Prezentácia sa nahráva. Prosím počkajte

Prezentácia sa nahráva. Prosím počkajte

„Hojnú úrodu, daj nám Pane“

Podobné prezentácie


Prezentácia na tému: "„Hojnú úrodu, daj nám Pane“"— Prepis prezentácie:

1 „Hojnú úrodu, daj nám Pane“
Slávnosť jari - 5. mája 2019

2 Spolužitie zrodené z minulosti, n. o.
Poslaním neziskovej organizácie Spolužitie zrodené z minulosti je najmä svojou činnosťou nadväzovať spoluprácu a vzťahy s rodákmi zo Slovenska s dôrazom na región Spiš, resp. ich potomkami žijúcimi mimo regiónu alebo v zahraničí a prezentovať ich tvorivú prácu, diela a život širšej verejnosti v regióne, z ktorého pochádzajú a recipročne prostredníctvom ich pomoci a podpory prezentovať tvorivého ducha, kultúru a tradície tunajších ľudí za hranicami regiónu a vo svete a tak uchovávať a upevňovať väzby so svojim rodiskom.

3 Spolužitie zrodené z minulosti, n. o.
Spolužitie zrodené z minulosti „ďalej ako SZM“ usporiada 5. mája 2019 v Nestville Parku podujatie Slávnosť jari a Furmanské preteky, ktoré sa bude niesť v duchu folklóru a tradícií Spiša. Hlavnou ideou bude prosba o hojnú úrodu, keďže región je úzko spätý s poľnohospodárstvom a prezentovanie zároveň aj súťaženie obcí vo varení tradičných jedál im typických.

4 Prezentácia Vašej obce
Využite jedinečnú možnosť zviditeľnenia a od prezentovania svojej obce a jej tradícií počas folklórneho podujatia Slávnosť jari a získajte tak titul „Nositeľ tradícií“: Varenie – súťaž obcí vo varení tradičného jedla danej obce. Remeslo – ukážka tradičných remesiel ako napr. kováčstva, drotárstva či hrnčiarstva v stánku obce, prípadne na hlavnom pódiu. Folklór – krátke predstavenie obce a vystúpenie folklórneho súboru, jednotlivcov alebo skupín na hlavnom pódiu. Chuť tradičného jedla ohodnotia porotcovia s prihliadnutím na to ako hlasovali diváci. Každá obec, ktorá bude prezentovať remeslo alebo folklór ma plusové body v konečnom vyhodnotení.

5 Program podujatia Sprievod koní po dedine Privítanie účastníkov
Prezentácia obcí a kultúrny program na hlavnom pódiu Furmanské preteky Súťaž obcí vo varení Tradičného jedla Prehliadky expozície liehovarníctva Tradičné trhy Detská zóna Nestville Whisky zóna

6 Odmena pre Vašu obec 1. miesto – finančná odmena v hodnote 1500 € na výstavbu alebo obnovu detského ihriska. 2. miesto - finančná odmena v hodnote 1000 € na výstavbu alebo obnovu detského ihriska. 3. miesto - finančná odmena v hodnote 500 € na výstavbu alebo obnovu detského ihriska. Každá zúčastnená obec dostane na pamiatku drevenú naberačku s logom Spolužitia zrodené z minulosti a erbom danej obce, ako aj štartovací balíček.

7 Obec si zabezpečí: SZM zabezpečí:
Propagáciu v stánku, t. j. názov a erb obce, prípadne bannery či roll-upy Dostatok daného druhu jedla pre súťaž, aby sa nestalo že počas hodnotenia nebude čo hodnotiť Všetko náčinie na prípravu danej špeciality Predslov možno nejakú históriu o danom jedle, ktorým sa bude prezentovať na hlavnom pódiu, samozrejme aj pár slov pre divákov SZM zabezpečí: Stánok na propagáciu pre každú obec Zázemie na prípravu a varenie jedla Degustačné tanieriky na ochutnávku daného jedla

8 Všeobecné pravidlá: Obec bude súťažiť vo varení jedál s ostatnými obcami, začiatok prípravy je od hod. Variť sa bude počas celého podujatia závisí to od typu jedla, maximálne do 16:30. Počas celého dňa bude povolená ochutnávka pre návštevníkov, ktorí budú môcť odovzdať svoj hlas do žrebovacieho osudia súťaže do ukončenia t. j hod. Do hod. budú spočítané mince z osudí pred jednotlivými obcami /súťažiacimi/. Povolená je jedna ochutnávka na návštevníka – degustátora, ktorý môže ochutnať po kúpení mince všetky jedla /1 minca = 1 malá porcia z každej obce/. Ak by návštevník mal záujem ochutnať opätovne musí si zakúpiť ďalšiu mincu. O hod. vyhlásenie výsledkov súťaže, vyhrávajú obce na ktorých sa zhodne odborná komisia, ktorá bude prihliadať na počet získaných mincí, chuť jedla, vôňu jedla, spôsob prevedenia či folklór alebo remesla. Bližšie podmienky budú jednotlivým obciam zaslané om.

9 Tešíme sa na spoluprácu!
Adresa: Spolužitie zrodené z minulosti, n. o. Nám. sv. Mikuláša 1/1 Stará Ľubovňa Kontakt: Kamil Konkoľ Tešíme sa na spoluprácu!


Stiahnuť ppt "„Hojnú úrodu, daj nám Pane“"

Podobné prezentácie


Reklamy od Google