Prezentácia sa nahráva. Prosím počkajte

Prezentácia sa nahráva. Prosím počkajte

ENGO, s.r.o., Bulharská 35, Trnava, , HNOJENIE

Podobné prezentácie


Prezentácia na tému: "ENGO, s.r.o., Bulharská 35, Trnava, , HNOJENIE"— Prepis prezentácie:

1 ENGO, s.r.o., Bulharská 35, Trnava, , HNOJENIE ENGO, s.r.o., Bulharská 35, Trnava, ,

2 VÝZNAM HNOJENIA ENGO, s.r.o., Bulharská 35, Trnava, , Patrí medzi najdôležitejšie opatrenia. Hnojením sa do pôdy vracajú živiny nevyhnutné pre fyziologický priebeh procesov. Dostatočná a vyrovnaná výživa je základným predpokladom vysokého estetického pôsobenia, hustoty, regeneračnej schopnosti a odolnosti trávnika proti chorobám, škodcom a poškodeniu.

3 HLAVNÉ ŽIVINY DUSÍK (N)
ENGO, s.r.o., Bulharská 35, Trnava, , DUSÍK (N) stimuluje rast trávnika, zabezpečuje sýtozelenú farbu listov. Nedostatok dusíka sa na trávniku prejavuje: svetlozeleným sfarbením, rozširovaním dvojklíčnolistových burín, rednutím trávnika, menšou odolnosťou voči chorobám, ušliapavaniu, stresu. Prehnojenie trávnika dusíkom spôsobuje: časté kosenie, predĺženie vegetačnej doby, spomalenie vyzrievania, zhoršenie prezimovania.

4 HLAVNÉ ŽIVINY FOSFOR (P)
ENGO, s.r.o., Bulharská 35, Trnava, , FOSFOR (P) podporuje odnožovanie a konkurenčnú schopnosť tráv, farbu porastu a rýchlosť regenerácie po poškodení. Nedostatok fosforu sa na trávniku prejavuje: rastliny sú krehké a ľahko poškodzované, menšou odolnosťou voči chorobám, ušliapavaniu, stresu.

5 HLAVNÉ ŽIVINY DRASLÍK (K)
ENGO, s.r.o., Bulharská 35, Trnava, , DRASLÍK (K) zabezpečuje optimálny priebeh fotosyntetickej asimilácie, priaznivo ovplyvňuje ukladanie zásobných látok, zvyšuje mrazuvzdornosť a celkovú odolnosť voči poškodeniu. Nedostatok draslíka sa na trávniku prejavuje: menšou odolnosťou voči chorobám, ušliapavaniu, stresu a mrazu.

6 HLAVNÉ ŽIVINY ENGO, s.r.o., Bulharská 35, Trnava, , Dusíkom hnojíme ako prvým skoro na jar, nakoľko trávnik začína intenzívne rásť. Môžeme hnojiť kombinovaným hnojivom spolu s fosforom a draslíkom. Je vhodné aplikovať dusík v rýchlo pôsobiacej i pomaly pôsobiacej forme. Možno použiť hnojivo s herbicídnym účinkom... Na jeseň zásadne nehnojíme dusíkom v rýchlo pôsobiacej forme. Použijeme hnojivo s obsahom draslíka, ktorý podporí dobré prezimovanie. Zvlášť si dáme záležať na hnojení po veľmi suchom lete.

7 KEDY SA HNOJÍ? ENGO, s.r.o., Bulharská 35, Trnava, , Hnojiť by sa malo pred alebo medzi obdobím maximálneho rastu trávnika – teda na jar alebo v lete a v októbri. Kto sa rozhodne hnojiť trávnik iba 1x, mal by ho hnojiť v októbri. Ak však chcete mať trávnik ako z rozprávky, hnojte ho minimálne dvakrát - na jar, v júni a v októbri. Na jar má trávnik najvyššiu potrebu prísunu živín, v lete hnojíte preto, aby sa podporila dobrá regenerácia, v októbri, aby si urobil rezervy na jarné obdobie. Ak ide o trávnik na športové účely, je vhodné pridať živiny i 5x do roka. zabezpečuje optimálny priebeh fotosyntetickej asimilácie.

