Prezentácia sa nahráva. Prosím počkajte

Prezentácia sa nahráva. Prosím počkajte

Ježiš prišiel ku Galilejskému moru, vystúpil na vrch a tam sa sadol

Podobné prezentácie


Prezentácia na tému: "Ježiš prišiel ku Galilejskému moru, vystúpil na vrch a tam sa sadol"— Prepis prezentácie:

1 Ježiš prišiel ku Galilejskému moru, vystúpil na vrch a tam sa sadol
Ježiš prišiel ku Galilejskému moru, vystúpil na vrch a tam sa sadol. Prichádzali k nemu celé zástupy, ktoré mali so sebou chromých, slepých, mrzákov, nemých a mnohých iných. Kládli mu ich k nohám a on ich uzdravoval. A zástupy žasli, keď videli, že nemá hovoria, mrzáci sú zdraví, chromí chodia a slepí vidia, a velebili Boha Izraela.

2 5. Božie prikázanie

3 ŽIVOT

4 Život a zdravie je vzácny Boží dar
Život a zdravie je vzácny Boží dar. Boh nám ho dáva, aby sme radostne žili na zemi a aby sme si zaslúžili nebo. Prikázal nám, aby sme sa o zdravie starali. Dávame pozor, aby sme z vlastnej viny neochoreli, nespôsobili nešťastie, na ceste a pri vode dodržiavali bezpečnostné predpisy. Máme chrániť zdravie a život blížnych. Zabiť človeka, ublížiť na zdraví, trýzniť — to je proti Božej vôli. Pán Ježiš chce viac. Ak nám niekto ublíži, nepomstíme sa mu, nebijeme sa a nenadávame mu. Nenávisť, zlosť, hnev nemajú mať miesto v našom srdci. Z našich úst nemajú vyjsť urážky a nadávky. Každému prajeme dobro a povzbudzujeme k dobrému.

5 Urči veci, ktoré chránia život a tie, ktoré ho ohrozujú.

6 Pán Ježiš pomáhal chorým a trpiacim
Pán Ježiš pomáhal chorým a trpiacim. Aj mnohí kresťania pomáhali a pomáhajú tým najbiednejším. Na obrázku máš takýchto. Vieš, kto sú? Domáca úloha: Kto sa prehrešuje proti 5. Božiemu prikázaniu? / Nezabiješ./ Kto sebe alebo iným škodí na zdraví. Slabo sa oblieka, fajčí, pije veľa alkoholu, bije sa, žije v hneve, trápi zvieratá.

7 5. Božie prikázanie Život nám dal Boh! Je to posvätný dar. Boh nám prikazuje chrániť život a zdravie svoje aj iných. A máme chrániť aj prírodu a pomáhať chorým a modliť sa za nich.


Stiahnuť ppt "Ježiš prišiel ku Galilejskému moru, vystúpil na vrch a tam sa sadol"

Podobné prezentácie


Reklamy od Google