Prezentácia sa nahráva. Prosím počkajte

Prezentácia sa nahráva. Prosím počkajte

NA VIANOCE PAT A MAT.

Podobné prezentácie


Prezentácia na tému: "NA VIANOCE PAT A MAT."— Prepis prezentácie:

1 NA VIANOCE PAT A MAT

2 Bol raz jeden Pat, ktorý meral 160 cm a nosil žlté tričko, rifle a modrú čiapku. Mal kamaráta Mata. Mat bol o 1/10 vyšší ako Pat a nosil červené tričko, modrobielu čiapku s bielym brmbolcom a rifle. Raz v sobotu, , sa Pat s Matom pripravovali na vianočnú večeru. Tak veľmi sa ponáhľali, že Pat zakopol o vianočný stromček, Mat o stôl ,na ktorom bolo prichystané víno a taniere. Vianočný stromček spadol a zlomil sa v 4/10 svojej veľkosti. Stôl sa prevrhol, taniere sa rozbili a víno sa rozlialo na 1/5 podlahy. Pat sa snažil stromček najskôr zlepiť a potom ho spojiť skrutkami , ale nič nepomáhalo. Tak rýchlo utekal do obchodu kúpiť nový. Našťastie tam mali ešte jeden. Bol raz jeden Pat ktorí meral 160 cm a nosil žlté tričko , rifle a modrú čiapku. Mal kamaráta ktorý sa volal Mat. Mat bol o 1/10 vyšší ako Pat a nosil červené tričko modrobielu čiapku s bielim brmbolcom a rifle. Raz v sobotu sa Pat s Matom pripravovali na vianočnú večeru. Tak veľmi sa ponáhľali že Pat zakopol o vianočný stromček a Mat o stôl na ktorom bolo nachystané víno a taniere. Vianočný stromček spadol a zlomil sa asi v 4/10 svojej veľkosti. Stôl sa zase prevrhol taniere sa rozbili a víno sa rozlialo na podlahu. Pat sa smažil stromček najskôr zlepiť a potom sa ho snažil spojiť skrutkami ale nič však nepomáhalo. Tak rýchlo utekal do obchodu kúpiť noví. Našťastie tam mali ešte jeden. Keď sa vrátil tak Mat už mal utreté víno s podlahy a pozbierané črepy s tanierov. Mat mu hneď utekal pomôcť so stromčekom. Ale keď dali stromček do obývačky tak zistili že stromček sa do nej nezmestí lebo obývačka má na výšku 200 cm a stromček je o 2/15 vyšší. Tak s neho museli odrezať tie 3/15 aby naň zmestili aj hviezdu. Potom konečne dali stromček do stojanu.

3 Keď sa vrátil, tak Mat už mal vyčistené víno z podlahy a pozbierané črepy z tanierov. Mat mu hneď utekal pomôcť so stromčekom. Ale keď dali stromček do obývačky, tak zistili, že stromček sa do nej nezmestí. Obývačka má na výšku 200 cm a stromček je o 2/15 vyšší. Tak z neho museli odrezať 3/15, aby naň zmestili aj hviezdu. Potom konečne dali stromček do stojanu. Dali naň 2/5 ozdôb, ktoré sa nerozbili a išli prichystať stôl. Pat zbehol do pivnice pre nové víno. Mali už posledné 2 litre. Z toho už ale boli odpité 4/10. To nevadí, povedal si a doniesol ho do kuchyne.

4 Keď prišiel, Mat mu povedal, že zo 4 tanierov sa rozbili 2/2
Keď prišiel, Mat mu povedal, že zo 4 tanierov sa rozbili 2/2. Takže už nemajú žiadne taniere. Pat ale dostal nápad! Utekal do dielne, kde mal veľký kus starého plechu. Plech rozdelil na 4/4, kraje ohol a zvaril ich spolu. Vznikli tak hranaté taniere. Vrátil sa do kuchyne a ukázal ich Matovi. Potom dokončili vianočnú večeru a išli jesť. Po večeri si rozbalili darčeky. Mat dostal od Pata nové tričko, ktoré mu bolo o 1/10 menšie. Keď mu ho Pat kupoval, odmeral ho na sebe a myslel si, že mu bude dobré. Pat dostal od Mata novú zimnú čiapku. Nakoniec Vianoce dobe dopadli. Dali naň tie ozdoby čo sa nerozbili, a išli nachystať stôl. Pat zbehol do pivnice pre nové víno. Mali už posledné 2 l víno. S toho už ale boli odpité 4/10. To nevadí povedal si a doniesol ho do kuchyne. Keď prišiel do kuchyne Mat mu povedal že z 4 tanierov sa rozbili 2/2 takže už nemajú žiadne taniere. Pat ale dostal nápad a utekal do dielne kde mal veľký kus starého plechu. Plech rozdelil na 4/4 a kraje ohol pozváral do kopi. Vznikol tak hranatý tanier. Vrátil sa do kuchyne a ukázal ich Matovi. Mat povedal že majú aspoň nejaké taniere. Tak teda dovarili a dopiekli vianočnú večeru a išli jesť. Po večeri išli rozbaľovať darčeky. Mat dostal od Pata nové tričko ktoré ako nakoniec zistil mu bolo o 1/10 menšie lebo keď mu ho Pat kupoval odmeral ho na sebe a myslel si že bude Matovi dobré. Pat dostal zase od Mata novú zimnú čiapku. Lebo tu starú mal už veľmi špinavú. Nakoniec Vianoce dobe dopadli.

5 Na druhý deň Pat a Mat rozhodli, že sa pôjdu lyžovať na miestny kopec, na ktorom bolo o 2/10 viac snehu ako včera. Rýchlo sa najedli a utekali do šopy pre lyže. Pat našiel svoje lyže hneď, ale Mat ich dlho hľadal. Keď ich objavil, zistil, že sú zlomené. Tak išiel na povalu , kde boli staré lyže. Zniesol ich na dvor, ale videl, že sú o 1/2 väčšie ako tie staré. Pat mu navrhol, že na ne dajú ešte jeden pár viazania a pôjdu na nich obidvaja. Pustili sa do práce. Po dokončení vyzerali lyže dobre. Mat ešte zabehol naspäť do šopy pre lyžiarske palice. Konečne mohli vyraziť

6 Cesta na kopec bola dlhá asi 500 metrov
Cesta na kopec bola dlhá asi 500 metrov. Keďže každý mal jeden koniec lyží na pleciach, tak museli kráčať rovnakým tempom. Veľmi sa im to nedarilo, takže už v 1/5 cesty boli unavení. Keď tam konečne prišli, zistili, že sa konajú preteky o titul Lyžiar roku. Hneď sa išli zapísať. Vlek ich vyviezol až hore na kopec, ktorý mal 800 m. O chvíľu sa odštartovalo. V 4/8 kopca Pat s Matom ešte prehrávali. Ale v 6/8 sa začali pomaly dostávať dopredu. V 7/8 predbehli posledného lyžiara, ktorý viedol a v 8/8 pretrhli cieľovú pásku. Získali titul Lyžiar roku a išli domov oslavovať.

7


Stiahnuť ppt "NA VIANOCE PAT A MAT."

Podobné prezentácie


Reklamy od Google