Prezentácia sa nahráva. Prosím počkajte

Prezentácia sa nahráva. Prosím počkajte

Na potulkách Sokolovcami

Podobné prezentácie


Prezentácia na tému: "Na potulkách Sokolovcami"— Prepis prezentácie:

1 Na potulkách Sokolovcami
Vypracovali: Vanessa Kovarská, Martina Táborská

2 Čo je našim cieľom? Našim cieľom je zviditeľniť našu obec. Prečo sme sa rozhodli urobiť niečo pre našu obec? Máme za to, že v našej obci sa nič podobného nenachádza a preto sme sa rozhodli zmeniť to. Čo nás inšpirovalo k tomuto projektu? Rozhodli sme sa pre našu obec urobiť niečo užitočné, v rámci krúžku s názvom ,,Podnikanie v cestovnom ruchu“ Ako si predstavujeme, že to bude vyzerať ? To Vám práve chceme ukázať v tomto projekte, ktorý sa snažíme zrealizovať .

3 Pre podporu rozvoju cestovného ruchu v obci Sokolovce sme sa rozhodli vytvoriť náučný chodník nami vybraných miest. Vybrali sme pre nás tie najzaujímavejšie miesta obce Sokolovce. Návrh a celú realizáciu tohto projektu majú na svedomí žiačky Základnej školy s materskou školou Sokolovce (Martina Táborská a Vanessa Kovarská, Estera Burdová) spolu s ich vedúcim krúžku. Pomoc s realizáciou tohto projektu prisľúbil starosta obce a obecné zastupiteľstvo.

4 Zástavka č.1 :Farský kostol povýšenia svätého kríža
V našej obci sa nachádza krásny kostol z 18. storočia . Kostol bol vybudovaný počas pôsobenia kaplána Jána Budaya (rok 1770).  Spravovanie nad stavbou nového kostola mal ardanovský farár Jozef Modvecký. Nový kostol bol slávnostne benedikovaný. Správa, v ktorej sa prvýkrát spomína sokolovská farnosť pochádza z roku 1332.

5 Farský kostol povýšenia svätého kríža (vnútro kostola)
Kostol Povýšenia svätého kríža je stavaný v barokovom štýle. Organ, ktorý je v kostole, bol prevedený z Kláštora trinitárov v Trnave. V kostole sa tiež nachádza krypta, v ktorej sa uchovávajú telesné pozostatky jedného z majiteľov sokolovského kaštieľa a to Christiána Gustáva Grafa von Degenfel da Schoburga. Dva bočné oltáre, z ktorých jeden je zasvätený božskému srdcu Ježišovmu a druhý pestúnovi sv. Jozefovi, sú neskoro barokové a pochádzajú z druhej polovice 17. storočia. 

6 Zástavka č.2 Grófske pivnice
Bývalé grófske pivnice dnes slúžia ako súkromná vinotéka. Nachádzajú sa na kopci medzi kostolom a farou. Patrili majiteľom miestneho kaštieľa, ktorí sa pravidelne striedali. Dnes však slúžia, len na obdiv.

7 Zástavka č.3 Studnička Podľa legendy sa pri studničke pod starým Váhom pred 700 rokmi zjavila Panna Mária a ľudia sa tam chodili uzdravovať. Nikto však túto legendu nepotvrdil, a preto táto legenda zostáva len záhadou Sokoloviec. Pri studničke sa taktiež nachádza drevený stĺp s obrázkom Panny Márie s Ježišom. Ľudia sa sem v súčasnosti chodievajú modliť a nosievať kvety pod drevený kríž .

8 Ďakujeme za pozornosť


Stiahnuť ppt "Na potulkách Sokolovcami"

Podobné prezentácie


Reklamy od Google