8 AKÉ HNOJIVO JE IDEÁLNE? ENGO, s.r.o., Bulharská 35, Trnava, , • rýchlo a ľahko umiestniteľné na porast • pravidelné a postupné uvoľňovanie živín • uniformné a vyrovnané granulky • dlhodobo pôsobiace • netoxické • nezapáchajúce • bezprašné

9 PRINCÍP HNOJENIA ENGO, s.r.o., Bulharská 35, Trnava, , Hnojivo sa aplikuje ručne alebo aplikátorom. Aplikuje sa jedným smerom a pohybovať sa treba rovnakou rýchlosťou. Pri aplikovaní hnojív pomocou väčších aplikátorov dosiahneme rovnomernejšie rozmiestnenie hnojív na povrchu trávnika.

10 APLIKÁCIA TRADIČNÝCH HNOJÍV
ENGO, s.r.o., Bulharská 35, Trnava, , Ide o nerovnomerné rozmiestnenie granúl na povrchu v dôsledku nerovnakej hmotnosti a rôznych živín v rôznych granuliach, čo má za následok, že nie každá rastlina dostane rovnakú dávku N,P,K, výsledkom čoho je Nerovnomerný rast.

11 APLIKÁCIA HNOJÍV S POSTUPNÝM UVOĽŇOVANÍM ŽIVÍN
ENGO, s.r.o., Bulharská 35, Trnava, , APLIKÁCIA HNOJÍV S POSTUPNÝM UVOĽŇOVANÍM ŽIVÍN Všetky živiny sú v jednej granuli s veľmi príbuznou hmotnosťou, takže každá rastlina dostane rovnakú dávku N,P,K. Výsledkom je rovnomerný rast trávnika.

12 APLIKÁTORY HNOJÍV Ručné aplikátory Rotačné aplikátory
ENGO, s.r.o., Bulharská 35, Trnava, , Ručné aplikátory Rotačné aplikátory Štrbinové aplikátory Aplikátory kvapalných hnojív

13 PLÁNY HNOJENIA 1 aplikácia hnojiva ročne FULL SEASON 27+05+05+2MgO
ENGO, s.r.o., Bulharská 35, Trnava, , 1 aplikácia hnojiva ročne FULL SEASON MgO 8 – 9 mesačné Jedna aplikácia na jar vyživuje trávnik počas celého vegetačného obdobia. Živiny sú dodávané postupne v priebehu 8-9 mesiacov. Vyrovnaný rast nadzemnej a podzemnej hmoty. Zvýšená odolnosť voči chorobám a škodcom.

14 PLÁNY HNOJENIA 2 aplikácie hnojiva ročne ALL ROUND 24+05+08+2MgO
ENGO, s.r.o., Bulharská 35, Trnava, , 2 aplikácie hnojiva ročne ALL ROUND MgO 4 - 5mesačné Vhodný do bezproblémových porastov. Vyvážená výživa v priebehu relatívne dlhého obdobia. Vyrovnaný rast nadzemnej a podzemnej hmoty. Mladým trávnikom pomáha k rýchlemu zapojeniu. PRE WINTER MgO Trávnik potrebuje počas zimy len málo živín.

15 PLÁNY HNOJENIA 3 aplikácie hnojiva ročne MAINTENANCE 24+05+12+2MgO
ENGO, s.r.o., Bulharská 35, Trnava, , 3 aplikácie hnojiva ročne MAINTENANCE MgO 2 – 3mesačné Vhodný do bezproblémových porastov. Vyvážená výživa v priebehu relatívne dlhého obdobia. Vyrovnaný rast nadzemnej a podzemnej hmoty. Mladým trávnikom pomáha k rýchlemu zapojeniu. PRE WINTER 2 - 3mesačné Trávnik potrebuje počas zimy len málo živín. NEW GRASS 3 mesačné Vybalancovaný obsah živín. Zvýšený obsah fosforu podporuje rast koreňov.

