Kliknite na tlačidlo Inovovať. Toto tlačidlo sa zobrazí, ak inštalátor zistí v počítači prítomnosť staršej verzie rovnakého programu balíka Office. Kliknite na tlačidlo Inštalovať. Toto tlačidlo sa zobrazí, ak inštalátor nezistí v počítači prítomnosť staršej verzie rovnakého programu balíka Office.

20 Úvodná obrazovka Word 2016

21 Office 2016 vs Office 365 Office 2016
Za balík zaplatíte iba raz, bez ďalších poplatkov. Zdarma dostupné aktualizácie pre verziu Office 2016 avšak prechod na novšiu verziu nie je bezplatný! Integrácia a spolupráca s ostatnými produktami spoločnosti Microsoft (napr. OneDrive). Nové a vylepšené funkcie oproti starším verziám a konkurenčným balíkom. Dostupná dokumentácia a výučbové materiály. Podpora v slovenskom jazyku.

22 Office 2016 vs Office 365 Office 2016
Kompatibilný iba so systémami Microsoft Windows 7 Service Pack 1 a novšie. Pri kúpe licencie Office 2016 si zákazník kupuje licenciu na zariadenie (napr. PC, bez ohľadu na počet používateľov tohto PC).

23 Office 365 Cloudová verzia Officu.
Garancia uloženia dát na serveroch v EÚ vo viacerých kópiách (dôležité najmä z pohľadu legislatívy na ochranu osobných údajov). Možnosť práce na mobilných zariadeniach. Flexibilita a ľahká správa licencií. Inštalácia produktu je možná až na 5 PC. Bezplatná aktualizácia softvéru. Prechod je možný na novšie verzie „bezplatne“. Preplatenie produktu v dlhšom časovom horizonte.

24 Office 365 Pozostáva z Office 2016 (Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Publisher, Access, ...), + Project: správa projektov, + Exchange online : správa ov, kalendárov a kontaktov online, + SharePoint: zdieľanie a správa dokumentov online, + Active Directory: správa poverení a povolení používateľov, + Yammer: sociálna sieť určená organizáciám (na vnútropodnikové zdieľanie správ, udalostí, aktualít, ...)

25 MS Office 2019 vs 2016 MS Office 2019 Focus mode
Lepšie prepojenie nástrojov kancelárskeho balíka Výraznejšie prepojenie s Windows 10 Je „bezpečnejší“, menej zraniteľný Prevod textu na reč Nové animačné prvky pre PowerPoint, vylepšené funkcie PowerPivot-u pre Excel, ...

26 Nie Áno Office 2010 Office 2013 Office 2016/2019
Office 2010 Office 2013 Office 2016/2019 Podpora súbežnej editácie dokumentu Nie Áno Sledovanie zmien v reálnom čase Vylepšená správa histórie zmien v dokumente Integrácia Skype Podpora platforiem Windows, Android, iOS

27 Nie Áno Office 2010 Office 2013 Office 2016/2019
Office 2010 Office 2013 Office 2016/2019 Funkcia Outlook Clutter Nie Áno Zobrazenie naposledy otvorených dokumentov v Outlook-u Vylepšené vyhľadávanie Najčastejšie dokumenty vždy so sebou Funkcia Power Pivot v Exceli Nové diagramy v Exceli Vylepšený import dát

28 Nie Áno Office 2010 Office 2013 Office 2016/2019
Office 2010 Office 2013 Office 2016/2019 Podpora dotykového ovládania Nie Áno Podpora práce na mobile rovnako ako na PC Externé úložisko dát OneDrive

29 Nie Áno Office 2010 Office 2013 Office 2016/2019
Office 2010 Office 2013 Office 2016/2019 Vylepšená ochrana dát pred stratou prostredníctvom centrálneho manažmentu práv Nie Áno Viacbodová autentifikácia Šifrovanie dát online

30 Nie Áno Office 2010 Office 2013 Office 2016/2019
Office 2010 Office 2013 Office 2016/2019 Flexibilnejšia voľba času aktualizácie balíka Nie Áno Možnosť centralizovanej aktualizácie Vylepšený prenos dát


Stiahnuť ppt "doc. Ing. Norbert Ádám, PhD."

Podobné prezentácie


Reklamy od Google