Prezentácia sa nahráva. Prosím počkajte

Prezentácia sa nahráva. Prosím počkajte

Duchovné rozlišovanie

Podobné prezentácie


Prezentácia na tému: "Duchovné rozlišovanie"— Prepis prezentácie:

1 Duchovné rozlišovanie
Vedenie Duchom Svätým Duchovné rozlišovanie

2 Integrita duch. vodcu Takáto osoba jedno a to isté myslí, hovorí a koná. Je jej cudzí spôsob hovoriť podľa toho, čo chce počuť okolie a pritom myslieť a konať rozdielne. Je potrebné viesť svojím vlastným životom.

3 Nenaviazanosť Je znakom prítomnosti Ducha Svätého. Hovorí sa o troch úrovniach nenaviazanosti, či istej slobody: 1. od materiálnych dobier, 2. od ľudí, 3. od vlastných názorov. Človek plný Ducha Svätého nelipne na materiálnych dobrách. Nie je príliš viazaný na ľudí a nevyhľadáva ich len pre príjemný pocit.

4 Pokora Pri duchovnom vedení sa medzi iným prejavuje v istej tendencii nepôsobiť dokonalo. Človek pohnutý Duchom Božím a pokorou, by nemal mať ťažkosti priznať i svoje boje a zápasy, ktoré nekončili vždy víťazne. Hovorí o tom, ako je ťažko človeku vyznať svoje nedostatky a poklesky pred zdanlivo dokonalou osobou duchovného sprievodcu.

5 Duchovnosť Sv. Irenej o tom hovorí: „Duša i telo, prijímajúc Ducha Božieho sa mení a robí človeka duchovným.“ A dodáva: „Ak sa Boží Duch zjednotí s človekom, to, čo je silnejšie, zvíťazí nad tým, čo je slabšie“. Aj na tvári človeka sa po istých rokoch života toto zduchovnenie odráža. Ľudia na prvý pohľad spozorujú, či majú pred sebou duchovnú osobu, alebo len rutinného vysluhovateľa sviatosti. Ak telo človeka prenikne sila Ducha Svätého a takýto človek už nie je viac telesný, ale duchovný. Na kresťanskom Východe sa práve tento proces nazýva zduchovnenie.

6 Záver Ak na človeku spozorujeme uvedené znaky, to jest integritu, nenaviazanosť, pokoru a duchovnosť, je to samotný Duch Svätý, ktorý nás vedie jeho prostredníctvom. Poprosme práve v dnešný deň, aby nám nikdy nechýbali takíto duchovní priatelia.

7 Duchovné rozlišovanie
Vedenie Duchom Svätým Duchovné rozlišovanie


Stiahnuť ppt "Duchovné rozlišovanie"

Podobné prezentácie


Reklamy od Google