Prezentácia sa nahráva. Prosím počkajte

Prezentácia sa nahráva. Prosím počkajte

Týždeň zdravej výživy.

Podobné prezentácie


Prezentácia na tému: "Týždeň zdravej výživy."— Prepis prezentácie:

1 Týždeň zdravej výživy

2 Čo je to zdravá výživa? Jednou z najdôležitejších vecí k dobrému a dlhému životu je zdravá výživa, na ktorú sa často zabúda. Práve preto si 16. októbra pripomíname Svetový deň zdravej výživy.V živote je vyvážená strava veľmi dôležitá. Potrebný je dostatok:  • vitamínov a minerálov • bielkovín • vlákniny Naša strava musí byť z časti zastúpená i tukmi, pomáhajú totiž dopravovať vitamíny v krvi. K zdravej strave nepatrí veľa mastného, sladkého a veľa soli. 16. október nám má pripomenúť, že život každého človeka je jedinečný, neopakovateľný a nenahraditeľný. Preto by si ho mal každý z nás dostatočne vážiť.

3 Zdravá výživa na našej škole
Aj naša škola sa celý týždeň stravovala zdravo.Aj keď Svetový deň zdravej výživy je 16. októbra my sme zdravo jedli aj ostatné dni. Ako to prebiehalo: Celý týždeň sme do školy nosili zeleninu alebo ovocie. Fotilo sa a spisovalo, kto si čo doniesol a robili sa rôzne ochutnávky zdravých dobrôt.Nie každý sa pre to nadchol a nie každá trieda sa zapojila bezproblémovo.Ale aj tak sa celý týždeň viedol v duchu zdravého životného štýlu.

4 Práca šiestakov: 6.A-nie každý z nich mal vždy niečo zdravé, ale na koniec týždňa urobili vynikajúcu ochutnávku zdravých jedál. 6.B-sa zapojila podobne ako 6.A a urobila pekné plagáty a tiež skvelú ochutnávku. Obidve triedy sa zapojili a chválime ich. 

5 6.A

6 6.B

7 Fotogaléria:

8

9 Ďakujeme za pozornosť. Slávka Zasadová Nikola Kominková
Denisa Šafránková Nela Zimmermannová 9.A


Stiahnuť ppt "Týždeň zdravej výživy."

Podobné prezentácie


Reklamy od Google