Prezentácia sa nahráva. Prosím počkajte

Prezentácia sa nahráva. Prosím počkajte

Trenčín Kyselicová.

Podobné prezentácie


Prezentácia na tému: "Trenčín Kyselicová."— Prepis prezentácie:

1 Trenčín Kyselicová

2 Obec, v ktorej žijem Počet obyvateľ: Rieka : Váh 55 857 

3 Krátka história Najstaršie archeologické nálezy dokladajú prítomnosť človeka v Trenčíne a okolí už v Pravekupred rokmi. Staroveké osídlenie reprezentuje sídelná lokalita Maďarovskej kultúry z 2. tisícročia pred n. l. z obdobia mladšej doby bronzovej na hradnej skale a pozostatky sídliskaLužickej kultúry z neskorej doby bronzovej z prelomu 2. a 1. tisícročia pred n.l. na hradnej skale a v priľahlej časti Breziny. V rovnakej lokalite odhalil archeologický výskum i pozostatky osídlenia ľudu Púchovskej kultúry  z doby železnej. V 2. a 1. storočí tu existovalo opevnené sídelné a obchodné stredisko z obdobia neskorého Laténu, ktorého keltské obyvateľstvo udržiavalo obchodné vzťahy s Keltami na strednom Dunaji, ako o tom svedčí nález zlatej keltskej mince typu Athena Alknis a dve strieborné tetradrachmy typu Biatek bratislavských Bójov.

4 Opravený bol i Farský kostol a kaplnka (karner) sv. Michala
Opravený bol i Farský kostol a kaplnka (karner) sv. Michala. Zničený františkánsky kostol za hradbami na predmestí však už neopravili i keď jeho múry stáli až do roku Zobrazuje ich i prvé známe zobrazenie Trenčína, veduta mesta z roku 1580.

5 Osobnosť - 1 Narodenie asi 1260 Úmrtie
18. marec 1321 Trenčín, Uhorsko   dnes Slovensko Odkazy Commons  Matúš Čák Trenčiansky

6 Osobnosť - 2 Narodenie 28. október 1815[1] Uhrovec, Rakúske cisárstvo(dnes Slovensko) Úmrtie 12. január 1856 (40 rokov) Modra, Rakúske cisárstvo (dnesSlovensko) Odkazy Commons  Ľudovít Štúr

7 Osobnosť - 3 Narodenie 11. január 1899 Turany Úmrtie
15. december 1968 (69 rokov) Trenčín Meno: Miloš Alexander bazovský

8 Kronika Dolná brána, dnes nazývaná aj Mestská veža bola postavená ako súčasť mestského opevnenia zrejme začiatkom 15. storočia. Už od vrcholného stredoveku slúži ako západný vstup na hlavné, Mierové námestie. Gotická veža mestskej brány a jej prejazd je zaklenutý lomeným gotickým oblúkom. Pôvodna brána bola iba dvojpodlažná, postavená na štvorcovom základe. Neskôr bola prestavaná, zvýšená a zosilnená vybudovaním polkruhového barbakanu s menšou predsunutou baštou, do ktorého sa vstupovalo padacím mostom. Veža bola postupne nadstavená do osembokého pôdorysu na súčasných šesť podlaží a 32 metrov.

9 Hrad Kaštieľa Kultúra Morový stĺp Rímsky nápis

10 Príroda v turistike

11 Toto je moje mesto! Trenčiansky hrad

12 Trenčín - história kaštieľa

13 Trenčín - pečať Erb Trenčiansky kraj - erb Trenčianska vlajka

14 Kostol

15 Najväčší obchod Laugaricio

16 Zimný štadión

17 Hotel Elizabeth

18 Mierové námestie

19 Moje fotky

20 Večerné lyžovanie – Kalnica

21

22

23 Testy

24 Kto naša štadión

25 Kto naša zimný štadión

26 Kto naša obchod MAX

27 Koniec


Stiahnuť ppt "Trenčín Kyselicová."

Podobné prezentácie


Reklamy od Google