Stiahnuť prezentáciu
Prezentácia sa nahráva. Prosím počkajte
1
Víno z pohľadu etiky a umenia a kultúry
Veronika Daňová Terka Kurtová Evka Medzihorská Dominika Raffajová, II.B
2
Hypotéza Staršia generácia/45+/ si vie víno nie len vychutnávať, ale aj ako ho degustovať a podávať na rozdiel od mladších generácií.
3
Vínne etikety Viete čítat vínne etikety? Geografické vínne etikety
Odrodové vínne etikety Zadné etikety
4
Podávanie vína Správne servírovanie
5
Podávanie vína Správna teplota Žiadna ľadová dreň Žiadne varené víno
6
Podávanie vína Správny tvar pohára Biele víno Červené víno
7
Vhodnosť vín a jedál
8
Správne ladenie vín a jedál
Svetlé jedlá – svetlé víno Pozor na omáčku Tažké mäso – tažké červené víno
9
Degustácia Someliér, viete kto to je? Žiadna servírka!
10
Someliér Musí: Mať prehľad o ušlachtilých nápojoch
Vedieť opísať ich sentorické vlastnosti – ohodnotiť ich kvalitu Správne zladiť jedlá s vínom
11
Rozlišovanie dobrého vína od zlého
Podľa čoho rozlišujete dobré víno od zlého? rozlišovanie dobrého vína od zlého áno nie chuť nechuť r 7 5 r. 6 2 45+ r. 1 3
12
Vzhľad vína
13
Vôňa vína Chuť vína
14
Vinobranie
15
Zaujímavosti „If God forbade drinking, would He have made wine so good?“ (Cardinal Richelieu (Mirame)) Špecifické pojmy súvisiace s vínom Čírenie Dekantovanie Magnum
16
Prívlastky vína Dlhé víno Elegantné víno Hebké víno Hladké víno
Bezduché víno Víno bez tela Fádne víno
17
Mladšie a staršie vína
18
Záver Mladšia generácia má čo dohánať za staršou generáciou, ale v určitých oblastiach sú si podobné.
19
Bibliografia Jens Priewe: Víno, praktická škola, Bratislava:Ikar,2001. ISBN Vinári regiónu : Vína sveta, Bratislava : Slovart, ISBN Tom Stevenson : Svetová encyklopédia vín, Bratislava: Ikar, ISBN / / /
20
Ďakujeme za pozornosť
Podobné prezentácie
© 2024 SlidePlayer.sk Inc.
All rights reserved.