16 PLÁNY HNOJENIA Kontrola výskytu burín
ENGO, s.r.o., Bulharská 35, Trnava, , Kontrola výskytu burín WEED CONTROL D+Dicamba Hnojivo s herbicídnou prísadou na potlačenie rastu dvojklíčnolistových burín. Aplikujeme každý rok alebo raz za dva roky. Podporuje rast hustého trávnika. ALL ROUND MgO 4 - 5mesačné Vhodný do bezproblémových porastov. Vyvážená výživa počas relatívne dlhého obdobia. Vyrovnaný rast nadzemnej a podzemnej hmoty. Mladým trávnikom pomáha k rýchlemu zapojeniu.

17 PLÁNY HNOJENIA Kontrola výskytu machu MOSS CONTROL 14+00+05+Fe
ENGO, s.r.o., Bulharská 35, Trnava, , Kontrola výskytu machu MOSS CONTROL Fe Aplikujeme v trávnikoch na zatienených miestach, kde je často zvýšený obsah machu. Súčasne potláča rast machu a stimuluje rast tráv. Podporuje zapojenie prázdnych miest v trávniku. Výsledky viditeľný už pár dní od aplikácie. ALL ROUND MgO 4 - 5mesačné Vyvážená výživa počas relatívne dlhého obdobia- Mladým trávnikom pomáha k rýchlemu zapojeniu. PRE WINTER MgO Trávnik potrebuje živiny i počas zimného obdobia.

18 PLÁNY HNOJENIA Trávnik založený výsevom NEW GRASS 20+20+08 3 mesačné
ENGO, s.r.o., Bulharská 35, Trnava, , Trávnik založený výsevom NEW GRASS 3 mesačné Doporučené aplikovať po výseve. Zvýšený obsah fosforu podporuje rast koreňov a zakorenenie rastlín. Pomáha mladým rastlinám k rýchlemu zapojeniu porastu. ALL ROUND MgO 4 - 5mesačné Vyvážená výživa počas relatívne dlhého obdobia- Mladým trávnikom pomáha k rýchlemu zapojeniu. PRE WINTER MgO Trávnik potrebuje živiny i počas zimného obdobia.

19 PLÁNY HNOJENIA Aplikácia hnojív pri trávniku založeným mačinovaním
ENGO, s.r.o., Bulharská 35, Trnava, , Aplikácia hnojív pri trávniku založeným mačinovaním

20 PLÁNY HNOJENIA Výživa záhonov a krov FLORA 15+09+11+3MgO
ENGO, s.r.o., Bulharská 35, Trnava, , Výživa záhonov a krov FLORA MgO Unikátna zmes živín podporuje bohaté kvitnutie rastlín. Podporuje zdravý vývin rastlín. Môže byť použitá na hnojenie záhonov, krov a okrasných drevín. S využitím poznatkov technológie Osmocote je využívaná profesionálmi na celom svete.

21 PLÁNY HNOJENIA Výživa kvetináčov FLORA 15+09+11+3MgO
ENGO, s.r.o., Bulharská 35, Trnava, , Výživa kvetináčov FLORA MgO Unikátna zmes živín podporuje bohaté kvitnutie rastlín. Podporuje zdravý vývin rastlín. Môže byť použitá na hnojenie záhonov, krov a okrasných drevín. S využitím poznatkov technológie Osmocote je využívaná profesionálmi na celom svete.


Stiahnuť ppt "ENGO, s.r.o., Bulharská 35, Trnava, , HNOJENIE"

Podobné prezentácie


Reklamy od Google